Skorer ‘Torunum sana teslim’

‘Torunum sana teslim’

25.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

60. Başbakanlık Kupası’nda birinci Derviş Ağa isimli safkan olurken, kazanan jokey Yalçın Akağaç’ın Kasımpaşalı olduğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, yanında bulunan torunu Ahmet Akif’i işaret ederek “Torunumu sana teslim edeceğim” diye espri yaptı

‘Torunum sana teslim’

At yarışlarında 60. Başbakanlık Kupası Koşusu’nu jokey Yalçın Akağaç’ın’ın bindiği “Derviş Ağa” isimli safkan kazandı.
Veliefendi Hipodromu’nda, 2 bin metre çim pistte 3 ve daha yukarı yaşlı 12 İngiliz safkanın yarıştığı mücadelede Nevzat Ünlü’nün sahibi olduğu “Derviş Ağa”, 2.02.83’lük dereceyle yarışı önde bitirdi. Koşunun birincisi Derviş Ağa’nın sahibi Nevzat Ünlü de 300 bin lira ödülün sahibi oldu.
60. Başbakanlık Kupası’nı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan, birincilik kupasını, koşuyu kazanan “Derviş Ağa” isimli safkanın sahibi Nevzat Ünlü adına, Ünlü’nün amcası, TJK eski başkanlarından Ali Doğan Ünlü’ye verdi. Başbakan Erdoğan ayrıca, koşunun birincisi “Derviş Ağa’nın antrenörü Sadettin Mutlu ile jokey Yalçın Akağaç’a da plaket sundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kupa töreni öncesi jokey Yalçın Akağaç ile bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Akağaç ile Kasımpaşa’da aynı yerde oturduklarını öğrenen Başbakan Erdoğan, kupa töreni sonrası “Kasımpaşa’dan jokey de çıkarmış” derken, yarışı izlemek için beraberinde getirdiği torunu Ahmet Akif’i işaret ederek, “Torunumu sana teslim edeceğim” diye espri yaptı.

Yazarlar