Motor Sporları Toprak Razgatlıoğlu'ndan 28. kez podyum!

Toprak Razgatlıoğlu'ndan 28. kez podyum!

19.11.2022 - 10:36 | Son Güncellenme:

Toprak Razgatlıoğlu, 2022 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 12’inci ve son durağı olan Avustralya’daki ilk yarışta podyuma çıktı. Razgatlıoğlu, damalı bayrağı ikinci sırada geçmeyi başardı ve bu sezonki 28’inci podyumunu elde etti.

Toprak Razgatlıoğlundan 28. kez podyum

2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu olarak Türkiye’ye motor sporları tarihindeki en büyük başarıyı getiren Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2022 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 12’inci ve son durağı olan Avustralya’daki ilk yarışta podyuma çıktı. Phillip Island’da ıslak zeminde başlayan yarışa dördüncü cepten başlayan Pata Yamaha Fabrika Takımı pilotu Toprak, damalı bayrağı ikinci sırada geçti ve bu sezonki 28’inci podyumunu elde etti.

Haberin Devamı

Dördüncü başladı ikinci bitirdi

Islak zeminde başlayan 22 turluk yarışa dördüncü sıradan başlayan Toprak Razgatlıoğlu, henüz ilk virajlarda iki sıra kazanıp ikinciliğe yükseldi. Islak zeminde iyi tempo yakalayamayan Bautista’yı da geçerek ikinci sıraya yükselen Red Bull sporcusu, Jonathan Rea’yla liderlik mücadelesi verdi. Pistin kuruması sonrası kuru zemin lastiklerine geçilmesinin ardından Toprak Razgatlıoğlu, damalı bayrağı ikinci sırada geçti. Yarışı Jonathan Rea kazanırken, üçüncü Alex Lowe oldu. 2022 WSBK’de sezonun son yarışı yarın TSİ 08:00’de koşulacak.

Yazarlar