Skorer Trabzonspor-Sivasspor maçının röntgeni

Trabzonspor-Sivasspor maçının röntgeni

24.11.2008 - 01:03 | Son Güncellenme:

MAÇIN ADAMI.. KIRILMA NOKTASI.. MAÇIN HAKEMİ

Trabzonspor-Sivasspor maçının röntgeni

MAÇIN ADAMI
EGEMEN KORKMAZ
Trabzonspor savunmasında dikkati ve çabukluğu ile birçok tehlike yaratacak pozisyonu başlamadan önlemesini bildi. Fizik güçleri üst seviyedeki Mehmet Yıldız ve Tum ile çok boğuştu, rakiplerine ikili mücadelelerde çoğunlukla üstünlük kurdu. Defansif görevini eksiksiz yerine getirirken, ofansa da elinden geldiğince destek oldu.

KIRILMA NOKTASI..
PENALTI POZİSYONU
3. dakikada Hayrettin’in, Umut’a ceza alanı içinde yaptığı müdahaleyi Selçuk Dereli’nin atlaması maçın gidişatını da etkiledi. Erken gelebilecek bir gol tüm dengeleri alt üst edebilir, oyunun kalite ve seyir zevkini daha da üst seviyelere çekebilirdi. Savunma tedbirlerini elden hiç bırakmayan Sivasspor’un taktik anlayışı da zorunlu olarak değişebilirdi.

MAÇIN HAKEMİ
Başarısız yönetim
Saha ve hava koşulları zorluydu. Futbolcuların birbirlerine ve kendisine karşı tutumları hırçındı. Oyunun kontrolünü ele almakta ve otoritesini kurmakta zorlandı. Ceza alanı içinde Hayrettin’in Umut’a kayarak yaptığı kontrolsüz harekete penaltı ya da aut vermesi gerekirken köşe vuruşu verdi. Kart uygulamalarında tutarsızdı. Song, Mehmet Yıldız’ı arkadan makasa aldı, faulü verdi ama sarı kartını göstermedi. Hüseyin, Tum’a yandan kayarak rakibinin sağlığını tehlikeye atacak şekilde faul yaptı, kart almadı. Uzatma dakikalarında Gökhan Ünal’ın vuruşunda top Abdurrahman’ın göğsünden döndü, devam kararı doğruydu. Selçuk Dereli tecrübesine rağmen kartlarında ve faul kararlarındaki tutarsızlığı ile zevkli maçta vasatın altında kaldı.
METİN TOKAT

Yazarlar