Trabzonspor ‘Trabzonspor’u dünya duyacak’

‘Trabzonspor’u dünya duyacak’

15.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Florent Malouda, “Trabzonspor’un ismini bütün dünyaya duyurma adına kendime bir misyon biçtim. Başarılı olmadan buradan gitmem” dedi

‘Trabzonspor’u dünya duyacak’

Trabzonspor’un yeni yıldızı Florent Malouda, Trabzonpor Dergisi’ndeki röportajında, bordo-mavili kulüpte istediği başarıları elde etmeden gitmeyi düşünmediğini belirtti.

Haberin Devamı

“Derry City maçını tribünden izlerken taraftarlar beni o kadar heyecanlandırdı ki sahaya çıkıp oynamak istedim” diyen Malouda, “Buraya gelişimi bir anlamda takımdaki potansiyelin ortaya çıkmasına yardımcı olma anlamında önemli görüyorum. Antrenmana geldiğimizde ‘biz bu ligin iyi takımlarından biri olmak için antrenman yapıyoruz’ düşüncesi yerine, ‘biz bu ligin en iyi takımı olmak için antrenman yapıyoruz’ düşüncesi içerisinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Futbolda sihir olmadığını vurgulayan Malouda, şunları kaydetti:
“Bazı şeyleri iyi yaparsanız ancak yol alabilirsiniz. Artık buradayım ve Trabzonspor’un ismini dünyaya duyurma adına da kendime bir misyon biçtim. Mustafa hoca benden takıma karşı tecrübelerimle liderlik vasıflarımı kullanmamı, gerektiği yerde gereken hareketleri yapmamı istedi. Ben tam da bunun için buradayım. Yaptığımız konuşmanın beni motive ettiğini söyleyebilirim. Eşimle oturup konuştuk. Trabzonspor’daki insanlar bana eski kulübümdeki saygısızlığa rağmen bu kadar saygı ve sevgi gösteriyorsa, bizim de bunun karşılığında Trabzon şehrine taşınmamız gerekir fikrinde birleştik.”

Haberin Devamı

Malouda: Gülmek en büyük zenginlik

Malouda, Allah’ın kendisine bahşettiği futbol yetisi sayesinde kazandıklarını insanlarla paylaşma duygusuyla ‘ONE LOVE’ adlı vakfı kurduğunu da ifade ederek, “Vakıf sadece Fransız Guyanası’nda değil, Haiti ve Jamaika’da da faaliyet gösteriyor. Zor şartlar altında yaşayan masum çocukların bizi gördüklerinde yüzlerinde beliren gülümseme benim için gerçekten bu hayattaki en büyük zenginlik” diye konuştu.

Bulgar hakem
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Arnavutluk’un FK Kukesi takımı ile Trabzonspor arasında, 22 Ağustos Perşembe yapılacak karşılaşmanın hakemleri belli oldu. Arnavutluk’un Tiran kentindeki Qemal Stafa Stadı’nda Türkiye saatiyle 20.30’da başlayacak karşılaşmayı, Bulgaristan Futbol Federasyonu’ndan Stanislav Todorov’un yöneteceği bildirildi.

Güneş’e eleştiri
Trabzonspor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili takımın eski teknik direktörü Şenol Güneş’e eleştiriler yöneltti, kadroya alt yapıdan oyuncu almayarak Trabzonspor tarihine kara bir leke sürdüğünü söyledi. Tekelioğlu, “Bizde, ’İstemediğiniz kadar oyuncu var’ dediğimiz zaman bunun hayata geçmesi lazım. Hayata geçmesi için de oyuncularımızın A takımda şans bulması gerekir. Şenol Güneş döneminde ceza ödeyerek oyuncu kontenjanını kullanmadık. Bu Trabzonspor alt yapısına vurulan darbedir” ifadelerini kullandı.

Yazarlar