Trabzonspor Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından açıkladı! Üçüncü golde faul var mı?

Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından açıkladı! Üçüncü golde faul var mı?

19.09.2022 - 10:20 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor konuk ettiği Gaziantep FK'yı 3-2 mağlup ederek Kızılyıldız'dan sonra üst üste ikinci galibiyetini aldı. Karşılaşmanın ardından beIN SPORTS 1'deki Trio programında tartışmalı pozisyonlar yorumlandı.

Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından açıkladı Üçüncü golde faul var mı

UEFA Avrupa Ligi'nde Kızılyıldız'ı 2-1 yenerek gruptaki ilk galibiyetini alan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Bordo-mavili takım 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Gaziantep FK'yı 3-2 mağlup etti. Maxim ve Markovic'in golleriyle 2-0 geriye düşen Karadeniz ekibi, Trezeguet, Bakasetas (penaltı) ve Bartra'nın sayılarıyla karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı, puanını 13'e yükseltti. Kırmızı-siyahlı takım ise 11 puanda kaldı. 

Haberin Devamı

Eski hakemler Bülent Yıldırım, Lale Orta ve Deniz Çoban, beIN SPORTS 1'deki Trio programında tartışmalı pozisyonları masaya yatırdı.

Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından açıkladı Üçüncü golde faul var mı

TRABZONSPOR'UN KAZANDIĞI PENALTI DOĞRU MU?

Bülent Yıldırım: Penaltı

Bülent Yıldırım: "Bilerek oynama mı, sekme mi? Bu bir sekme. Bloke etmek için uzatılmış bir ayak var. Kolun konumu ise doğal değil. Oyuncu burada risk alıyor. Alan genişletiyor. Kol da doğal değil, bence penaltı" yorumunu yaptı.

Lale Orta: Penaltı

Lale Orta: "Top sekerek geliyor. Kollarınız da doğal değilse cezası belli. Serbest vuruş. Ceza sahasındaysa penaltı" değerlendirmesinde bulundu.

Deniz Çoban: Penaltı

Deniz Çoban: "Ayaktan veya vücuttan seken top, doğal konumda olmayan ele gelirse ihlal olur. Oyuncu topa gelirken risk alarak, kollarını açarak geliyor. Hakem bunu göremiyor, değerlendiremiyor. Benim açımdan çok doğru VAR müdahalesi. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından açıkladı Üçüncü golde faul var mı

BARTRA'NIN GOLÜNDE MAXI GOMEZ FAUL YAPIYOR MU?

Deniz Çoban: Faul

Deniz Çoban: "Tacın atıldığı yer yanlış. Yerinden atılmıyor. Hakem ekibi, ilk hatayı burada yapıyor. Bordo-mavili oyuncu top yüksekteyken topa hamle yapmak yerine rakibini gözetip ve rakibin önünü bilinçli bir şekilde perde koyuyor. Böylece kendi arkadaşının topa çok rahat vurması için ortam hazırlıyor. Burada net bir faul var. Bu golün iptali gerekir."

Bülent Yıldırım: Faul

Bülent Yıldırım: "Evet, pozisyonun başında taç yanlış yerden kullanılıyor. Pozisyon ise benim futbol anlayışıma göre faul. Çünkü bedeni engel olarak kullanıp rakibe çarpıyor. Golün iptali en doğru karardı. Maxi Gomez rakibe bakıyor. Topa bakmıyor. İyi niyetli değil.

'ŞARJA VİDEO HAKEM KARIŞAMAZ'

Haberin Devamı

Bedensel şarja video hakem kesinlikle karışamaz. Hakem takdirine giriyor. Tartışmayı video hakem zeminine kaydıracağımız bir pozisyon değil. Video hakem sigorta sistemidir. Açık ve bariz hataları düzeltir. Maçı yönetmek için yoktur. Bu pozisyon faul. Karambolde kaçmış."