Trabzonspor Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Borç 105 milyon euroya geriledi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Borç 105 milyon euroya geriledi

30.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, göreve geldiğinde 185 milyon euro olan borcun 105 milyon euroya gerilediğini bildirdi, “Bunun çok büyük bölümünü kur farkı, faiz gideri oluşturuyor. Geçen yılkı giderimiz 870 milyon” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Borç 105 milyon euroya geriledi

Trabzonspor Kulübü’nün 52. Divan Genel Kurulu toplantısı dün Kadir Özcan Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyet’in 99. yılı nedeniyle Türk bayraklarıyla donatılan salonda genel kurul öncesi 10. Yıl Marşı söylendi. Başkan Ahmet Ağaoğlu birçok konuda değerlendirmede bulunurken, şunları söyledi:

Haberin Devamı

- 185 milyon euro gibi bir borç yüküyle devraldığımız kulübümüzün bugün 105 milyon euro civarında bir borca gerilediğini görüyoruz. Geçen seneki gelirlerimiz 791 milyon, giderlerimiz 870 milyon, bunların çok büyük bölümünü kur farkı ve faiz gideri oluşturuyor.

- Şampiyonlar Ligi’ni play-off’ta kaybettik, 12 milyon euro kaybımız oldu ama altyapıdan yetiştirdiğimiz 19 yaşındaki Ahmetcan’ı Ajax’a 9,5 milyon euroya sattık. Bir taraftan verdiğimiz açığı altyapıdan yetişen çocuk kapattı.

- Bu sezon kadroda uyum sorunu yaşadık. 5-6 yeni futbolcuyla oynadığımızı düşünürsek yeniden yapılanma sözkonusu. Son gün gerçekleşen transferler zaaftan oluşmadı. Talip olduğumuz oyuncuların 10-12 milyon euro olan bonservislerini 3-4 milyona düşürebildik.

Haberin Devamı

- Ligde şampiyonluk mücadelesi veren 5-6 kulüp var ve Trabzonspor bunlardan bir tanesi. Mayıs ayı geldiği zaman hakemin bitiş düdüğüyle şampiyonun kimin olacağını hep birlikte görüp alkışlayacağız. İnşallah alkışlayacağımız takım Trabzonspor olacaktır.

- Yeni havaalanı projesinde maalesef tesislerimizin yüzde 90’ı istimlaka gidiyor. Trabzon şehrinin daha büyük bir havaalanına ve aşağıya doğru bütün spor tesislerini içine alarak yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Buna sonuna kadar direnç gösteririm. Başarısız olursam bırakır giderim. Trabzonspor’u öyle bir tesisten mahrum etmek Trabzonspor’a yapılacak ihanetlerin en büyüğüdür.

‘29 yıllık kiralama için talimat verildi’

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Şenol Güneş Spor Kompleksi’ndeki stadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiklerinde 29 yıllığına kiralama talebinde bulunduklarını bildirdi. Ağaoğlu, “Mevcut yasaya göre stat birer yıl kiralanabiliyor ve stadımızın altında çok büyük ekonomik katkı sağlayacak tesisleri kiraya verme şansımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanıyla görüştü, 29 yıllık kiralama konusunda talimat verdi. Sonrasında Spor Bakanımız kiralama konusunda çalışmanın hazırlandığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu ifade ettiler. Kulüpler Birliği olarak Cumhurbaşkanımız ile yeniden görüşeceğiz ve fırsat bulursam konuyu kendisine ileteceğim” dedi.

Haberin Devamı