Yaz Olimpiyatları Toyota’dan tarihi çekilme

Toyota’dan tarihi çekilme

21.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen araba firmalarından Toyota, ana sponsorları arasında yer aldığı Tokyo 2020’deki reklam filmlerini çektiğini açıkladı. Açılış törenine katılmayacak marka, IOC sponsorluğunu da bırakıyor.

Toyota’dan tarihi çekilme

Koronavirüs pandemisinin gölgesinde adım adım açılış gününe gidecek olan 2020 Tokyo Olimpiyatları, her geçen gün yeni bir flaş gelişmeyle karşılaşıyor.
Son olarak dünyanın önde gelen araba firmalarından Toyota, 2020 Tokyo ile ilgili önemli bir karar alarak, olimpiyat temalı tüm reklamlarını çektiğini açıkladı.
23 Temmuz Cuma günü yapılacak açılış törenine de katılmayacak Toyota, oyunlar sonrasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile olan bağını kesmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Tokyo İletişim Müdürü Nagata Jun, 23 Temmuz Cuma günü Tokyo Motor Corp. Başkanı Akido Toyoda’nın açılış törenine katılmayacağını bildirdi.

Nagata Jun, firmalarının 2020 Tokyo Olimpiyatlarına yönelik hazırlanan reklam filmlerinin tamamen kaldırılacağını, daha önce belirlenen tanıtım, sporcu klipleri ve etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

Toyota İletişim Müdürü, artan Covid 19 vakaları nedeniyle Japonya’da toplumsal bir kutuplaşma olduğu, Japon halkının ve dünyadaki tüm insanların sağlık açısından sorun yaşadığı bir dönemde böyle bir organizasyonda yer almayacaklarını ifade etti. 2020 Tokyo Olimpiyatlarının artık desteklenecek bir tarafının kalmadığını kaydeden Nagata Jun, IOC ile de oyunlar sonrasında anlaşmanın sonlandırılması durumunun masada olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Yazarlar