Basketbol Trabzonspor MP'nin gözü zirvede

Trabzonspor MP'nin gözü zirvede

09.09.2014 - 16:39 | Son Güncellenme:

Trabzonspor MP Başantrenörü Demir, "Türkiye Kupası'na ve lige en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz. Ayrıca, EuroChallenge Kupası'na katılmayı bekleyen heyecanlı bir camiamız var. 3 kulvarı da en iyi şekilde götüreceğimize inanıyorum" dedi.

Trabzonspor MPnin gözü zirvede

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Trabzonspor Medical Park'ın başantrenörü Hakan Demir, yarıştıkları kulvarlarda en iyiyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Demir, yaptığı açıklamada, sezon öncesi ilk olarak Trabzon'da birkaç gün antrenman yaptıklarını, ardından da iklim ve çalışma şartlarının iyi olması nedeniyle kamp için Erzurum'u tercih ettiklerini belirtti.

Erzurum'da 8 günlük kampın ardından doğru bir tercih yaptıklarını gördüklerini ifade eden Demir, "Yüksek irtifada, kısa bir süre de olsa oyuncularımız önemli kazanımlar elde etti. Neşeli ve etkili bir kamp geçirdik. Oyuncularımın isteklerinden ve performansından memnunum. Kendim ve teknik ekibim de dahil olmak üzere takım olarak daha kısa sürede kaynaşma fırsatı yakaladık" dedi.

Kampta tek eksikliklerinin geçen sezon sonunda ameliyat olan oyuncuları Tutku Açık'ın ameliyat için kontrole gitmesi olduğunu vurgulayan Demir, diğer oyuncularının kısa sürede birbirine adapte olduğunu, kısa sürede de olsa ortaya koydukları istekli çalışmayla temellerini sağlam attıklarını anlattı.

Haberin Devamı

"Lig öncesi turnuvalar çok önemli"

Demir, önlerinde 11-13 Eylül tarihleri arasında Bursa'da oynayacakları Cevat Soydaş Turnuvası'nın bulunduğunu dile getirerek, "Ligimiz ekiplerinden Tofaş ve Almanya Ligi ekiplerinden Artland Dragons ile karşılaşacağız. Bu takımlarla karşılaştıktan sonra neticemize göre 3. maçımızı oynayacağız. Lig öncesi turnuvalar, özellikle eksiklerimizi görme açısından çok önemli" diye konuştu.

Maç oynayarak ilerlemelerini hızlandırmaya çalışacaklarını söyleyen Demir, şöyle devam etti: "Kolay maçlar oynamayacağız. Ama tecrübeli oyuncularımız var. Bu turnuva sonrası yine kısa bir süre Trabzon'da çalıştıktan sonra 18-20 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da Acıbadem Kupası'na katılacağız. Bu turnuvada da, ligin en geniş kadrolarından birine sahip olan Anadolu Efes, ligimizin tecrübeli ekiplerinden Edirne Basket ve ligimizin yeni ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları karşısında kendimizi sınama şansımız olacak. İstanbul'daki turnuvanın ardından İzmir'e hareket edip burada da 25-27 Eylül tarihleri arasında oynanacak olan Pınar Kupası'na katılacağız. Bu turnuvada da ligimiz ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Karadağ'dan Buducnost Voli ve Belçika'dan Spirou Belgacom takımlarıyla karşılaşıp Türkiye Kupası öncesi hazır hale geleceğiz."

Haberin Devamı

"Geçmişe taklıp kalmayacağız"

Türkiye Kupası maçlarının sezon öncesi ilk resmi maçları olacağını ifade eden Demir, Türkiye Kupası'na ve lige en iyi şekilde hazır olmak istiediklerini söyledi. Demir, EuroChallenge Kupası'na katılmayı bekleyen heyecanlı bir camialarının olduğunu dile getirerek, 3 kulvarı da en iyi şekilde götüreceklerini ifade etti.

Bazı oyuncuların ciddi Avrupa deneyiminin olduğuna dikkati çeken Demir, " Bu durum, farkımızı ortaya koyacaktır. Yarıştığımız kulvarlarda en iyiyi hedefliyoruz. İniş çıkışlarımız olsa da hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz. Yürüdüğümüz yolda geri adım atmayacağız. Geçmişe takılıp kalmayacağız. Bu çok önemli sezonumuzda taraftarımız, camiamız ve takımımız bir bütün olarak hareket ederse, hayal ettiklerimizi yakalayacağız. Yeni sezon şimdiden hayırlı olsun. Tüm Trabzonsporlulara sağlıklı ve başarılı bir sezon dilerim. "

Yazarlar