Dünyadan Futbol Tolgay Arslan, Melbourne City'ye transfer oldu! 'Beşiktaş'ta oynarken bunu biliyordum'

Tolgay Arslan, Melbourne City'ye transfer oldu! 'Beşiktaş'ta oynarken bunu biliyordum'

15.06.2023 - 11:57 | Son Güncellenme:

Avustralya A-League takımlarından Melbourne City FC, Udinese'den Tolgay Arslan ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Tolgay Arslan, Melbourne Cityye transfer oldu Beşiktaşta oynarken bunu biliyordum

Tolgay Arslan, Avustralya A-League takımlarından Melbourne City FC'ye transfer oldu. Süper Lig'de Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarını giydikten sonrası İtalya Serie A takımlarından Udinese'ye transfer olan Tolgay Arslan, kariyerinde yeni bir sayfa açarak Melbourne City FC ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Melbourne City FC, Serie A'dan doğrudan Kulübe katılan 32 yaşındaki Alman orta saha oyuncusu Tolgay Arslan'ı iki yıllık sözleşme ile imzaladığını duyurmaktan mutluluk duyar. Udinese'den Melbourne'e gelen Arslan, geçen sezon İtalya'nın en üst liginde 36 maça çıktıktan sonra City'ye katıldı ve kulüple geçirdiği süre boyunca toplam 100'den fazla maça çıktı.

Orta saha oyuncusu Arslan, aynı zamanda orta sahada birden fazla rol oynama esnekliğine sahiptir.

Bundesliga kulübü olan Hamburger SV'ye katılmadan önce Borussia Dortmund Akademisi'nde genç olarak birkaç yıl geçirdi ve Almanya'da geçirdiği süre boyunca Mario Gotze ve Son Heung-min gibi oyuncularla birlikte oynadı.

Haberin Devamı

Arslan'ın etkileyici özgeçmişinde, 2015/16 ve 2016/17'de arka arkaya Türkiye Süper Lig şampiyonlukları kazandığı Türk devi Beşiktaş için 130'dan fazla maç yer alıyor.

2015 Avrupa Ligi'nde Liverpool'a karşı Beşiktaş formasıyla meşhur golünü attı ve Premier Lig devini eleyen penaltı atışlarında da golünü kaydetti. Arslan, 2023/24 sezonu öncesinde Melbourne City'nin ilk yeni transferi oldu. Kulüp üst üste dördüncü A-Lig Erkekler Premiers Plate'i kazanmayı hedeflerken ikinci AFC Şampiyonlar Ligi kampanyasına girerken, City için orta sahada kilit bir rol oynaması bekleniyor."

Tolgay Arslan, Melbourne Cityye transfer oldu Beşiktaşta oynarken bunu biliyordum

TOLGAY ARSLAN: BEŞİKTAŞ'TA OYNARKEN 'AVUSTURALYA'DA OYNAYACAĞIM' DİYORDUM

Melbourne City FC ile iki yıllık sözleşme imzalayan Tolgay Arslan, kulübün resm internet sitesine açıklamalarda bulundu. Tolgay Arslan, "Türkiye'de Beşiktaş'ta oynarken içimden bir ses 'Bir gün Avustralya'da oynayacağım' diyordu. Üç çocuğum var ve aile olarak Udinese'den sonra yeni bir şeyler yapmaya karar verdik. Şimdi Avustralya'ya gelme kararından gerçekten çok memnunum. Benim için 'Melbourne ya da hiç' idi." ifadelerini kullandı.

Melbourne City FC'ye transfer olmada kulüp başkanı ve teknik direktörle iletişime geçtiğini belirten Tolgay Arslan, "Melbourne City'nin oynama şeklini ve futbolu domine etme şeklini seviyorum. Başkan Michael Petrillo ve teknik direktör Rado Vidosic ile ile ilk konuşmamdan sonra içimde çok iyi bir his vardı ve oynamak istediğim yerin burası olduğunu biliyordum. Melbourne'de üç amcam var, bu yüzden burada zaten küçük bir ailem olacak. City'de iyi bir aile ortamı var ve tüm takım arkadaşlarım ve taraftarlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Tolgay Arslan, Melbourne Cityye transfer oldu Beşiktaşta oynarken bunu biliyordum

Yazarlar