Trabzonspor Trabzon'da Belhanda'dan şok hareket! Rakibine vurdu

Trabzon'da Belhanda'dan şok hareket! Rakibine vurdu

12.03.2023 - 16:38 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Trabzonspor, sahasında Adana Demirspor'u konuk etti. Maçın ilk yarısında iki ekip arasında sinirler gerilirken Belhanda kırmızı kart gördü. İşte yaşananlar...

Trabzonda Belhandadan şok hareket Rakibine vurdu

Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Trabzonspor, Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısında Trabzonspor ile Adana Demirsporlu futbolcular arasında sinirler gerildi. 

Haberin Devamı

GOL PERDESİNİ YUSUF YAZICI AÇTI

Maça hızlı başlayan Trabzonspor 8. dakikada Yusuf Yazıcı ile öne geçen taraf oldu. Peres'in pasında sağ tarafta topla buluşan Yazıcı, ceza sahasına girip vuruşunu yaptı. Rodrigues'e çarpan top filelere gitti. 

Trabzonda Belhandadan şok hareket Rakibine vurdu

SİNİRLER GERİLDİ

Maçın 20. dakikasında Trabzonsporlu futbolcular ile Adana Demirsporlu futbolcular arasında gerilim yükseldi. Belhanda ile Bruno Peres arasında yaşananların ardından Bruno Peres yerde kaldı.

VAR'DA İNCELENDİ

İki futbolcu da olayların yatışmasının ardından sarı kart gördüler. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonu izlemeye giden hakem Abdulkadir Bitigen kararını değiştirdi ve Belhanda'ya direkt kırmızı kart gösterdi.

Trabzonda Belhandadan şok hareket Rakibine vurdu

(Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır)

Haberin Devamı

GALATASARAY KARŞISINDA CEZALI

Belhanda gördüğü kırmızı kartla 2 maç cezalı duruma düştü. Yıldız futbolcu, takımının Antyalyaspor ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyecek.

EN FAZLA KIRMIZI KART GÖREN İSİM 

Belhanda bu kırmızı kart sonrası son  9 maçında 2. kez kırmızı kart görmüş oldu. Süper Lig'e geldiği 2017-2018'den bu yana 6. kez kırmızı kart gören yıldız futbolcu, o tarihten bu yana ligde en fazla kırmızı kart gören oyuncu- da oldu. 

DEĞİŞİKLİK YAPTI, GOL GELDİ

Maça 4-4-2 başlayan Adana Demirspor'da kırmızı kartın ardından Montella'dan taktiksel bir hamle geldi. İtalyan çalıştırıcı stoper Morel'i oyuna alıp, 5-3-1'e geçti. İki kanat bek, top Adana Demirspor'a geçtiğinde kanat oyuncusu gibi ileri çıkmaya başladı. 

Bu taktiksel değişikliğin ardından Adana Demirspor, Ndiaye'nin golüyle maça dengeyi getirdi. Stambouli'nin pasıyla yay üzerinde topla buluşan Ndiaye, vuruşunda skoru 1-1'e getirdi. 

GOLLER ÜST ÜSTE

Mücadelenin 78. dakikasında Trabzonspor Vitor Hugo'nun golüyle yeniden öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Visca'nın ortasına yükselen Vitor Hugo vuruşunda fileleri havalandırdı.

Hugo'nun golünden kısa bir süre sonra sahneye Edin Visca çıktı. Tecrübeli futbolcu, sol kanattan kullanılan serbest vuruşta topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1'e getirdi. Sonrasında 90+4. dakikada sahneye çıkan Umut Bozok maçın skorunu belirledi. Trabzonspor sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. 

Haberin Devamı

Yazarlar