Trabzonspor Trabzonspor'da transfer fırtınası!

Trabzonspor'da transfer fırtınası!

17.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray maçı öncesi transfer harekatına girişen Trabzonspor, iki ismi resmen kadrosuna kattı. Yunan forvet Taxiarchis Fountas’ı önceki gece Türkiye’ye getiren bordo-mavililer, Karagümrük’ten Rayyan Baniya ile de savunmasını güçlendirdi.

Trabzonsporda transfer fırtınası

Süper Lig’in iki sene önceki şampiyonu Trabzonspor, transferde gaza bastı ve birbiri ardına yeni isimleri kadrosuna kattı. Bordo-mavililer Yunan forvet Taxiarchis Fountas ile 24 yaşındaki stoper Rayyan Baniya’nın transferlerini resmen açıkladı.

Galatasaray maçı öncesi kadroya takviye için çalışmalarını sürdüren kulüp, prensip anlaşmasına varılan ve önceki akşam İstanbul’a getirdiği Taxiarchis Fountas ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Fountas ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildiren Trabzonspor, dün İstanbul’a gelen 27 yaşındaki Yunan forvet oyuncusu için “Serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Taxiarchis Fountas’ın kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır” ifadesini kullandı. Teknik direktör Nenad Bjelica’nın savunmadaki sakatlıklar nedeniyle talep ettiği oyuncu konusunda da Türk asıllı İtalyan savunmacı Rayyan Baniya’nın transferi için kulübü Fatih Karagümrük ile anlaşma sağlandı.

24 yaşındaki savunma oyuncusu ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na duyurdu. KAP’a yapılan açıklamada “Profesyonel futbolcu Rayyan Baniya’nın Kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı. Sağlık kontrolü ve yapılacak son kontrollerin ardından Rayyan Baniya ile sözleşme imzalanacak. Her iki transferin de Galatasaray maçı öncesi takıma katılması bekleniyor. Bruno Petkovic transferinin tamamlanması için de kulübü Dinamo Zagreb ile görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı

UĞURCAN’A SEVİLLA TALİP

Trabzonspor’un kaptanı ve kalecisi Uğurcan Çakır, Avrupa kulüplerince takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Ligue 1 ekiplerinden Nantes’in transfer teklifi yaptığı 27 yaşındaki file bekçisi için bu kez de La Liga ekibi Sevilla resmi temasa geçti. Trabzonspor’a başarılı eldiven için ilgi kağıdı gönderilirken, Uğurcan’ın transferi için bordo mavili kulübe istenen şartlar soruldu. İspanyol ekibi, Trabzonspordan alacağı yanıta göre Uğurcan’ın transferi için girişimlere başlayacak.

SİOPİS GİTTİ

Trabzonspor’un bir süredir takımdan ayrılmak isteyen ön libero oyuncusu Manolis Siopis ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Yunan oyuncu, Trabzonspor’dan ayrılmak için 242 bin 500 Euro fesih tazminatı öderken, menajerinin kulüpten olan alacakları da düşüldü.

Haberin Devamı