Beşiktaş Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası Şenol Güneş'i yerden yere vurdu: Yapma etme hocam!

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası Şenol Güneş'i yerden yere vurdu: Yapma etme hocam!

18.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Beşiktaş, Trabzonspor deplasmanından 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlıların oyunu büyük eleştiri toplarken, Şenol Güneş'in kadro tercihi de gündem oldu. Trabzonspor-Beşiktaş maçını spor yazarları değerlendirdi.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası Şenol Güneşi yerden yere vurdu: Yapma etme hocam

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki Club Brugge maçı öncesi Trabzonspor'a konuk oldu. Siyah-beyazlılar zorlu müsabakada rakibi karşısında sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş'ın farklı yenilgisinde Şenol Güneş'in ilk 11 tercihi eleştiri topladı.

Haberin Devamı

Spor yazarları Trabzonspor - Beşiktaş maçını kaleme alırken, Şenol Güneş'in rotasyona gitmesine dikkat çekildi. Usta kalem, tecrübeli teknik adam hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Trabzonspor - Beşiktaş maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

Haberin Devamı

ZORUNLU BİR KAYIP / ATTİLA GÖKÇE

Peş peşe galibiyetlerle yenilmezlik serisi oluşturan Beşiktaş, dün beklenmedik skorla Trabzonspor’a teslim oldu. Siyah-beyazlı takımın yenilgisinde oyuna farklı bir on birle başlamasının en önemli neden olduğunu düşünüyorum.
Şenol Hoca’nın zorunlu haller nedeniyle o kadroyu oyuna sürmesini anlıyorum. Masuaku, Aboubakar ve Muleka’nın yol yorgunluğu ve aile sorunları gibi nedenlerle maça yedek kulübesinde başlamaları anlaşılabilir. Sol bekte Onur, sol önde Rebiç ve santrforda da Cenk’in oyuna soğuk kalması, kendilerinden beklenenleri verememesi bu sonucu doğurdu. İlk yarıda topa sahip olan takım Beşiktaş’tı. Kornerlerde de 6-2 Beşiktaş üstünlüğü vardı. Ancak zaman zaman baskılı görünmesine rağmen Beşiktaş ilk şutunu maçın son bölümünde oyuna giren Ghezzal’la attı.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası Şenol Güneşi yerden yere vurdu: Yapma etme hocam

Futbolda “ailece” hücuma kalkışmanın, rakip yarı alanda çok pasla ayaktan ayağa vıdı vıdı biçiminde verimsiz ve etkisiz oynamanın cezasını kesti Trabzonspor. Savunmasını da öne çıkararak sözüm ona gol arayan konuk takım, ev sahibi Trabzonspor’un kontra çıkışlarıyla adeta cezalandırıldı. 30. dakikada Onuachu, Bardhi’nin asistiyle ilk maçında ilk golünü atarken, bundan bir ders çıkarmak ve takımca tepki göstermek gerekirdi. Ne var ki yedikleri gole yine aynı “ailece” hücumla karşılık verdiler. Trabzonspor da yine topu kazandı ve ancak faulle durdurulabildi. Herkesin unuttuğu Bakasetas serbest vuruşta doğrudan kaleye attı topu… Mert de içeri kaçırdı. Sonra da bir Trezeguet-Edin Visca üretimi üçüncü gol gösterisini izledik. Beşiktaş savunması mı? Yoktular. Dün hep geç uyandılar, aciz kaldılar. Hiçbir şey yapamadılar.

Haberin Devamı

Şenol Hoca’nın ilk yarıda akıp giden oyuna erken dokunuşlarla müdahale etmesi beklenirdi. Hayır, ancak ikinci yarı başlarken Masuaku, Muleka ve Aboubakar’ı sahaya sürdüğünü gördük. Yazık ki bu alışılmış “başarılı” üçlü de takımı ayağa kaldıramadı.
Bu maç Beşiktaş’ta bugüne kadar perde gerisinde kalan oyuncuların da beklenen form düzeyini yakalayamadığını gösterdi. Rebiç ve Cenk’i izledikten sonra Oxlade Chamberlain’in performansını da merak etmeye başladık. Ghezzal da sakatlığı atlatıp takımla çalışırken maç tecrübesi dediğimiz çizginin elbette uzağında kalmış. Bu duruma erken önlem almak gerekirdi.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası Şenol Güneşi yerden yere vurdu: Yapma etme hocam

Trabzonspor, Sörloth ve Cornelius’tan sonra arayıp bulamadığı santrfor sıkıntısını nihayet Onuacho ile geride bırakacağını gösterdi dün. 2.01’lik golcünün kafa vuruşu, sezonun maçlarına damga vurabilir. Bordo- mavili ekip Mendy gibi çok iyi bir orta alan aklı kazanmış. Bakasetas da dün attığı golle nicedir unuttuğu maç keyfini yeniden kazanmış göründü. Bardhi’nin oyun katkısı giderek yükseliyor. Rayyan Baniya’nın da stoperde yükseleceğini düşünüyorum.
Yeniden Beşiktaş’a dönersek… Şenol Hoca’nın önündeki zor fikstüre bakarak gerekli önlemleri alacağını, farklı oyun anlayışıyla takımı toparlayacağını sanıyorum… Hele Perşembe günleri oynanacak “Konferans” maçlarında bu tablonun asla tekrarlanmaması gerekir.      

Haberin Devamı

GÜNEŞ ÇOK GEÇ KALDI / BİLAL MEŞE

Yapma, etme hocam! Senin bilgi birikimine, oyun felsefene, oyuncu tercihlerine, disiplinine, adalet kantarına her daim saygı duymuşumdur. Güneş’in kazanan kadroyu bozduğuna pek tanıklık etmezdik taaa ki, düne kadar! Bu demek değildir ki, eleştiri hakkımızı kullanmayacağız!
Nereye varmak istiyorum? Elinizde bu takımın gediklileri var, yani değişmezleri. Biri Masuaku, diğeri ise forvette Kartal’ın en büyük kozu Aboubakar. Diyeceksiniz ki, biri sakatlıktan yeni çıktı, diğeri ise milli takım kampı ve ailevi nedenlerle bir süre takımda olamadı. Hiç fark etmez, ikisi de yedek oturmaz, oturtulmaz, varlıkları yeter! Ki Güneş ikinci yarıda bu isimlere dönüş yaptı, yapmasına da ‘Atı alan, çoktaan Üsküdar’ı geçti’ hocam!

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası Şenol Güneşi yerden yere vurdu: Yapma etme hocam

Trabzonspor’un kadrosuna yeni kattığı forvette bir kulesi var, iki metrenin üzerinde Onuachu. Öyle ağır falan değil, 29’da attığı kafa golü, müthiş, kaleci Mert topu ağlarda gördü! İkinci yarının hemen başında nazara geldi, sakatlandı! Belli ki, bu tip gollerini ligde çok izleyeceğiz.
Bakasetas’ın uzaktan şutlarına yabancı değiliz. 41’de kazanılan frikikte, üstelik o açıdan Mert’in kapadığı köşeden topu filelere göndermesi asla tesadüf değildir. Mert ve savunma rakibin bu özelliklerinin maalesef farkında değiller! Bir de Mendy’si var ev sahibinin, orta sahaya müthiş bir dinamizm getirmiş, artı ilk yarıdaki uzatma dakikalarında bazukası üst direkte patladı.

Beşiktaş mı? Evet, ilk yarıda topla fazla oynadı, gelin görün ki, dişe dokunur, öyle aman aman bir üretimi olmadı, olanlar da karambolden geldi, sadece Gedson’un sıfıra yakın noktadan bir vuruşu vardı aklımızda kalan!
Aklın yolu birdir, Güneş, baktı pabuç pahalı; Aboubakar, Masuaku ve Muleka’yı ikinci yarıda sahaya sürmek zorunda kaldı, keşke bu tercihi ideal 11’de yapsaydı! Evet, Kartal bu hamlelerle birlikte vites yükseltti, iki farkı kapatmak için yüklendi, gelin görün ki, üçüncü golü de Visca’nın ayağından kalesinde gördü.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası Şenol Güneşi yerden yere vurdu: Yapma etme hocam

Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz arkadaş... Trabzonspor, bu farklı galibiyetle, o negatif düşüncelere şimdilik sünger çekti. Valla haklı bir galibiyet aldı, lami - cimi yok! Rakibini hep bekledi, müthiş bir takım savunması yaptı, disiplinden pek kopmadı, pusuya yattı, fırsatlar kovaladı, iyi mücadele ettiler, bu oyun anlayışını da üç golle taçlandırırken, rakibine de ağır bir darbe vurdu, kutluyoruz.
Eee bu oyun böyle bir oyun... Çarşıya pirince giderken, evdeki bulgurdan olursunuz! Bu farklı yenilgi Kartal için erken uyarıdır, dileriz herkes şapkasını önüne koyar, dersler çıkarır!

Yazarlar