Yaz Olimpiyatları Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda çeyrek final oynayan Filenin Sultanları, Türkiye'ye döndü!

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda çeyrek final oynayan Filenin Sultanları, Türkiye'ye döndü!

07.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Takım sporlarında Türkiye’yi Tokyo olimpiyatlarında temsil eden tek ekip olan Filenin Sultanları, önemli bir başarıya imza atarak çeyrek final oynadığı 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı 5’inci sırada tamamladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı dün İstanbul Havalimanına iniş yaptı.

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında çeyrek final oynayan Filenin Sultanları, Türkiyeye döndü

Filenin Sultanları'na havalimanında bir çok kişinin katıldığı bir karşılama düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da milli sporcuları yalnız bırakmadı.

Milli takımın kaptanı Eda Erdem Dündar, “Çok mutlu ve gururluyuz, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun yanında içimiz buruk çünkü devam edebilseydik neler olabileceğini sürekli hayal edebiliyoruz ama yine de beşincilik daha önce yaşanmamış bir şey” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

İlke Özyüksel 30 sıra tırmandı

İlke Özyüksel 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 14. günündeki modern pentatlon yarışlarında mücadele etti. Tarihi bir başarı elde eden Özyüksel, beş disiplinde yaptığı mücadelenin ardından oyunları 5. sırada tamamladı. Milli sporcu, bir önceki olimpiyat olan Rio 2016’da 35. sırada yer almıştı.

Dokuz yaşında modern pentatlonda Dünya Yıldızlar Şampiyonu olan İlke Özyüksel, 2016 Yaz Olimpiyatları’na katıldığında olimpiyat mücadelesi veren ilk Türk modern pentatlet olmayı başarmıştı. 24 yaşındaki sporcu iki yıl önce Londra’da düzenlenen Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda kombinasyonda dünya rekoru kırmıştı.

Eray Şamdan: Mutluluktan uyuyamadım

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türk spor tarihinin karatede ilk olimpiyat madalyasını getiren Eray Şamdan, hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Kumite 67 kiloda gümüş madalya elde eden Eray, “Gece mutluluktan uyuyamadım. Yıllardır madalya almanın hayalini kuruyordum. Tabii ki hedefim altın madalyaydı ama gümüş madalya da büyük gurur verici bir sonuç. Türk karate tarihinde ilk olimpiyat madalyasını almış oldum” dedi.

Milli sporcu, finalde kaçırdığı altın madalyayla ilgili de görüşlerini dile getirerek, şunları kaydetti: “Bu madalyanın ağırlığı, değeri hiçbir şeyler ölçüşemez. Kariyerimdeki en büyük madalyam. O yüzden manevi anlamda en önemli madalyam.”

Haberin Devamı

Eda Tuğsuz 4. bitirdi

Eda Tuğsuz cirit atmada olimpiyat dördüncüsü oldu. Sezonun en iyi derecesini yapan Tuğsuz, ciriti 64 metre uzaklığa gönderdi. Çinli Liu 66.34 metrelik mesafeyle altın, Polonyalı Andrejczyk 64.61 ile gümüş ve Avustralyalı Barber 64.56 ile bronz madalyanın sahibi oldular.

Mete için salon ve orman

Tokyo’da Türkiye’ye okçulukta olimpiyat tarihinin ilk altın madalyasını kazandıran Mete Gazoz adına eğitim aldığı Nişantaşı Üniversitesi’nde spor salonu açıldı. Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal “Mete ile gurur duyduk. Ona önce Türkiye sonra da okulumuz adına teşekkür ediyorum. Nişantaşı Eğitim Vakfı olarak Mete adına 500 fidan bağışlıyoruz, küçücük Mete Gazoz ormanı yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı