Trabzonspor Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar dünya basınında!

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar dünya basınında!

19.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Brezilya’dan Güney Kore’ye, Norveç’ten Arjantin’e kadar tüm dünyadan medya kuruluşları, Trabzonspor-F.Bahçe maçından sonra yaşanan olayların fotoğraf ve videolarını yayınladı. Meydan savaşını hatırlatan sahneler, Türk futbolunun imajına ağır bir darbe daha indirdi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar dünya basınında

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçtan sonra yaşanan olaylar tüm dünyada geniş yankı buldu. Brezilya’dan Güney Kore’ye, Norveç’ten Arjantin’e kadar medya kuruluşları olayların fotoğraf ve videolarını paylaştı.

Haberin Devamı

Öne çıkan başlık ve yorumlar şöyle:

HET NIEUWSBLAD (BELÇİKA): Türkiye’de işler yine ters gidiyor: Michy Batshuayi holiganların şiddetli müdahalesinin ardından karate vuruşu yaptı. Ülkedeki en üst futbol liginde bir kez daha aşırı şiddete tanık olundu.

ALGEMEEN DAGBLAD (HOLLANDA): Sahadaki kaos Fenerbahçe’nin galibiyetine gölge düşürdü. Maç kontrolden çıktı. Onlarca taraftar sahaya akın etti, bazı Fenerbahçeli oyuncuların taraftarlarla kavga ettiği görüldü.

KICKER (ALMANYA): Türkiye’de skandal. Süper Lig’de yine olay çıktı, Trabzonspor taraftarları sahaya hücum edip, Fenerbahçeli oyunculara saldırdı. Türk futbolu daha önce de benzer olaylarla olumsuz manşetlere çıkmış, kulüp başkanı hakeme sahada yumruk atmıştı.

Haberin Devamı

L’EQUIPE (FRANSA): Fenerbahçe’nin Trabzon’daki galibiyetinin ardından kaos ortamı oluştu. Maç bitiminde sahaya giren taraftarlar, galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli oyunculara saldırdı. Birçok Fenerbahçeli futbolcu, taraftara karşılık verdi.

GLOBO (BREZİLYA): Trabzonspor taraftarları, yenilginin ardından sahaya girip, Fenerbahçeli oyuncularla kavga etti. Sahada içler acısı manzaralar oluştu. Türk futbolu son aylarda üzücü görüntülere sahne oldu.

LA VOZ (ARJANTİN): Fenerbahçe’nin saha ortasında kutlama yaptığı sırada Trabzonspor taraftarlarının içeri girmesiyle kavga çıktı. Fenerbahçeli futbolcular ev sahibi ekibin taraftarlarıyla yumruk yumruğa kavga etti.

CHOSUN (GÜNEY KORE): Futbol değil felaket. Türkiye Süper Lig’de şok edici şiddet olayları yaşandı. Yumruklar ve tekmelerle dolu ‘şok edici’ bir görüntü. Yüzlerce öfkeli taraftar sahaya girdi, her yerde kavga çıktı.

"ŞOK EDİCİ SAHNELER"

DAILY MAIL (İNGİLTERE): Bitiş düdüğünün ardından taraftarlar sahaya akın ederken ortalık karıştı, Türkiye’de şok edici sahneler yaşandı. Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçeli oyunculara saldırırken, Osayi Samuel ve Batshuayi gibi isimler onlara karşılık verdi.

MARCA (İSPANYA): Ne ilk ne de son. Türk futbolunda yine üzücü görüntüler yaşandı. Trabzonsporlu taraftarlar sahada sevinen Fenerbahçeli oyunculara saldırdı.

Haberin Devamı

ABOLA (PORTEKİZ): Maçtan sonra meydan savaşı çıktı. Bu tam olarak bir kaosa yol açtı. Son düdüğün ardından, ev sahibi taraftarlar ve konuk takım oyuncularının inanılmaz şiddet sahnelerine tanık olundu.

AS (İSPANYA): Türkiye’de skandal. Fenerbahçeli oyuncuların kendilerini savunması sonucu çıkan kavga soyunma odalarına kadar sürdü.

EXPRESSEN (İSVEÇ): Türkiye’de skandal sahneler yaşandı. Trabzonsporlu taraftarlar sahayı bastı. Oyuncular ve taraftarlar arasında kavga çıktı.

VG (NORVEÇ): Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında 3-2 kazandı ama maçtan sonra büyük olaylar yaşandı. Sahaya giren taraftarlar galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli oyunculara saldırdı.