Skorer Trabzonspor'dan Çakır'a büyük tepki

Trabzonspor'dan Çakır'a büyük tepki

26.03.2012 - 12:15 | Son Güncellenme:

Beraberlikle sona eren dev karşılaşmanın ardından Trabzonspor cephesinden yeni açıklamalar geldi...

Trabzonspordan Çakıra büyük tepki

Trabzonspor'da Galatasaray karşısında oynanan futbol ve alınan bir puan Fenerbahçe maçı ve play-off öncesinde yüzleri güldürürken, maçın hakemi Cüneyt Çakır'a tepki dolu yorumlar geldi. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Avrupa'da başarılı maçlar yöneten Cüneyt Çakır'ı maç seçmekle ve Türkiye Ligi'ndeki maçları önemsememekle suçladı.
Trabzonspor, Fenerbahçe maçı öncesinde Galatasaray karşısında kaçan 2 puana üzülüyor. Fenerbahçe ile hafta sonu kritik bir karşılaşma oynayacak olan bordo mavililer, Galatasaray karşısındaki oyundan tatmin oldu, ancak sonuca sevinemedi. İstanbul'da galip gelen tarafın kendileri olması gerektiği konusunda birleşen camiada, hakem Cüneyt Çakır'a ise tepki sesleri yükseldi.
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Galatasaray maçında galibiyeti hak eden tarafın kendileri olduğunu ifade ederek, "İlk yarıda bulduğumuz pozisyonları gole çevirebilseydik maçı rahat kazanırdık. Daha önceki maçlarda yaşadığımız şanssızlık bu maçta da sürdü. Bir puan kazanmadık, 2 puan kaybettik" dedi.

"AYKUT'A ÇALMIŞTI, EMRE'YE ÇALAMADI"
Hasan Yener, hakemin maçın sonucuna etki eden kararları olduğunu da vurgulayarak, "Özellikle sarı kartı olan Emre'nin Alanzinho ve Volkan'a yaptığı hareketler var. Cüneyt Çakır bunları maalesef çalamadı, kırmızı kartını gösteremedi. Oysa aynı Cüneyt Çakır ilk yarıdaki Fenerbahçe maçında Aykut'a 2. sarı kartı kolayca çıkarmıştı. Eboue'nin gördüğü sarı kart sonrasında itirazını ve kolunu çekmesini de görmezden geldi. Penaltı pozisyonları ise hakemin takdiridir. Alanzinho'nun eline çarpan top bana göre penaltı değildi. Ama özellikle Galatasaray'ın 10 kişi kalabileceği pozisyonları çalamaması maça etki etti" diye konuştu.

"PLAY - OFF ÖNCESİ ÇEKİNCEMİZ YOK"
Yener, 4 büyük takımın kalması kesinleşen play - off öncesinde hakemlerden yana bir endişeleri olup olmadığı konusunda ise, "Bu anlamda sadece şunu söyleyebilirim ki; Trabzonspor'a çalınan düdükler rakiplere çalınmıyor. Ama play - off öncesinde şimdilik hakemlerden yana bir endişemiz veya çekincemiz yok" dedi.

"ÇAKIR TÜRKİYE LİGİ'Nİ ÖNEMSEMİYOR"
Hasan Yener, Cüneyt Çakır'ın başarılı ve üst düzeye yükselmiş bir hakem olduğunu da ifade ederek, "Avrupa'da kendisini takip ediyorum. Başarılı maçlar çıkarıyor. Ama Türkiye ligindeki maçlarda formsuz. Ya iyi motive olamıyor ya da Türkiye Ligi'ni önemsemiyor. Zaman zaman futbolcularımızda da küçük takımı önemsememe durumunu görüyoruz. Cüneyt Çakır'da da Türkiye Ligi konusunda bu durumu görüyorum" ifadesini kullandı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de, maç sonrasında yaptığı açıklamada hakem Cüneyt Çakır'ı eleştirerek, "Yaramı deşmeyin. Tüm takdir haklarını Galatasaray'dan yana kullandı. İlk yarıdaki tüm derbilerde eksik oynamak zorunda kaldık" ifadesini kullanmıştı.

YEREL BASIN DA HAKEME ÖFKELİ: ÇAKIR KEYİF YAPTIRMADI
Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler de maçın hakemi Cüneyt Çakır'a büyük tepki gösterdi. "Galatasaray'ı değil Çakır'ı deviremedik" başlığıyla haberi veren Günebakış Gazetesi, "Yeni bir Cüneyt Çakır vakası. 16 maç sonra yeniden Trabzon müsabakasına verilen Çakır hiç değişmedi. Trabzonspor yine geçtiğimiz yıl Aziz Yıldırım'ın telefonlarla maç verdirdiği (tapelerden) Cüneyt Çakır'ın azizliğine uğradı. Ucuz bir penaltı ile Galatasaray'ı adeta Trabzon'un elinden aldı. Burak'ın golü ile zafere çok yakındık. Ancak hakem Cüneyt Çakır adeta Trabzon'u durdurmak için çalıştı, ucuz penaltısı ile de görevini yaptı" ifadeleriyle hakemi eleştirdi.
Kuzey Ekspres Gazetesi "Çakır keyif yaptırmadı", Taka Gazetesi "Çakır keyif yarım kaldı. Galatasaray'ı Trabzon'un elinden hakem aldı", Karadeniz Gazetesi, "Güler misin ağlar mısın? Galatasaray'a futbol dersi verdik. Bir çok pozisyonu cömertçe harcayarak farkı açma fırsatını teptik. Cüneyt Çakır'ın adaletsiz düdüğüyle bir puanla yetindik", İlkhaber Gazetesi ise, "Aslan'ı elimizden kaçırdık" ifadeleriyle maçı okuyucularına aktardı.

BURAK'A REKOR MORALİ
Galatasaray'a attığı golle son iki lig maçında kaçırdığı penaltıların moral bozukluğunu üzerinden atan ve Trabzonspor tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu olan 31 golle Fatih Tekke'yi yakalayan Burak Yılmaz adeta sevinçten havalara uçuyor. Soyunma odasında arkadaşlarının tebriklerini kabul eden Burak, Fenerbahçe maçı öncesinde de moral bulmuş oldu. Burak, bir gol daha atması halinde Fatih Tekke'nin 31 gollük kulüp tarihi rekorunu kıracak. Ligde 2, play - off'ta da 6 olmak üzere 8 maç oynama şansı daha bulunan Burak'ın yeni hedefi ise Tanju Çolak'ın 39 gollük Tarkiye ligi rekorunu kırmak olacak.

KAPTAN'A BÜYÜK ÖVGÜ
Türkiye Kupası'nda bir maçlığına kaleyi Onur'a devreden ve Galatasaray karşısında yeniden eldivenleri takan Tolga Zengin, kalesinde adeta devleşerek alınan bir puanın mimarı oldu. Özellikle uzatma dakikalarında Mehmet Batdal'ın vuruşunu harika bir şekilde çıkaran Tolga, kestirdiği saçları ve yeni imajıyla da dikkat çekti. Tolga'nın bu performansının play - off öncesi teknik heyeti de mutlu ettiği belirtildi.

FENERBAHÇE HAZIRLIKLARI YARIN BAŞLIYOR
Trabzonspor, bir günlük iznin ardından Fenerbahçe maçı hazırlıklarına yarın akşam Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak. Teknik direktör Şenol Güneş ve bir çok futbolcu, izin gününü değerlendirmek için İstanbul'da kalırken, Trabzon'a dönen kafile de adeta eziyet çekti. Sis nedeniyle Trabzon Havalimanı'nın kapatılması üzerine dün gece rötarlı olarak saat 01.30'da İstanbul'dan kalkan THY uçağı, saat 03.00'te Trabzon Havalimanı pistini pas geçti ve inemedi. Bunun üzerine futbolcular Colman, Adrian, Mustafa Yumlu ve Jebrin ile yöneticiler, gazeteciler ve kulüp görevlilerinin bulunduğu uçak Erzurum'a yönlendirildi. 03.30 sıralarında Erzurum'a inen uçakta bulunan futbolcular ve kafilenin bir bölümü otobüslerle Trabzon'a doğru yola çıkarken, yöneticiler aynı uçakla İstanbul'a döndü.

Yazarlar