Trabzonspor Trabzonspor'un yeni transferi Beşiktaş maçında hayran bıraktı! 'Üzerindeki ölü toprağını attı'

Trabzonspor'un yeni transferi Beşiktaş maçında hayran bıraktı! 'Üzerindeki ölü toprağını attı'

18.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Beşiktaş engelini 3-0'lık net skorla geçti. Bordo-mavililerin galibiyetini spor yazarları kaleme aldı.

Trabzonsporun yeni transferi Beşiktaş maçında hayran bıraktı Üzerindeki ölü toprağını attı

Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Trabzonspor, Beşiktaş ile karşı karşıya geldiği mücadeleden 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Nenad Bjelica'nın öğrencileri, siyah-beyazlılar karşısında gösterdiği performansla hayran bıraktı. Bordo-mavililerde yeni transferlerin olumlu sinyaller verdiği mücadeleyi spor yazarları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Usta kalem, Trabzonspor'un yeni yıldızıyla ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. Bordo-mavililerin oyununun geleceğe dair umut verdiği belirtildi.

İşte Trabzonspor - Beşiktaş maçından sonra yapılan değerlendirmeler...

Haberin Devamı

İŞTE ÖZLENEN TRABZONSPOR / CEMAL ERSEN

Ligin henüz başı da olsa, bazı maçlar vardır ki sezonun gidişatına dair fikir verir. Trabzonspor açısından da öyle... Bordo-mavili ekip, yeni transferleri ile ligde yeni bir başlangıç hedefliyordu. Tıpkı aylar sonra tam kadro tribünleri dolduran taraftar gibi. Heyecan, coşku ve adrenalini özlemişti kalabalıklar. Hasret Beşiktaş karşısında sona erdi. Birbirinden güzel üç gol ve tatmin bir edici futbolla oldu tüm bunlar.

Haberin Devamı

Trabzonsporun yeni transferi Beşiktaş maçında hayran bıraktı Üzerindeki ölü toprağını attı

Teknik direktör Bjelica’nın inadını kim kırdı bilmiyorum ama, maça son dakika transferleri Onuachu ve Mendy ile başlaması dikkat çekiciydi. 2 metrelik bir forvetiniz varsa yapmanız gereken kanat ortalarıyla onu pozisyona sokmaktır. Trabzonspor ilk yarım saatte tek bir çizgi hücumu yapamadı. Dolayısıyla Onuachu da orta alana gelerek Beşiktaş’ın hazırlık paslarını önlemeye çalıştı. Ta ki sezona müthiş bir başlangıç yapan Bardhi’nin “al da at” misali ortası gelinceye kadar. Nijeryalı bu ikramı geri çevirir mi? Bir kule gibi yükseldi ve Mert’in uzanamayacağı köşeye bıraktı topu. Arkadaşlarına “bana bu paslarla gelin” mesajını verdi.
Trabzonspor golle üzerindeki ölü toprağını attı adeta. Top rakipte iken baskı yapan, sadece oyun bozan değil oyun kuran taraf oldu ev sahibi ekip... Ve Bakasetas’ın akıl dolu frikik golü.

Uzun zamandır böyle hırslı, istekli ve mücadeleci görmemiştik bordo-mavilileri. İki yeni oyuncu takımın havasını bu kadar değiştirir mi peki? Mutlaka katkıları oldu, ama oyuncu grubunun motivasyonu artmış, kaybolmaya yüz tutmuş öz güveni geri gelmiş gibiydi. Dayanışmanın üst düzeyde olması uzun zamandır görmediğimiz bir artısı idi Trabzonspor’un. İlk yarının uzatma dakikasında Mendy’nin üst direkten dönen vuruşu sonuçlanmış olsaydı, Beşiktaş’ın tüm umutları o pozisyonla birlikte bitecekti kuşkusuz.
İkinci yarıda Şenol Güneş ve Bjelica’nın karşılıklı hamleleri vardı. Trabzonspor, Trezeguet ve sakatlanan Onuachu’nun yerine Enis ile devam etti karşılaşmaya.
Değişiklikler kime yaradı derseniz, sonuç ortada. Trezeguet’in rakip savunmanın arkasına attığı deparlar tehlikeli olmaya başladı. Mısırlı oyuncu Bakasetas’ın mükemmel pasıyla bir anda soldan indi, arka direkteki Visca’yı gördü, o da fileleri.

Haberin Devamı

Trabzonsporun yeni transferi Beşiktaş maçında hayran bıraktı Üzerindeki ölü toprağını attı

Trabzonspor’un kazancı sadece üç puan olmadı. Takım ruhunu, yardımlaşmayı ve kazanma arzusunu gördük futbolcularda. Savunmada kusursuza yakın oynadılar, orta alanda ve üçüncü bölgede doğru işler yaptılar.
Sonuç; Beşiktaş gibi güçlü bir rakibin yenilmezliğine net bir skor ve alkışlanacak bir mücadele ile son veren Trabzonspor, “Bu takımda umut var” dedirtti herkese.

Haberin Devamı

ESTİ, GÜRLEDİ TRABZONSPOR / AKSAL YAVUZ

Hafta sonu Trabzon, Trabzonspor’un şampiyon olduğu sezondaki gibi çok kalabalıktı, hareketliydi. Yurt dışında ve yurdun dört bir yanında ikamet eden Trabzonsporlular başta olmak üzere çevre beldeler ile köylerden, ilçeler ve de illerden bordo-mavi formalı insanlar akın etti Papara Park’a; 7’sinden 70’i...
Derbinin bereketi tamam da, o denli hareketliliğin, kalabalığın, daha doğrusu şenliğin etkenlerinden biri, belki de en büyüğü; milli arada Trabzonspor’a katılan Onuachu, Mendy ve Pepe’nin olduğunu söylemeden geçmeyelim. Zira ilk dört hafta Trabzonsporluların morali bayağı bozulmuş, sezona dair umutlarını rafa kaldırmıştı; seneye saklamıştı…
Sahaya dönecek olursak…

Trabzonsporun yeni transferi Beşiktaş maçında hayran bıraktı Üzerindeki ölü toprağını attı

İlk 25 dakika başka, kalan dakikalarda bambaşka bir Trabzonspor izledik. Topu rakibe vererek, bekleyerek oynadılar. Amaç kaptıkları topları ayağa hızlı ve isabetli oynayarak, rakip defans arkasına, arasına atarak gol bulmaktı. Aslında Bejelica’nın rakibe kurduğu tuzaktı bir nevi! Bunda da başarılı oldular.
Attıkları ilk gol öncesi Mendy’nin de katkılarıyla o kadar hızlı çıktılar ki biz rüzgâr gibi diyelim, siz şimşek hızında deyin! Bardhı’nin gez, göz, arpacık yaparak Onuachu’nun kafasına yolladığı toptan, diğer bir ifadeyle golü bulduktan sonra inanılmaz oynadı, üst düzey mücadele etti Bjelıca’nın öğrencileri, keyif verdiler. Uzatmalar dahil Beşiktaş’a pozisyon vermediler. Anlayacağınız hiç hata yapmadılar.

Tempolu, doğru oyunun, iyi mücadelenin karşılığını Bakasetas’ın topu iğne deliğinden geçirerek attıkları golle de almış oldular. İlk yarının son dakikasında çiçeği burnunda Mendy’nin direkte patlayan topu golle sonuçlanmış olsaydı; bordo-mavililer devre arası soyunma odasına girmeden fişi çekip işi bitirebilirdi!
İkinci yarıda da geniş alanlar buldular, Trezeguet’in çok sevdiği hatta bayıldığı pozisyonlar. Trezeguet de üzerine düşeni yaptı. Birincisini kaçırdı ama pas bağlantılarının mimarı Mendy’nin hızlı oynayarak keskin tıraş bıçağı kıvamında yolladığı topla Vişça’ya gereğini yaptırdı; 3-0.

Ayağının tozuyla golle tanışan, arkadaşlarına istasyon olan, Onuachu ile orta sahaya ağırlığını koyan Mendy’i anlatmaya gerek yok; dün gece manzarayı herkes izledi. İki iyi oyuncunun bir takıma ne kadar katkı yaptığını, yapacağını, arkadaşlarını ne kadar etkilediğini de böylelikle görmüş olduk. Pepe’nin de geleceğini düşünürsek…
Uzun lafın kısası tribünlerin ve de yeni transferlerin katkılarıyla esti, gürledi Trabzonspor! Şampiyon oldukları sezon yaptıkları, yaşattıkları gibi.

Yazarlar