Trabzonspor Trabzonspor 'Beto'na çarptı

Trabzonspor 'Beto'na çarptı

06.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor sahasında Göztepe ile yenişemedi, ilk dördün puan kaybettiği haftada fırsatı tepti: 0-0

Trabzonspor Betona çarptı

ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

En yakın rakibini yenerek zirve yarışına dahil olmak isteyen bordo-mavililer, ilk 45’te pozisyonlar yakalasa da Beto kalesine duvar ördü. Karadeniz ekibi ikinci yarıda zafere yaklaşsa da maçı 9 kurtarışla tamamlayan Portekizli file bekçisi buna izin vermedi.

Spor Toto Süper Lig’de 20. haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor ile Göztepe 0-0 berabere kaldı.

İlk dört sıradaki takımların haftayı kayıpla kapatmaları Trabzonspor’u fazlasıyla iştahlandırmış. Bordo-mavili futbolcular ilk 45 dakikada her şeyi yaptılar gol için ancak Beto’yu geçemediler. Özellikle geldiği günden beri eleştirilen Sosa, değişmiş bir kimlikle sahada yer aldı. Daha çok koştu, arkadaşlarına açtığı ortalar tehlike yarattı.

Haberin Devamı

Yusuf’un yerine şans bulan Sosa’nın dışında, Olcay da enerjisini sahaya yansıtınca Trabzonspor orta alanda rakibine üstünlük sağladı, daha fazla pozisyon buldu. Göztepe adına ise söylenecek fazla bir şey yoktu. Jahovic’in gidişi adeta takımın yarısını almış götürmüş. Tek pozisyonlarını 17’de Kadu ile yakaladılar, fakat Onur kalesinde başarılıydı.

Kabul etmek gerekir ki, konuk ekip ilk yarının farklı bir skorla bitmemesini Beto’ya borçlu. 5. dakikada Olcay’ın direkten dönen şutunun ardından, tecrübeli kaleci önce 25 ile 30. dakikada Okay’a, 38’de de Abdülkadir’e geçit vermedi.

Demba Ba sahnede

İkinci yarına Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, daha fazla dayanamadı ve Demba Ba’yı sahaya sürdü. Tecrübeli golcünün girişiyle ayağında daha fazla top tutmaya başlayan konuk ekip iki tehlike yaratmayı başardı. İlk devrede bütün enerjisini bitiren bordo-mavililer ise 60’tan sonra adeta durdu. Rıza Çalımbay, Yusuf Yazıcı’yı da oyuna alarak daha fazla pozisyon üretmeye çalışsa da başarılı olamadı. Uzatmalarda Okay üçüncü kafayı vursa da yine Beto geçit vermedi.

Mücadele başladığı gibi sona erince hem Trabzonspor, hem de Göztepe zirveye yaklaşma şansını gelecek haftalara bıraktı.

Trabzonspor Betona çarptı





Yazarlar