Türkiye Kupası Trabzonspor'un finaldeki muhtemel 11'i

Trabzonspor'un finaldeki muhtemel 11'i

21.05.2013 - 14:03 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, kötü geçen sezonun son maçında yarın Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşıyor. Muhtemel 11 şöyle...

Trabzonsporun finaldeki muhtemel 11i

Trabzonspor, kötü geçen sezonun son maçında yarın Fenerbahçe karşısında Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak taraftarına kendini affettirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

22 FUTBOLCU GÖTÜRÜLDÜ

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kadro dışı bırakılan Alanzinho, Emerson, Janko, Bamba ve izinli Colman dışında tüm futbolcuları Fenerbahçe maçı kadrosuna aldı. Bugün öğle saatlerinde THY'ye ait özel uçakla Ankara'ya hareket eden bordo – mavili kafilede 22 futbolcu yer aldı. Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ın, Fenerbahçe karşısına kupa yarı finalinde Sivasspor'u 6 – 0 mağlup eden kadroya yakın bir takımla çıkması bekleniyor.

YENER: KADROMUZDAN GÜZEL SİNYALLER ALDIK

Bordo – mavili takımla birlikte Asbaşkan Nevzat Şakar başta olmak üzere bir çok yönetici de Ankara'ya gitti. Genel Sekreter Hasan Yener, havalimanında yaptığı açıklamada, 2010 yılında Şanlıurfa'da yapılan Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından yeniden Fenerbahçe ile bir kupa finalinde karşı karşıya geleceklerini belirterek, "Hatırlayacağınız üzere Şanlıurfa'da çok güzel bir futbol ile Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı almıştık. Muhteşem bir gündü. Umarım yarın da bu günlerden biri olur" dedi. Fenerbahçe ile çok zor geçecek bir kupa finali oynayacaklarını ifade eden Yener, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Burada önemli olan futbolcu arkadaşlarımızın buna inanmış olmaları ve sahada kupayı almak için her türlü mücadeleyi ortaya koymaları. Futbolcu arkadaşlarımızdan, teknik kadromuzdan bu konuda güzel sinyaller aldık. Umarım Çarşamba akşamı 9'uncu kupayı Trabzon'a hep birlikte getiririz."

"60 BİN BİLETİ BİTİREBİLİRDİK"

Yener, Ankara 19 Mayıs Stadı kapasitesinin düşük olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Tribünleri ikiye böldüğünüzde seyirci sayısında iki takımın taraftarı da çok yer alamayacak. Biz Trabzonspor olarak 60 bin bileti bile bitirebilirdik. O kadar seyircimiz olurdu. Bunun örneklerini daha önce yaşadık. İnşallah stadyumda olanların orada, televizyonlardan izleyenlerin de gönülden destekleriyle kupa Trabzon'a gelir. Bu maçın Fenerbahçe ile olması, hem anlam hem stres yüklü bir maç olması anlamına geliyor. Bu sezon ligdeki olumsuz sonuçlardan sonra kupa bizi hedefimize ulaştıracak önemli yollardan biri. Ama dediğim gibi Avrupa'yı garantilemiş olmak da futbolcu arkadaşlarda rahat maça çıkma adına olumlu olacaktır. İnşallah sonuç istediğimiz gibi olur."

Haberin Devamı

"İNSAN HAYATI BÜTÜN KUPALARDAN KIYMETLİ"

Hasan Yener, özellikle son hafta taraftarlar arasında yaşanan olayları da değerlendirirken, "Türkiye'de futbolun geriye gittiği, stadyumlarda seyircinin azaldığını daha önceden söylemiştim. Aslında bu yaşananları gerçekleşmesini düşünmek çok üzücü olay. Burak kardeşimize tekrar Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Futbol adına 20 yaşındaki delikanlıyı kaybetmek hepimizi üzer. Sonuçta bu bir oyun. Bunu bu derece germek son derece yanlış. Tabi burada hepimizin suçu var. Bundan sonra her sene bu maçlar, kupalar olacak. Dünyanın sonu değil. Bunu böyle düşünmek lazım. Tabiki insan hayatı bütün kupalardan kıymetli" ifadesini kullandı.

TRABZONSPOR'UN FENERBAHÇE MAÇI MUHTEMEL 11'İ:

Tolga – Serkan, Mustafa, Giray, Cech – Volkan, Zokora, Soner, Adrian, Olcan – Halil