Trabzonspor Trabzonspor'da Paul Onuachu ve Trezeguet fırtınası!

Trabzonspor'da Paul Onuachu ve Trezeguet fırtınası!

02.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’u gol yollarında bu sezon 38 gole imza atan yabancı oyuncuları sırtlıyor. Paul Onuachu ve Trezeguet ikilisi 17 golle skor yükünü çeken isimler oldu, Visca da 4 gollük katkı sundu.

Trabzonsporda Paul Onuachu ve Trezeguet fırtınası

Trabzonspor’un skor yükünü bu sezon yabancı oyuncular çekiyor. Bordo-mavililer şu ana dek 43 ligde ve 9 kupada olmak üzere 52 gol kez fileleri havalandırırken, 38 gol yabancılardan, 12 gol yerlilerden geldi.

Haberin Devamı

Süper Lig’deki 43 golün 33’ünü yabancı isimler kaydetti. Türkiye Kupası’nda ise gollerin 5’ini yabancı futbolcular attı. Southampton’dan kiralık olarak bordo-mavili formayı giyen Paul Onuachu takımın en skorer ismi konumunda.

Nijeryalı forvet tamamı ligde olmak üzere 9 gol attı, 3 de asist yaparak 12 gole direkt etki etti. Trezeguet 8 kez fileleri havalandırdı. Mısırlı kanat oyuncusunun 7’si lig, 1’i kupa olan skorlarına ligdeki 2 gol pası da eşlik etti. Üçüncü en skorer yabancı Bakasetas, devre arasında ayrıldığında 5 golü çoktan rakip filelere göndermişti.

Enis Destan 8 kez fileleri havalandırarak yerli isimler arasında en skoreri olmayı başardı. 21 yaşındaki santrfor bu gollerin 5’ini ligde, 3’ünü kupada kaydetti, toplamda 4 de asiste imzasını atarak 12 gole direkt etkide bulundu.

Haberin Devamı

Karadeniz ekibinin en golcü oyuncusu Onuachu’nun bir ay sahalardan uzak kalacağı dönemde skor katkısı açısından gözlerin çevrileceği isimlerden birisi olacak Enis Destan’ın yanı sıra, kupada yarı finali getiren golü atan son dönemin formda ismi Visca’ya da bu süreçte önemli iş düşecek.