Trabzonspor Trabzonspor-Antalyaspor maçı sonrası Bjelica'ya çağrı: Tehlikenin farkında ise çare bulmalı!

Trabzonspor-Antalyaspor maçı sonrası Bjelica'ya çağrı: Tehlikenin farkında ise çare bulmalı!

12.08.2023 - 08:41 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig, Trabzonspor-Antalyaspor karşılaşmasıyla başladı. Bordo-mavililer, Denswil'in golüyle Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederken oynadığı futbol spor yazarlarından eleştiri topladı.

Trabzonspor-Antalyaspor maçı sonrası Bjelicaya çağrı: Tehlikenin farkında ise çare bulmalı

Trendyol Süper Lig, Trabzonspor-Antalyaspor maçıyla yaklaşık iki buçuk ay sonra başladı. Bordo-mavililer ilk yarıda rakibine oyun ve skor olarak üstünlük sağladı. Denswil'in golüyle öne geçen Trabzonspor birçok önemli fırsatı değerlendiremedi.

Haberin Devamı

Maçın ikinci yarısında Antalyaspor'da yapılan oyuncu değişiklikleri oyuna yansıdı. Kırmızı-beyazlılar, Uğurcan Çakır'ı birçok pozisyonda zorlarken skor üretemedi ve Trabzonspor ligin ilk maçından galibiyetle ayrılmayı başardı.

Trabzonspor'un Antalyaspor maçındaki futbolu spor yazarlarından eleştiri topladı.

Trabzonspor-Antalyaspor maçı sonrası Bjelicaya çağrı: Tehlikenin farkında ise çare bulmalı

Spor yazarlarının görüşleri şu şekilde:

CEMAL ERSEN: ESKİ TAS ESKİ HAMAM

Bir takımın lige hazır olup olmadığının kriterlerinden ilki, sezon öncesi dönemi nasıl geçirdiği ve oynadığı maçlardır. Trabzonspor açısından bu süreç parlak geçmedi. Saha sonuçlarının kimseyi tatmin etmediği ortada, futbol da öyle.
İkincisi ise transferler. Teknik direktör Nenad Bjelica’nin talepleri doğrultusunda ciddi paralar harcayarak kadrosuna takviyeler yaptı. Ancak ne hazindir ki, sakatlıklar nedeniyle dün gece sahaya sürdüğü on birde yenilerden sadece iki oyuncu vardı. Dolayısıyla bordo-mavililerin eski oyuncu grubuyla geçen sezona oranla kendini ne kadar geliştirdiği merak konusu idi. Açıkçası olumlu bir fark göremedim, aynı tas aynı hamam.

Haberin Devamı

Evet, başlangıçlar önemlidir. Trabzonspor tüm olumsuzluklara karşın Antalyaspor karşısında kazanmayı bildi. Lakin geçen sezon yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. En önemlisi gol yollarındaki etkisizliği. Maalesef bu sorun eldeki oyuncular ile çözülecek gibi değil. Düşünsenize, forvetiniz ilk yarıda bir kere bile topla buluşamadı. Umut’u suçlamıyorum, kim atacak ona topu. Sol tarafta biraz Trezeguet gayretli idi o kadar. Visca ve Larsen’in kanadı hiç işlemedi. Tek orta gelmedi bu bölümden. Golü ise klasik korner atışından buldu ev sahibi. Bu kez Denswil kurtarıcı oldu.

Trabzonspor-Antalyaspor maçı sonrası Bjelicaya çağrı: Tehlikenin farkında ise çare bulmalı

Ve takım savunması. Antalyaspor ilk yarıda rakip üzerine gitmeyi denemediği için Trabzonspor geri dörtlüsüne iş düşmedi. Lakin ikinci bölümde takke düştü, kel göründü. Konuk ekip biraz zorlamaya başlayınca, hem pozisyon buldu hem Trabzonspor’un zaaflarını deşifre etti. Bordo-mavili ekibin bu baskıda maçı gol yemeden bitirmesi mucize oldu.

Siz sahanızda bu kadar mahkum oynuyor ve ofansif anlamda hiçbir şey üretemiyorsanız, deplasmanda neler yaşarsınız, düşünmesi bile ürkütücü. Evet, gelecek haftaki Galatasaray maçına işaret ediyorum. Maç oynanmadan kazanılmaz veya kaybedilmez ama, Trabzonspor’un dün gece Antalyaspor karşısındaki görüntüsü iç açıcı değildi. Dolayısıyla Bjelica tehlikenin farkında ise tüm zamanını bu sorunlara çare bulmakla geçirmeli.

Haberin Devamı

Ve gelelim yenilere. Bu maç üzerinden yorum yapmak sağlıklı olmaz. Ancak savunmada Benkovic sağlam duruşu, orta alanda Kourmpelis güçlü fiziği ve mücadeleci görünümü ile katkı sağlayabileceklerini gösterdi.

Trabzonspor-Antalyaspor maçı sonrası Bjelicaya çağrı: Tehlikenin farkında ise çare bulmalı

Haberin Devamı

AKSAL YAVUZ: ESKİKLERİ ÇOK TRABZONSPOR'UN

Haberin Devamı

Özlemişiz futbolu, çimin kokusunu, tribünlerin coşkusunu... Binlerce karşılaşmanın oynanacağı başta Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig olmak üzere tüm liglerde milyonlarca futbolseverin ve de oynayan futbolcuların en büyük beklentisi, isteği, dileği düdüğün doğrusu!

Öncelikle; diğer şampiyon adayı takımlar bu yıl daha güçlenerek Trabzonspor’a kadro olarak fark attıklarını söyleyelim. Umarız bordo-mavililer eksiklerini kısa sürede tamamlarlar. Aksi halde bu kadroyla dişli takımlara karşı bayağı zorlanırlar!
Trabzonsporluların, Trabzonspor’a sponsor olan ‘Papara’ya, sabah, öğlen, akşam teşekkür ile dua ettiklerini söylemeden geçmeyelim. Hakikaten ‘Papara’ İlaç gibi geldi, nefes oldu hayat verdi!

Maça gelince...

Papara Park’ta hızlı başlayan bordo-mavililer, 8. dakikada Denswil ile golü bulduktan sonra girdikleri pozisyonları değerlendirebilseydiler, daha doğrusu bildiğimiz Bakasetas, gününde olsaydı ilk yarı ellerini kollarını sallaya sallaya sonuca gitmeleri işten bile değildi.

Trabzonspor-Antalyaspor maçı sonrası Bjelicaya çağrı: Tehlikenin farkında ise çare bulmalı

İkinci yarıda da pozisyonlar buldu Trabzonspor, maçın kırılma anları olan; Umut’un direkte patlayan topu, Bakasetas’ın şutunda Leite’nin sakız gibi uzadığı anlar...

Kolay değildir ilk maçlar. Galibiyetle başlamak iyidir. Hazır olabilmek için beklemek, daha iyi olmak için de eksiklerin giderilmesi gerek. Özetle Trabzonspor’un takviyeye ihtiyacı var!

Yazarlar