Trabzonspor Trabzonspor'da fırtına gibi üçlü

Trabzonspor'da fırtına gibi üçlü

25.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Cornelius, Nwakaeme ve Djaniny, Süper Lig’in en iyi forvet üçlüsü olarak öne çıktı. Yıldız oyuncular toplam 38 gole imza attı.

Trabzonsporda fırtına gibi üçlü

Şampiyon Trabzonspor’un yıldızları Andreas Cornelius, Anthony Nwakaeme ve Djaniny Semedo, Süper Lig’in en iyi forvet üçlüsü oldu.Bordo-mavili ekibin hücum hattı da sezonu lider tamamladı.

Haberin Devamı

Cornelius, Nwakaeme ve Djaniny, Spor Toto Süper Lig’in en iyi hücum üçlüsü olarak ilk sırada yer aldı.Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Cornelius 15, Nwakaeme 13 ve Djaniny 10 gol atarak toplamda 38 gol kaydetti.

Bordo-mavililerin attığı 69 golün 38’ini kaydeden üç isim yüzde 56.7’lik katkı sağladı. Trabzonspor’un üç golcüsünü ise Kasımpaşa’dan Umut Bozuk 20, Muleka 12 ve Eysseric 5 golle takip etti.

Bordo-mavili takımda bu sezon Süper Lig’de 12 oyuncu golle tanıştı. Cornelius, Nwakaeme ve Djaniny’nin yanı sıra Bakasetas 8, Abdülkadir Ömür 7, Visca 5, Marek Hamsik, Gervinho ve Dorukhan Toköz 2’şer, Vitor Hugo, Peres ve ara transfer döneminde Çaykur Rizespor’a giden Yusuf Sarı 1’er gol kaydetti.

Haberin Devamı

İki golü ise rakip takımlar kendi kalelerine gönderdi.

Yazarlar