Trabzonspor Trabzonspor, Cornelius'u KAP'a bildirdi

Trabzonspor, Cornelius'u KAP'a bildirdi

10.08.2021 - 17:19 | Son Güncellenme:

Süper Lig devi Trabzonspor, Andreas Evald Cornelius transferi için Parma kulübüyle görüşmelere başladığını KAP'a bildirdi. Cornelius'un maliyeti de resmen açıklandı.

Trabzonspor, Corneliusu KAPa bildirdi

İşte KAP'a yapılan açıklama;

Haberin Devamı

"İtalya'nın Parma Kulübünün profesyonel futbolcusu Andreas Evald Cornelius'un kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla."

Trabzonspor Kulübü; yeni transferler Dorukhan Toköz ve Andreas Cornelius için birazdan imza töreni düzenleneceğini açıkladı.

Trabzonspor, Andreas Cornelius için Parma'ya 4.8 milyon avro ve %5 FIFA dayanışma katkısı ödeneceğini açıkladı. Bordo-mavililer, bonservis bedelini 4 taksit halinde ödeyecek.

Trabzonspor'dan KAP'a yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcu Andreas Evald Cornelius'un kulübümüze transferi konusunda, Parma Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, sözleşme fesih bedeli olarak, 4 taksit halinde, 4.873.500.-EUR + %5 Fifa dayanışma katkısı ödenecektir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Trabzonspor, Cornelius ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını ve oyuncuya yıllık 1.5 milyon euro garanti ücret ödeneceğini KAP'a bildirdi. Cornelius'un serbest kalma maddesi ise 20 milyon euro olarak açıklandı.

İşte Trabzonspor'dan KAP'a yapılan açıklama;

"Profesyonel futbolcu Andreas Evald Cornelius ile 4 (Dört) yıllık anlaşma sağlamıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; her bir sezon için 1.500.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Yine anlaşma kapsamında, Türk kulübü olmaması şartıyla, Futbolcunun, 20.000.000.-EUR karşılığında serbest kalma hakkı bulunmaktadır.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık garanti ücretin %10'u ödenecektir."

Trabzonspor, Corneliusu KAPa bildirdi