Futbol Trabzonspor Beşiktaş maç sonucu: 0-2

Trabzonspor Beşiktaş maç sonucu: 0-2

14.03.2016 - 19:33 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Beşiktaş erteleme maçında heyecan doruktaydı. Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaş böylelikle liderliğe yükseldi. Maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

Trabzonspor Beşiktaş maç sonucu: 0-2

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanması gereken ancak yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen maçın rövanşı, ligin 26. haftası öncesinde oynandı. Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynanan maç oldukça çekişmeli geçti ve Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Siyah-beyazlı ekibin golleri 76. dakikada Mario Gomez ve 86. dakikada Olcay Şahan'dan geldi. Gomez attığı golle gol sayısını 19 yaptı ve bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu olmayı başardı. Alınan galibiyet sonucunda Beşiktaş puanını 60 yaparak liderliğe yükseldi. Trabzonspor ise 30 puanla 13. sırada kaldı. Ligin 26. haftasında Beşiktaş, İstanbul'da Antalyaspor ile Trabzonspor ise sahasında Medicaan Sivasspor ile karşılaşacak.
SİYAH TİŞÖRTLERLE MESAJ
Her iki takımın oyuncuları karşılaşma öncesi ısınmaya siyah tişörtlerle çıktı. Beşiktaş, başı öne eğik kartal motifinin bulunduğu tişörtte, "anKARA" ifadesine yer verdi. Trabzonsporlu oyuncular da ısınmaya siyah tişörtlerle çıktı. Takımlar siyah tişörtleriyle foto muhabirlerine ayrı ayrı poz verdi. Trabzonspor takımı ayrıca karşılaşma sırasında kolunda siyah bant da taşıdı. Trabzonspor'un eski kaptanı Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, tribünlerden büyük ilgi gördü. Isınmak için sahaya çıkan Tolga Zengin'e, bordo-mavili taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Tolga da tribünleri selamladı.
PANKARTLA ÇIKTILAR
Trabzonspor ve Beşiktaş takımları, seremoniye her iki takım futbolcularının birlikte tuttuğu "Teröre lanet olsun anKARA" yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma öncesi yapılan saygı duruşunda ve İstiklal Marşı sonrasında tribünler, "Vatan sana canım feda" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Hüseyin Avni Aker Stadyumu tribünlerinde karşılaşmanın 6. dakikasında "anKARA" yazılı siyah pankart açıldı. Bu sırada tribünler de Türk bayrakları sallayarak ve tezahüratlarla terörü kınadı. Stad skorborduna da "Terörü lanetliyoruz anKARA" yazısı yansıtıldı.
UMUT'UN ACISI PAYLAŞILDI
Trabzonspor yönetimi, Ankara'daki terör saldırısında babası Kemal Bulut'u kaybeden eski oyuncuları Umut Bulut'u da unutmadı. Tribüne, "Başın sağ olsun Umut Bulut, acın acımızdır" yazılı pankart asıldı. Maçtan önce stat hoparlörlerinden sadece "Memleketim" ve "Ölürüm Türkiyem" şarkıları çalındı.
GÜNEŞ VE EFSANELERE PLAKET
Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda sezonu kapsamında Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyunculara "Vefa plaketi" takdim eden Trabzonspor Kulübü, Beşiktaş maçı öncesi de bu organizasyonu sürdürdü.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve yöneticiler, eski teknik direktörü ve futbolcular Ahmet Suat Özyazıcı, Şenol Güneş, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Bekir Barçın, Mehmet Ekşi, Hami Mandıralı, Hüseyin Tok, Necati Özçağlayan, Nedret Ergün ve Tuncay Soyak'a plaketlerini verdi. Şenol Güneş'in tören sırasında Başkan Muharrem Usta tarafından kendisine hediye edilen bordo-mavili kaşkolu takması dikkat çekti.
PENALTI İTİRAZLARI
Maçın başında etkili olan taraf ev sahibi Trabzonspor'du. Önce Marin kaleyi denedi ancak başarılı olamadı. Ardından Cardozo, Tolga'nın öne çıktığını görünce kendi sahasından vurdu; top az farkla auta çıktı. Beşiktaş 10. dakikadan sonra kendine geldi. Douglas ve Esteban arasındaki anlaşmazlık sonucu top Gomez'e geldi. Gomez bir anda Mustafa Yumlu'nun markajı ile yerde kaldı. Bu sırada top yakın mesafeden Mustafa'nın eline geldi. Beşiktaşlı oyuncular penaltı beklerken Bülent Yıldırım 'devam' dedi.
MUSTAFA YUMLU BAŞARILIYDI
Trabzonspor bir süre sonra yine etkili geldi. 17. dakikada soldan ceza alanına giren Yusuf'un vuruşunda top az farkla auta çıktı. 19. dakikada ise Sosa'nın sağdan ortasına kale ağzında Gomez vurdu ancak Mustafa Yumlu gole giden topu başarılı bir savunma örneği göstererek kesmeyi bildi.
GERİ PASI KARMAŞASI
Beşiktaş'ın verilmeyen penaltı pozisyonundan sonra sahada bir de 'geri pası' krizi yaşandı. Trabzonspor'da Cavanda'nın kalecisi Esteban'a verdiği geri pası, Esteban eliyle kontrol etti. Ancak hakem Bülent Yıldırım bu pozisyonda da 'devam' dedi. Beşiktaşlı oyuncuların bu karara da tepkisi vardı.
İlk yarının son düdüğü gelene kadar iki takım da tehlikeli ataklar yapmasına karşın ne Cardozo & Muhammet ikilisi ne de Kerim&Gomez&Quaresma üçlüsü tabelayı değiştiremedi.
DENEDİLER AMA OLMADI
İkinci yarıya zorunlu bir kaleci değişikliği ile başladı Beşiktaş. Maçın ilk bölümlerinde sakatlanan ancak devreye kadar oyunda kalan Tolga Zengin ikinci yarıya çıkamadı ve yerini Günay Güvenç'e bıraktı. Düdükle beraber ilk yarının özeti niteliğinde bir maç izlemeye başladık. Topun kontrolü daha çok Trabzonspor'da olsa da Beşiktaş orta alanı hızla geçen ve topu bir en uç noktada Gomez'e taşımak isteyen bir görüntü sergiledi. Tüm bunlar ilk dakikalarda aranan gol için yeterli olmadı.
ESTEBAN MÜTHİŞ ÇIKARDI
Dakikalar 69'u gösterirken Beşiktaş adına inanılmaz bir gol kaçtı. Atak yönünün sol bölümünden kullanılan kornerde Atiba kale ağzında kafayı vurdu, Esteban çok iyi çıkardı. Seken topu 1 metre mesafeden tamamlayan Beşiktaşlı oyunculara yine Esteban uzandı ve inanılmaz bir refleks ile bir kez daha golü engelledi.
SAHNE MARIO GOMEZ'İN
76. dakikaya geldiğimizde Beşiktaş'ın liderlik uçuşu da Mario Gomez kontrolünde başladı. Sağ kanattan gelişen atakta Quaresma harika bir orta yaptı. Arka direğe inen topu çok iyi takip eden Mario Gomez kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
KAPANIŞ OLCAY'DAN
Uzun süredir performansı ve futbolu eleştirilen Olcay Şahan, 86. dakikada attığı golle adeta şeytanın bacağını da kırmış oldu. Gelişen atakta günün başarılı isimlerinden Kerim Frei topu ceza alanı içine taşıdı. Ardından hemen yanındaki Olcay'ı gördü. Olcay da ayak içi plase ile topu ağlara göndermekte zorlanmadı.

Yazarlar