Beşiktaş Tosic derbide gol rekoru kırdı

Tosic derbide gol rekoru kırdı

05.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal’ın Sırp stoperi lig kariyerinde ilk kez 3 gole ulaştı. Galatasaray maçında farkı 2’ye çıkaran Tosic önceki yıllarda 2 gol barajını aşamamıştı.

Tosic derbide gol rekoru kırdı

Beşiktaş’ta üçüncü sezonunu geçiren Dusco Tosic kariyerinin en verimli dönemini yaşıyor. Galatasaray derbisinde sağ ayağıyla attığı şık golle farkı ikiye yükselten ve galibiyette büyük pay sahibi olan Sırp stoper lig kariyerinde ilk kez 3 gole ulaştı.

Haberin Devamı

Geçen sezon Marcelo bu yıl ise Pepe ile büyük bir uyum sağlayan 32 yaşındaki Tosic daha önce Medipol Başakşehir ve Bursaspor maçlarında birer gole imzasını atmıştı. 1-1 biten Başakşehir maçının uzatma dakikalarında takımını yenilgiden kurtaran tecrübeli futbolcu, 2-1 kazandıkları Bursaspor karşılaşmasında gol perdesini açan isim olmuştu.

Kariyerine OFK Belgrad’da başlayan Dusco Tosic; Sochaux, Werder Bremen, Queens Park Rangers, Kızıl Yıldız, Real Betis ve Gençlerbirliği formaları giydiği yıllarda 2 golü aşamadı. Sırp futbolcu savunmada görev yapmasına rağmen Süper Lig’de Beşiktaş’ın en golcü isimleri arasında yer alıyor. Tosic kendisi gibi 3 gol kaydeden Talisca ile birlikte Cenk Tosun (6) ve Ryan Babel’in (4) ardından üçüncü basamakta bulunuyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nden 2015 yılında bedelsiz olarak Beşiktaş’a gelen deneyimli stoper sezon başında sözleşmesini 2019’a kadar uzatmıştı.

82: Dusko Tosic, Beşiktaş formasıyla 82 resmi maça çıkarken 5 gole imza attı. Bu sezon şimdiden 3 gole ulaşan Sırp futbolcu geçen yıl rakip fileleri 2 kez havalandırmıştı.