Trabzonspor Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası şok çıkış! 'Sinir bozucu oyundan memnundu Abdullah Avcı ve Jorge Jesus'

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası şok çıkış! 'Sinir bozucu oyundan memnundu Abdullah Avcı ve Jorge Jesus'

25.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka bordo-mavililerin 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Dev maçı Milliyet Gazetesi yazarları Aksal Yavuz ve Cemal Ersen değerlendirdi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası şok çıkış Sinir bozucu oyundan memnundu Abdullah Avcı ve Jorge Jesus

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Bordo-mavililer zorlu karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Trabzonspor'un galibiyetini Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen ile Aksal Yavuz yorumladı.

Haberin Devamı

Cemal Ersen, bordo-mavililerin yıldız futbolcusu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası yapılan değerlendirmeler:

AVCI "ŞAH" DEDİ VE "MAT" ETTİ / CEMAL ERSEN

Lige verilen Dünya Kupası arasından sonra ezeli bir rekabet maçı ile geri döndük. Trabzonspor açısından kazanarak liderle olan farkını azaltmak, Fenerbahçe cephesinden ise yakaladığı müthiş performansı sürdürmekti amaç. Zordu ama gülen Karadeniz ekibi oldu. “Yarışta ben de varım, sakın ha es geçmeyin” dedi.
İki takım teknik direktörünün tercih ettiği kadrolara bakınca, orta sahaların söz sahibi olacağı bir mücadele gibi görünüyordu.

Kurgu, ikinci bölgeyi kontrol etmek üzerine olunca, ortaya tatsız tuzsuz bir ilk yarı çıktı. Oyun sıkıştı kaldı. Belli ki iki teknik adam da ilk golü yiyen taraf olmak istemiyordu. Bireysel yetenekler etkisiz kaldı.
Bordo-mavili ekipte Siopis tek başına savaşmaya çalışırken, Abdülkadir Ömür’ün git-gel yaşaması garipti. Sadece Bakasetas’ın rakip savunmanın arkasına attığı paslar vardı, Trezeguet ve Gomez’in topla buluşması mümkün olmadı. Uzun bir sakatlıktan çıkan Visca eski günlerini arattı. Ne rakip eksiltebildi, ne etkili bir orta yapabildi. Hele ikinci yarının başında kaçırdığı bir gol vardı ki, klasına hiç yakışmadı, zamana ihtiyaç var. Arkasındaki Larsen ise, Ferdi ile baş etmek için çırpınırken, Trabzonspor’un sağ kanadı kırık kaldı bu bölümde. Ev sahibi adına bir dezavantaj ise Trezeguet, Gomez ve Bakasetas’ın çok erken gördüğü sarı kartlardı kuşkusuz. Bu stres ile oynamak kolay değil. Aynı sıkıntı Fenerbahçe’den Crespo için de geçerliydi. Nitekim 58. dakikada ikinci sarıdan atılınca, işin rengi değişti. Dengeler de öyle. Hani derler ya, maçın kırılma anı oldu.

Haberin Devamı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası şok çıkış Sinir bozucu oyundan memnundu Abdullah Avcı ve Jorge Jesus

İkinci yarıyla ilgili beklentim iki takımın yapacağı hamlelerdi. Ama o ne? Sanki bu berbat ve sinir bozucu oyundan memnun idi Avcı ve Jesus. Ya da birbirlerini kolladılar. Konuk ekipte Crespo’nun ihracından sonra planlar değişti elbette. Hemen üç dakika sonra Gomez’in VAR incelemesinden aklanan golüyle Trabzonspor tribünleri coştu.

Haberin Devamı

Taktik savaşları bundan sonra başladı. Jesus ve Avcı’nın kulübeden sahaya sürdüğü yedek kuvvetler önemli isimlerdi. Bordo-mavili ekipten Gbamin ve Umut değişikleri geldi. Hemen ardından “neden ilk on birde yok” denilen Hamsik ve Bardhi’yi sürdü sahaya. Diken üstündeki Gomez ve Bakasetas’ı yitirmek istemedi hoca. Djaniny ile tam bir satranç tahtasına döndü oyun. Ve Trezeguet son dakikada son noktayı koydu.
Evet bazı maçlar sıkıcıdır, lakin önemli olan skor ise, Trabzonspor lideri yendi, çok önemli bir adım attı. Gerisi teferruat. Fenerbahçe’nin zaafları ve hatalarını değerlendirmeyi bildi. Kimse kızmasın, futbolun içinde hepsi var.

Gelelim hakem Halil Umut Meler’e. Atama yapılınca dudak bükenler utandı mı bilmiyorum ama, kartlarıyla, kararlarıyla ve kulübe uygulamaları ile kritik bir maçta “bonus” almayı hak etti. Ahkam kesen yorumcular, artık bu görüntülere alışmanız gerek. Size malzeme azalıyor, hazırlıklı olun!

TRABZONSPOR'UN DÖNÜŞÜ / AKSAL YAVUZ

Haberin Devamı

Trabzonspor kadro mühendisliğindeki yanlış planlamanın sıkıntısını yaşadı 13 hafta.
Transfer edilen 13 oyuncu; bazı mevkilerde bolluk, bazı mevkilerde yokluk, katkı verecek oyuncuların son tahlilde alınması ve beklentinin altında kalan bazı oyuncular… Visca, Perez ve Dorukhan’ın sakatlıkları da bunlara eklenince…
Doğal olarak Dünya Kupası maçlarından dolayı verilen arayı iple çekenlerden biriydi Abdullah Avcı.
Gelinen noktada en çok merak edilen Trabzonspor’un arayı nasıl değerlendirdiğiydi…

Amma velakin bir gerçek var ise; o da derbinin Trabzonspor adına sezonun kırılma maçı olacağı; galibiyet halinde yarışa devam edecekleri, mağlubiyette ‘bu senelik bu kadar’ diyecekleri, beraberlikte durumu idare edeceklerdi…
Fenerbahçe de son şampiyonu yarışın dışına itmesi için her şeyi yapacaktı.
Maça gelince…
İlk yarının kısa bir özetini geçecek olursak; uzun zamandır futboldan bu kadar uzak bir derbi seyretmedik. İki takım oyuncuları birbirini kilitleyince; nerede o özlediğimiz futbol. Topun olduğu alanda faulle karışık yapılan inanılmaz presler ve çıkan bolca sarı kart…
13. dakikada King’in bir şutu vardı direkte patlayan, bir de 36’da Ferdi ile girilen pozisyon.
Bordo-mavililer, umudunu rakip defans arkasına atacağı uzun toplara ve kontratağa bağlamış olsa da her denemelerinde başarısız oldular…

Haberin Devamı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası şok çıkış Sinir bozucu oyundan memnundu Abdullah Avcı ve Jorge Jesus

İkinci yarının hemen başında ilk ciddi kontrataklarında Visca ile gole o kadar yaklaştılar ki ‘bu da kaçar mı?’ diye sorulan. 61’de defans arkasına atılan ilk olumlu topla Gomez ile golü buldular ama Bakasetas'ın pasının hakkını da unutmadan teslim edelim.
Maçın kırılma anı? Crespo’nun ikinci sarıdan oyundan atılmasıydı elbet…
Uzatmayalım… Trabzonspor, Fenerbahçe’nin bir eksik kalmasının avantajını iyi kullandı. Trezeguet’nin son dakikada son noktayı koymasıyla şampiyonluk yarışında ‘biz de varız’ dediler… Özetle aradan dönüşü muhteşem oldu Trabzonspor’un…