UEFA Avrupa Ligi Trabzonspor - Krasnodar: 0-2

Trabzonspor - Krasnodar: 0-2

24.10.2019 - 18:46 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor, Krasnodar'a 2-0 mağlup oldu.

Trabzonspor - Krasnodar: 0-2

UEFA Avrupa Ligi tesmilcilerimizden Trabzonspor, gruptaki 3. maçında Rus ekibi Krasnodar'ı ağırladı. Medical park Stadı'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 2-0 kaybetti.

Haberin Devamı

Mücadelede Krasnodar adına golleri 49. dakikada Berg ve 90+1'de Vilhena attı.

Bu sonuçla Trabzonspor 1 puanla son sırada yer aldı. Krasnodar ise 6 puanla 3. sırada bulunuyor.

Stat: Medical Park 

Hakemler: Harald Lechner, Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (Avusturya) 

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Ivanildo Fernandes, Campi (Dk. 83 Ahmet Canbaz), Novak, Sosa, Yusuf Sarı, Kamil Ahmet Çörekçi (Dk. 68 Doğan Erdoğan), Abdulkadir Parmak (Dk. 72 Avdijaj), Nwakaeme, Sörloth

Krasnodar: Safonov, Petrov, Martynocivh, Spajic, Ramirez, Olsson, Kambolov (Dk. 76 Fjoluson), Vilhena, Süleymanov, Stotski (Dk. 62 Manuel Fernandes), Berg (Dk. 71 Ari)

 Goller: Dk. 49 Berg, Dk, 90 2 Vilhena (Krasnodar) 

Sarı kartlar: Dk. 29 Olsson, DK. 31 Spajic, Dk. 63 Ramirez (Krasnodar), Dk. 49 Pereira, Dk. 54 Sosa, Dk. 78 Ivanildo Fernandes (Trabzonspor)

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

1. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında topla buluşan Nwakaeme'nin vuruşunda, top kalecide kaldı. 

22. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahasının solundan yaptığı ortada savunmadan seken topta Spajic'in ters vuruşunda kaleci Safonov meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 

25. dakikada Sosa'nın ara pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Yusuf Sarı'nın vuruşunda, kaleci Safonov topu güçlükle çeldi. 

26. dakikada Sosa'nın pasında topla bulaşan Nwakaeme sol çaprazdan ceza sahasına indi. Nwakaeme'nin yerden ortaladığı topa Sörloth dokunamayınca savunma topu tehlikeli bölgeden çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

49. dakikada Krasnodar 1-0 öne geçti. Olsson'un ara pasında ceza sahasının sağından Petrov'un içeri çıkardığı topu Berg, Pereira'nın çizgi üzerinde müdahalesine rağmen iki hamlede ağlara gönderdi: 0-1.

 59. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında Nwakaeme'nin kafa vuruşunda, savunma topu uzaklaştırdı. 

61. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahası önü sol çaprazından attığı şutta, top savunmaya çarparak üstten dışarıya gitti. 

65. dakikada Yusuf Sarı'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Sosa'nın altı pas çizgisinin sağ çaprazından vuruşunda, meşin yuvarlak kalecinin müdahalesiyle kornere çıktı. 

Haberin Devamı

68. dakikada Manuel Fernandes'in ceza sahası önünden attığı ara pasta ceza sahasında topla buluşan Vilhena'nın vuruşunda, top kale direğinin yanından auta gitti. 

70. dakikada Kambalov'un uzaktan vurduğu şutta, top az farkla üsten auta çıktı. 

87. dakikada Avdijaj'ın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Nwakaeme'nin vuruşunda, top kale direğinin yanından auta gitti. 

90+2. dakikada ceza sahası önünden Ari'nin ara pasında topla buluşan Vilhena, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2. 

Karşılaşma Krasnodar'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sturridge kadrodan çıkarıldı

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden açıklamada bulunan kulüp doktoru Hakan Ayaz, takımın maçla ilgili son antrenmanını dün gerçekleştirdiğini belirterek, Sturridge'nin sol kasık ağrısı şikayetinde bulunduğunu ifade etti. 

Futbolcunun bugün yapılan muayenesinde kasık sertliği tespit edildiğini bildiren Ayaz, "Acil tedavisine başlanan oyuncumuz bu akşam UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağımız Krasnodar karşılaşmasında riske edilmeyerek kadrodan çıkartılmıştır." bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

rabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Krasnodar karşılaşmasına rotasyonlu bir kadro ile çıktı. Karaman, ligde son oynadıkları Gaziantep FK maçının 11inden farklı olarak Krasnodar karşısında 3 değişikliğe giderek savunmada Hüseyin ile Hosseini'nin yerine Fernandes ile Campi'ye, sağ kanatta ise Sturridge'nin yerine Yusuf'a forma şansı tanıdı.

STURRIDGE İLE MIKEL RİSKE EDİLMEDİ

Trabzonspor'da hafif sakatlıkları bulunan Daniel Sturridge ile Obi Mikel, Krasnodar maçında riske edilmedi. Gaziantep FK maçında da sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Mikel, Krasnodar maçı kadrosuna da alınmazken, Sturridge'nin ise dün akşam gerçekleştirdiği antrenman sonrasında sol kasık ağrısı şikayetinde bulunduğu, bugün yapılan muayenesinde kasık sertliği tespit edildiği ve tedavisine başlandığı, Krasnodar karşısında da riske edilmeyerek kadrodan çıkartıldığı ifade edildi. Ayrıca sakatlığı bulunan ve tedavileri devam eden Onazi, Ekuban ile Abdülkadir Ömür de kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

YUSUF SARI AVRUPA'DA İLK KEZ

Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Sarı, bordo mavili forma ile UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez Krasnodar karşılaşmasında maça 11'de başladı. Trabzonspor'da daha önce Sparta Prag ve AEK ile oynanan karşılaşmalarda toplamda 42 dakika sahada kalan Yusuf, Sturridge'nin kadrodan çıkarılmasının ardından Krasnodar mücadelesine 11'de başladı.

FERNANDES 39 GÜN SONRA

Trabzonspor'da son olarak ligde 15 Eylül tarihinde oynanan Gençlerbirliği maçında forma giyen ve karşılaşmanın 44'üncü dakikasında sakatlanan savunma oyuncusu Ivanildo Fernandes, sakatlığının ardından 39 gün sonra Krasnodar karşısında formasına kavuştu ve bu maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

KRASNODAR'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Krasnodar Teknik Direktörü Sergey Matveev ise kendi liglerinde son oynadıkları ve 1-1 berabere kaldıkları Dinamo Moskova maçının 11'inden farklı olarak Trabzonspor karşısına iki değişiklik yaparak çıktı. Matveev, Younes Namli ve Ariclenes Da Silva Ferreira'nın yerine Ruslan Kambolov ile Cristian Ramirez'e 11'de forma şansı tanıdı.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonsporlu taraftarlar, Krasnodar karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. Bordo mavili taraftarlar Medical Park Stadı tribünlerinin tamamına yakınını doldururken, karşılaşma öncesi de sahaya ısınmaya çıkan futbolculara alkışlarla moral verdi. Az sayıda Krasnodar taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yer aldı.

ŞENOL GÜNEŞ DE MAÇA GELDİ

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonsporun Krasnodar ile oynadığı maçı tribünden takip etti. Karşılaşma öncesinde bordo mavili taraftarlarla bol bol fotoğraf çekilen Güneş, protokol tribününde de eski arkadaşları ile hasret giderdi.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Trabzonspor yönetim kurulu tarafından karşılaşma öncesi Krasnodar yönetim kuruluna dostluk yemeği verildi. Yemeğe Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp, Personel ve Projeler Koordinatörü Sertaç Güven, TS Clubtan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Orhan, TS Club ve Tesisler Sorumlusu Dursun Ali Sakaryanın yanı sıra Krasnodar FK Genel Direktörü Vladimir Khashig, Ticari Direktörü Aram Fundukyan, Takım Menajeri Alexander Ermokhin, Rusya Ataşesi Sanan Mamedov, UEFA Delegesi Sarkhan Hajiyev ve Müsabaka Güvenlik Amiri Michael Kuchenbecker katıldı. Her iki takımın da birbirine başarılar dilediği yemeğin ardından Mehmet Yiğit Alp tarafından misafir takım heyetine çeşitli hediyeler verildi.

 

Yazarlar