Diğer Tour Of Antalya'da şampiyon Jacob Hindsgaul

Tour Of Antalya'da şampiyon Jacob Hindsgaul

14.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

2022 Tour of Antalya’nın son etabını Mareczko ilk sırada tamamlarken, genel klasman birincisi Jacob Hindsgaul dört günlük mücadelede şampiyonluğunu ilan etti. Tüm kategorilerde dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi .

Tour Of Antalyada şampiyon Jacob Hindsgaul

AFŞIN YAKUBOĞLU

Haberin Devamı

Tour of Antalya’da dört gün süren heyecan dün sona erdi ve dereceye giren bisikletçiler belli oldu. Organizasyonun son etabında Genel Ferdi Klasman liderliğini koruyan Uno-X takımından Jacob Hindsgaul, 2022 yılının şampiyonu oldu. Hidsgaul’a Magenta formasını ve ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

Dördüncü ve son gündeki 162.1 kilometrelik Antalya-Antalya etabını ise Alpecin-Fenix takımından Jakub Mareczko birinci sırada tamamladı. Bu etapta ikinciliği Arvid De Kleijn, üçüncülüğü ise Matteo Malucelli elde etti. Yarışın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda son etap alanında farklı klasmanlarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. En başarılı takım olan Terengganu Polygon’a da ödülünü Bakan Kasapoğlu verdi.
İklim Değişikliği Farkındalığı mayosunu Wiv Sungod takımının sporcusu Jacob Scott’a Fraport TAV Antalya Genel Müdürü Deniz Varol ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal taktim etti. Dağların Kralı Mayosunu kazanan Felbermayr Simplon Wels takımından Daniel Turek’e turuncu mayoyu ve ödülünü Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le birlikte verdi.

En İyi Sprinter sporcusu olan sarı mayoyu Alpecin-Fenix takımından Jakub Marek Mareczko’ya Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tombul ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı takdim etti. Bu arada etap sonunda kürsüye çıkan Jakup Marek Mareczko, Arvid De Klein ve Matteo Malucelli’ye ödülünü Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile birlikte verdi.

Haberin Devamı

'Benim için bir ilk bu'

Şampiyon Jacob Hindsgaul, yarışın ardından büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti. Danimarkalı bisikletçi “İnanması bile zor. Benim için ilk oldu ama umarım son olmaz. Arkadaşlarım beni önde tutmak için çok çalıştılar. Zamana karşı yarışlar benim ülkemde çok önemlidir. İyi bir yeteneğim var, hem yokuşta hem zamana karşıda iyiyim. Öyle mutluyum ki” dedi.

 

Yazarlar