Trabzonspor Trabzonspor'da Onuachu'da 'Afrika' fırsatı!

Trabzonspor'da Onuachu'da 'Afrika' fırsatı!

16.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un Southampton’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Paul Onuachu, performansını her geçen gün yukarı çekiyor. Bordo-mavili formayı giydiği sekiz maçta altı gol atıp, bir asist yapan Nijeryalı santrfor, son olarak Fenerbahçe ve Konyaspor galibiyetlerinde başrolü oynayarak dikkatleri çekti.

Trabzonsporda Onuachuda Afrika fırsatı

Yirmi dokuz yaşındaki golcü oyuncudan ülkesinde övgüyle bahsedildi. İngiltere’nin ardından oyuncunun Süper Lig’e çabuk uyum sağladığı, takımına katkı sağladığı ve birbirinden güzel goller atmaya başladığı vurgulandı. Nijerya Milli Takımı’nın eski yıldızları da meslektaşlarıyla ilgili yaptıkları açıklamalarda, Onuachu’nun sezon sonuna kadar önemli bir gol rakamına ulaşacağı öngörüsünde bulunuyor.

Haberin Devamı

DAVET ALMADI

Karadeniz ekibi birçok Süper Lig ekibini tehdit eden Afrika Uluslar Kupası’ndan ise etkilenmeyebilir. Ocak ve şubat aylarında birçok Süper Lig ekibi, dev turnuvaya gidecekleri için Afrikalı oyuncularından yararlanamayacak. Paul Onuachu ise yüksek formuna karşın, bu haftaki Dünya Kupası elemeleri için ülkesinden davet almadı.

Trabzonsporda Onuachuda Afrika fırsatı

KADRODA YER BULMASI ZOR

Dünya Kupası elemelerine çağrılmayan Onuachu’nun Afrika Kupası kadrosunda yer alması da düşük bir olasılık olarak değerlendiriliyor. Leverkusen’den Boniface ve Tella, Leicester City’den Iheanacho, Atalanta’dan Lookman ve Napoli’den Osimhen gibi birçok önemli ismi forvet hattında barındıran Nijerya’da, bordo-mavili futbolcunun kendisine yer bulmasının çok zor olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Yazarlar