BursaSpor Trabzonspor - Bursaspor: 1-2

Trabzonspor - Bursaspor: 1-2

03.06.2017 - 19:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta karşılaşmasında Bursaspor, Trabzonspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek ligde kalmayı başardı.

Trabzonspor - Bursaspor: 1-2

Medikal Park Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında konuk ekip Bursaspor üstün olan taraf olurken, yakaladığı bir çok gol fırsatından yararlanmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.
Bursaspor'un ligde kalmak için mücadele ettiği Çaykur Rizespor ise sahasında Alanyaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapatarak avantaj yakalamıştı.
İkinci yarıda Bursaspor gol için Trabzonspor kalesine yüklenirken, 56. dakikada gelişen atakta Hugo Rodallega Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Bursaspor bu gole önce 61. dakikada Jorquera ve 69. dakikada Batalla'nın kaydettiği gollerle karşılık verdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bursaspor sahadan 3 puanla ayrılarak ligde kalmayı başardı. Yeşil beyazlılar ligi 38 puanla tamamladı. Trabzonspor ise 51 puanla ligi bitirdi.
Yeşil beyazlılar 6 maç sonra galibiyetle tanışırken, Trabzonspor ise üst üste 6. maçında da 3 puanla tanışamadı.

Haberin Devamı

Maçın dakika dakika özeti için tıklayın...

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Batalla'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanında Şamil Çinaz'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Esteban'dan döndü. Dönen topu Stancu, kafayla tamamlamak istedi. Esteban'ı geçen meşin yuvarlağı Onazi, çizgi önünden uzaklaştırdı.
11. dakikada John'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, top az farkla direğin yanından auta gitti.
34. dakikada sağ kanatta rakiplerinden sıyrılan Aziz Eraltay'ın çapraz pozisyondaki şutunda, top yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlikle tamamlandı.
55. dakikada Medjani'den sıyrılan Sercan Yıldırım'ın pasında altıpas üzerinde son anda kademeye giren ve Stancu'dan önce topa müdahale eden Durica, tehlikeyi önledi.

56. dakikada Trabzonspor, maçtaki ilk etkili atağında golü buldu. Soldan ceza alanı son çizgisine doğru inen Castillo'nun pasında Rodallega, altıpas içinde topa dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0 61. dakikada Bursaspor, beraberliği sağladı. Batalla'nın pasında ceza yayı içindeki Sercan Yıldırım, topu Jorquera'nın önüne bıraktı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı kaleci Esteban'ın yanından filelere gönderdi: 1-1 67. dakikada Rodallega'nın pasında ceza alanı dışından Yusuf Yazıcı'nın şutunda, savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

69. dakikada Bursaspor öne geçti. Stancu'nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Batalla, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Esteban'ın sağından filelerle buluşturdu: 1-2 Bursaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Trabzonspor: Esteban, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mas, Onazi (Dk. 84 Abdülkadir Ömür), Medjani, Yusuf Yazıcı, N'Doye, Castillo, Rodallega
Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Şamil Çinaz, Sivok, Aziz Eraltay, Faty (Dk. 61 Bilal Kısa), Jorquera, John (Dk. 46 Sercan Yıldırım), Batalla, Stancu, Sinan Bakış (Dk. 74 Merter Yüce)
Goller: Dk. 56 Rodallega (Trabzonspor), Dk. 61 Jorquera, Dk. 69 Batalla (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 5 Aziz Eraltay (Bursaspor), Dk. 64 Pereira, Dk. 90+4 Medjani (Trabzonspor)

Haberin Devamı

Maçın dakika dakika özeti için tıklayın...

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Yanal'dan 4 değişiklik
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Bursaspor karşısında ligde son oynanan Fenerbahçe maçının 11’inden farklı olarak kadroda zorunlu 4 değişiklik yaptı. Bordo mavililerde cezalı olan Olcay ile Bero, Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası alan Onur ve sakatlığı bulunan Okay maç kadrosunda yer almadı. Deneyimli teknik adam bu oyuncuların yerine kalede Esteban, savunmada Durica, orta sahada Onazi ve ileri uçta Rodallega’ya görev verdi. Ülkesi Arjantin’e giden Luis Ibanez ile izinli olan Yusuf Erdoğan Bursaspor maçının kadrosunda yer almadı.
Onazi döndü
Trabzonspor’da kart cezası nedeniyle ligin 33’üncü haftasında deplasmanda oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyen ve cezasını tamamlayan Ogenyi Onazi, sezonun son maçında Bursaspor karşılaşmasıyla takımdaki yerini aldı. Teknik direktör Ersun Yanal, Bursaspor karşısında 24 yaşındaki orta saha oyuncusuna ilk 11’de forma verdi.
4 genç oyuncu 18'de
Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal, sakat ve cezalı oyuncu sayısının fazla olduğu son maçta Uğurcan Çakır, Yunus Emre Çakır, Abdurrahim Dursun ve Abdulkadir Ömür olmak üzere 4 genç oyuncuyu 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti. Yunus Emre ile Abdurrahim A takım formasıyla ilk kez 18 kişilik kadroda kendilerine yer buldu.
Taraftar ilgi göstermedi
Trabzonspor taraftarları, sezonun son maçında Bursaspor ile oynanan karşılaşmaya ilgi göstermedi. Tribünlerin önemli kısmında boşluklar gözlenirken, konuk ekip taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını doldurarak ligde kalma mücadelesi veren takımlarını yalnız bırakmadı.
Bu arada eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra Bursa’dan gelen çok sayıda iş adamı da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.
Kapanış yeni sezon formasıyla
Trabzonspor, ligin son maçında Bursaspor karşısına 2017-18 sezonu için hazırlanan beyaz forma ile çıktı. Bordo mavililerde yeni sezon formaları ilk defa ligin bitimiyle beraber TS Club mağazalarındaki yerini alacağı belirtildi. Yeni sezon için hazırlanan beyaz formanın Haziran ayının ortasında, parçalı formanın Haziran sonu, çubuklu formaların satışına ise Temmuz’un ikinci haftası başlanacağı açıklandı.
Şehitler için saygı duruşu
Trabzonsporlu futbolcular maç öncesi sahaya ‘Jandarmamızın 178’inci yılı kutlu olsun” yazılı pankart ile sahaya çıktı. Jandarma yetkilileri maç öncesi her iki takım kaptanları ve hakemlerine çiçek verdi. Ayrıca karşılaşma öncesi Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Taratftarlar, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ tezahüratlarıyla teröre tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor ile Bursaspor 82. randevuda

Haberin Devamı

Geride kalan 81 lig maçında bordo-mavili takımın galibiyetlerde 41-11 üstünlüğü bulunuyor

Trabzonspor ile Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Trabzon'da yapacakları maçla 82. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 81 lig maçında, bordo-mavili takımın galibiyetlerde 41-11 üstünlüğü bulunuyor. 29 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 122 gol atarken kalesinde 64 gol gördü.

İç sahada tek yenilgi

Karadeniz ekibi, iç sahada 40 karşılaşmada sadece 1 kez kaybetti.

Trabzon'da tek yenilgisini 2012-2013 sezonunda 1-0'lık sonuçla yaşayan bordo-mavililer, 26 karşılaşmadan galibiyetle, 13 maçtan da beraberlikle ayrılarak rakibi karşısında bariz bir üstünlük sağladı. İki takım arasındaki maçlarda en farklı galibiyetleri de Trabzonspor elde etti. Bordo-mavililer, 1988-1989 sezonunda deplasmanda 6-0, 2001-2002 sezonunda evinde 5-0 kazandı.

Yazarlar