Skorer TKİ Tavşanlı Linyitspor iyi başladı, sonunu getiremedi

TKİ Tavşanlı Linyitspor iyi başladı, sonunu getiremedi

02.04.2012 - 10:27 | Son Güncellenme:

.

TKİ Tavşanlı Linyitspor iyi başladı, sonunu getiremedi

Bank Asya 1. Lig’de, sezonun 18 maçlık ikinci bölümüne iyi başlayıp art arda 3 galibiyet alarak play-off için iddialı konuma gelen TKİ Tavşanlı Linyitspor, daha sonraki 9 maçta sadece 4 puan toplayarak, bitime 6 hafta kala küme düşme korkusunu yakından hissetmeye başladı.

Sezon öncesi teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırıp, takımın başına Coşkun Demirbakan’ı getiren TKİ Tavşanlı Linyitspor, geçen sezondan kadrosunda sadece 7 oyuncuyu tutarak, 18 futbolcu transfer etti.

Kütahya temsilcisi, 16 maçlık ilk bölüm sonunda Demirbakan ve iki futbolcusunu göndererek, takımı Spor Toto 3. Lig’den, Spor Toto 2. Lig’e çıkaran Cengiz Seçsev’i göreve getirdi ve 6 yeni oyuncuyu kadrosuna kattı.

Seçsev ile 18 maçlık ikinci periyota iyi başlayan kırmızı-siyahlılar, ilk 3 maçta deplasmanlarda Kayseri Erciyesspor’u 2-1, Bucaspor’u 7-2, sahasında ise Sakaryaspor’u 1-0 yendikten sonra büyük bir düşüş yaşadı.

Daha sonraki 6 maçta sadece Kartalspor ile berabere kalarak 1 puan toplayan, 5 rakibine yenilen ekipte, Seçsev ile yollar ayrıldı.

Teknik direktörlük görevini üstlenen Levent Devrim ile şimdiye kadar 3 maça çıkan ”Meteorlar”, Boluspor ve Akhisar Belediyespor’a yenilirken, Giresunspor’u mağlup etmeyi başardı.

Kırmızı-siyahlı takım, ligini ikinci yarısında peş peşe aldığı 3 galibiyetle 19’uncu hafta sonunda puanını 27’e yükseltip 8’inci sırada yer almıştı. Kütahya temsilcisi, o hafta itibariyle play-off sınırının en altında, 6’ncı sırada bulunan Konyaspor’u 3 puan geriden takip ediyordu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, son 9 maçında birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan çıkararak, 28’inci hafta sonunda 31 puanla 14’üncü sırada yer alarak küme düşme korkusunu hissetmeye başladı. TKİ Tavşanlı Linyitspor’un düşme hattındaki Giresunspor ile arasındaki puan farkı 5’e düştü.

Kümede kalma yolunda zorlu bir fikstür sürecine giren kırmızı-siyahlılar, bu hafta sonu deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında Adanaspor’u konuk ettikten sonra Göztepe deplasmanına çıkacak.

”Meteorlar”, Elazığspor ile sahasında karşılaştıktan sonra, deplasmanda Kasımpaşa, ve sahasında Kayseri Erciyesspor maçlarıyla sezonu tamamlayacak.