Motor Sporları Toprak Razgatlıoğlu ilk podyumuna İmola’da ulaştı

Toprak Razgatlıoğlu ilk podyumuna İmola’da ulaştı

14.05.2019 - 14:49 | Son Güncellenme:

Türk motosikletinin en önemli temsilcilerinden biri olan Toprak Razgatlıoğlu, 2019 Dünya Superbike Şampiyonası’nın beşinci durak noktası olan İmola’da podyuma çıktı. İlk kez Türk adını kullanan bir takımla yarışan Red Bull sporcusu Razgatlıoğlu, Turkish Puccetti Racing Team’le üçüncü oldu.

Toprak Razgatlıoğlu ilk podyumuna İmola’da ulaştı

Türkiye’nin yetiştirdiği en yetenekli motosiklet sporcularından biri olan Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nda (WorldSBK) beşinci durak noktasında sezonun ilk podyumunu buldu. İmola Pisti’nde koşulan ilk yarışa 11. cepten başlayan Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, damalı bayrağın altından üçüncü sırada geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

World SBK arenasında ilk kez bir Türk adını kullanan bir takımla mücadele eden Razgatlıoğlu, Jonathan Rea ve Alvaro Bautista’nın ardından podyuma çıkarken, sürücüler sıralamasında 65 puanla 8. basamakta yer aldı.

‘Bu sonuç yeni bir sayfanın başlangıcı’

Sezonun istedikleri gibi başlamadığının altını çizen Red Bull sporcusu Razgatlıoğlu “Bu sonuç bizim için çok önemliydi. Geriden gelip podyuma ulaştık. Adında Türk geçen bir takımın mücadeleden vazgeçmesi zaten düşünülemezdi. Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Bu sonuç bizim için yeni bir sayfanın başlangıcı. Umarım artık podyum bizim için yeniden bir alışkanlık haline gelecek. Bunu yapabilecek yeteneğimiz, takımımız ve azmimiz var” diye konuştu.

Yazarlar