Trabzonspor Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan taraftara çağrı: Bizi yalnız bırakmasın

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan taraftara çağrı: Bizi yalnız bırakmasın

26.05.2024 - 22:53 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in son haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 4-2 mağlup etti. Başkent ekibi bu sonuçla Süper Lig'e veda etti. Karşılaşmanın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trabzonsporda Abdullah Avcıdan taraftara çağrı: Bizi yalnız bırakmasın

Ligi kazanarak kapattıklarını belirten Abdullah Avcı, "Öncelikle Ankaragücü’ne ülke futbolunun büyük camiası geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu oyunun içinde bunlar var. Büyük camia bunların altından çok kolay kalkabilirler, kalkacaklardır da. Oyuna gelecek olursak yunun 20 dakikalık bölümü yediğimiz penaltıya kadar oyunun hakimi ve doğru planlama ile gidiyorduk. Çalıştıklarımızı net bir şekilde uyguluyordu. Rakip öne geçtikten sonra da daha iyi oynamaya başladı ve bizim orada oyunun içine bazen girdik, bazen çıktık. Çünkü Ankaragücü takımı bu sene oyun karşılığını alamadı diye düşünüyorum. Sonra ikinci yarıda oyunun bir bölümünde özellikle ufak tefek hamleler yaptık, oyun içinde biraz değişiklikler yaparak öne geçtik. Sonrasında da 85’te duran toptan yediğimiz gol var. Sonrasında arkasından özellikle bireysel performansın ortaya çıktığı ikinci gol olunca 2-2 olunca rakibin zihinsel olarak ister istemez kaygı ve endişeleri daha fazla arttı. Ondan sonra geniş alanlar çıktı ve bunları biz değerlendirmiş olduk. Kazanarak kapatmak istiyorduk, kazanarak kapattık. Orada benim oyuncum da var öğrencim de var. Ama hayat böyle bir şey ama her gün yenilenecek ve devam edecek diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

"3’ÜNCÜLÜK HEDEFİ VE KUPA FİNALİ HEDEFİ KAĞIT ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ"

Sezon başı kampı programlarının net, hazırlık maçları tarihlerin de belli olduğunu duyuran Avcı, "Bizim bu sene kısaca bir değerlendirme yapacak olursak geldiğimiz haftadan sonra koyduğumuz bir takım 3’üncülük hedefi ve kupa finali hedefi kağıt üzerinde gerçekleşti. 3’üncülük hedefine 1 ile 2 zaten ayrılmışlardı yakalayabilmek çok önemliydi onu yakaladık. Kupa finali oynamak ve kazanmaktı. Bunu da gerçekleştirdik, hatta oyunun bir bölümü Beşiktaş, ikinci bölümü özellikle bizim oyunu domine ettiğimiz gelgitlerin olduğu 95’de kupayı kaybettik. Bu bizi çok üzdü. Bugün de zihinsel ve fiziksel olarak onun da yorgunluk üzüntüleri vardı. Ama bu oyunun içinde bunlar var. Bugünden itibaren zaten uzun zamandır yapıyoruz. Zaten geçen hafta kupa finalinden sonra programımızı da hemen üzerinde oynadık ve netleştirdik. Sezon başı kampımız programımız net, hazırlık maçları, günleri, tarihleri belli, Avrupa Kupası ön eleme hangi tarihte oynayacağız. Haziran ve Temmuz takvimini çok net bir şekilde yaptık kampımıza dair. Ve uzun zamandır uğraştığımız transfer çalışmalarının bir bölümünü bayağı bir ciddi şekilde mesafe kat ettik" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR TARAFTARI BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

Avcı, "Trabzonspor taraftarı bizi yalnız bırakmasın. Bugün ceza bitti önümüzdeki sene onlara çok ihtiyacımız olacak. Çünkü onların istedikleri bunu daha evvel gerçekleştirmiş bir ekibin daha hızlı, daha agresif daha baskılı daha temaslı bir oyuna geçişini hep beraber gerçekleştirmiş olacağız. Onun için önümüzdeki senenin de hızla çalışmasını yapıyoruz. Seneyi galibiyetle kapattık. Bütününde baktığında inişlerin-çıkışların olduğu bir sezonda ortalaması gayet iyi gözüken ocak ayının da özellikle şubat ayına bağlayan 9 maçın olduğu süreçte yaşadığımız sıkıntılara rağmen bence yakaladığımız ivme son derece doğruydu. Ama bu yeterli mi? Değil, daha iyisini, daha hızlısını, daha şiddetlisini yapabilmek için çalışacağız. Ankaragücü’ne başarılar diliyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yeni sezonda hepiniz medya da dahil 1 senedir bizimle beraber hareket ediyorsunuz, yoğun bir iş dönemi umarım tatil size de iyi gelecektir. Hepimize iyi tatiller, yeni sezonda buluşmak dileğiyle" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gelecek sezon planlaması ve transferle ilgili gelen soru üzerine Avcı, şöyle konuştu:

"Başkan ve yönetim kuruluyla bir araya geliyoruz zaten. Burada büyük ihtimalle İstanbul’da olacak bundan sonraki sürecimiz bir araya gelmek. Çünkü yarından itibaren herkes tatiline ve programlarına doğru hareket edecek. Bütün takımla ilgili transferlerle ve iç transferle içerideki dağılımları ile ilgili ilgili tabi ki başkan ve yönetim kurulu ile paylaşıyorum. Bu hemen çözülebilecek hemen hareket edilebilecek bir durum değil. Bazısının mukavelesi var, kiralık olanlar var. Bunları net ve hızlı bir şekilde hareket ediyoruz. Bunlar zaten gerçekleştiği zaman siz de bundan bilgi sahibi olacaksınız."

Yazarlar