Beşiktaş TÖRE BÖYLE İSTEDİ

TÖRE BÖYLE İSTEDİ

12.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Farklı hedefler açısından önem taşıyan mücadelede gülen Kartal’dı. Elazığ’ı 39’da Gökhan Töre’nin golüyle mağlup eden siyah-beyazlılar, rakibini ateşe attı, ikincilik umutlarını ise son haftaya taşıdı. Gakgoş’ta ikinci yarıda oyuna giren İbrahim Kaş, 81. dakikada oyundan atıldı

TÖRE BÖYLE İSTEDİ

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş - Elazığspor maçı için aslında hiç dakika tutmaya ve yazmaya gerek yok... Siyah-beyazlı takım için en önemli dakikalar Trabzon’da akıp gidiyordu. Buradaki kronometre ise Elazığspor için çalıştırılmıştı. 90 dakika sonunda ev sahibi ekip ligin düşen üçüncü takımı olurken, Beşiktaş-Galatasaray arasındaki ikincilik mücadelesi son haftaya kaldı. Evet, Fenerbahçe şampiyon oldu ama endüstriyel futbolun kalbi atmaya devam ediyor. Ortada üzerinde bol sıfırların olduğu Şampiyonlar Ligi pastası hâlâ sahibini bekliyor. O pastayı kesen takım endüstriyel futbolun şampiyonu olacak.
Durumun önemi bu kadar açık bir şekilde ortadayken, hiç kuşkusuz Dany’nin yaptığı maddi çıkış çok zamansızdı. Twitter hesabından sürekli yemek resimleri paylaşan Bay Gurme Escude ise ilk kez Beşiktaş ile ilgili bir tweet attı ama onunda içinde de para geçiyordu. Böylesine bir dağınık ortamda, Beşiktaş’ı yine de buralara getirenleri kutlamak lazım. 39. dakikada golü atan Gökhan Töre’nin birkaç hafta önce kurşunlandığına insanın inanası gelmiyor. Zaten sezon öncesi böyle bir senaryo yazmaya kalkın, kalem elinizde kalır.
Golün dakikasını yazdık. Bu maçın diğer dakikalarına gelecek olursak, 9’da Olcay Şahan’ın, auta giden topu ağlarla buluşsa belki maç bu kadar gergin geçmezdi. Beşiktaş, skoru daha da açabilseydi belki de bu kadar yabancı madde yağmazdı sahaya. Belki de İbrahim Kaş, 81’de böylesine basit bir kırmızı kart görmezdi.
Dany’nin yerine geçen Jones’a muhakkak değinmek gerek. Zeminden mi bilmiyorum ama Batuhan Karadeniz karşısında çok zorlandı. 13. dakikadaki pozisyonda Batuhan’a gol fırsatı hediye eden Jones, 17. dakikada ise Deniz Yılmaz’a adeta asist yaptı. Maçtaki bir diğer ilginç pozisyon ise 51’de yaşandı. Batuhan’ın içeriye çıkardığı topu bu kez Franco, Deniz Yılmaz’ın önüne bıraktı. İnanın bu pozisyonu kurtaran Tolga, Elazığspor’un düşmesine neden oldu. Bu dakika maçın en önemli dakikasıydı. Beşiktaş için her şey bitti mi? Tabii ki hayır. Ama Galatasaray’ın buradan ikinciliğini bırakmasını beklemek ise büyük hayalcilik olur.

Haberin Devamı

KIRILMA?ANI - Tolga’nın kurtarışı
51. dakikada Elazığspor’un değerlendiremediği pozisyon, maçın en önemli anı oldu. Bu dakikada Franco’nun hatasını iyi takip eden Tolga yaptığı hem takımının umutlarını sürdürdü ama belki de Elazığspor’un düşmesine neden oldu.

Haberin Devamı

MAÇIN?ADAMI - Töre’nin akşamı
Gökhan Töre hem oynadığı futbol, hem de attığı golle Beşiktaş adına üç puan kazandıran isim oldu. Her ne kadar Galatasaray, Trabzon deplasmanında üç puan kazansa da bu gol Kartal’ın umutlarını son haftaya taşıdı.


Yazarlar