Trabzonspor Trabzonspor'un yıldızlarına övgü! Emre Belözoğlu yorumu: Kabus gibi geçti

Trabzonspor'un yıldızlarına övgü! Emre Belözoğlu yorumu: Kabus gibi geçti

15.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Trabzonspor, Başakşehir'i 1-0 mağlup etti ve şampiyonluk yarışına tutundu. Bordo-mavililerin galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Usta kalem, Emre Belözoğlu hakkında dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

Trabzonsporun yıldızlarına övgü Emre Belözoğlu yorumu: Kabus gibi geçti

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Başakşehir'i 1-0'lık skorla devirdi. Bordo-mavililer bu galibiyetle birlikte, kritik bir eşiği kayıpsız geçti. Trabzonspor'un zaferini spor yazarları kaleme aldı. Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen, Emre Belözoğlu ile ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Haberin Devamı

İşte Trabzonspor - Başakşehir maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

HAYAT ÖPÜCÜĞÜ VOLKAN'DAN / CEMAL ERSEN

Maçtan önce Abdullah Avcı’nın açıklamalarını takip ettiniz mi bilmiyorum. Hocayı tanıyanlar ilk defa bu tarzda ve ses tonunda tepki verdiğini anlamıştır. Benim en önemsediğim ifadeleri ise şöyle oldu: “Trabzonspor’un paçasına yapışanlar eninde sonunda düşecektir. Aile mahremiyetinin bozulmasına izin vermeyeceğim.”
Belli ki Avcı’nın kulüp içinde bazı rahatsızlıkları var. Çok ciddi bir suçlamayla endişe yaşadığı ortama işaret etti.  “Asla mücadeleden kaçmam” ifadeleri, yerine teknik direktör arayanlara mesaj niteliğinde idi; “Yenilsem de buradayım” dedi.

Trabzonsporun yıldızlarına övgü Emre Belözoğlu yorumu: Kabus gibi geçti

Gelelim maça. Geçen haftaki farklı Alanyaspor yenilgisinin şokunu atlatmak kolay değildi. Hocanın ve futbolcuların bu travmayı yaşanmamış sayması düşünülebilir mi? Ancak görüldü ki bu takım karakter ortaya koyduğunda toparlanması için sihirli değnek gerekmiyor.
Evet; futbol hatalar oyunu. Trabzonspor’un 21. dakikada öne geçtiği golde kaleci Volkan Babacan’ın topu elinden kaçırması konuk ekip adına büyük şanssızlıktı. Şunu da unutmayalım; Bakasetas’ın savunma dahil önündeki tüm rakiplerinin beklemediği bir vuruş yapması değerliydi, hakkını vereyim.

Haberin Devamı

İlk yarının genelinde üçüncü ve ikinci bölgelerde baskı yapan, Başakşehir’in oyun kurmasını engelleyen bir Trabzonspor vardı sahada. Ancak kazandığı topları kullanmakta gecikince, pozisyon üretmesi güçleşti. Genellikle Trezeguet’in kullandığı son kanat üzerinden yoğunlaştı atakları. Pas trafiğini başarıyla yöneten Bakasetas’a Abdülkadir Ömür katkı sağlayabilse, Gomez’in etkinliği artabilirdi.
Başakşehir’e uzatma dakikalarının sonunda en ciddi pozisyonunu veren bordo-mavili savunmacılar, geçen haftaya göre kendinden daha emin ve asgari hatayla oynadı. Aylar sonrasında formasına kavuşan Peres eski günlerini aratmadı. Doğru zamanda doğru yerde olmasına, deneyim diyorum.

Trabzonsporun yıldızlarına övgü Emre Belözoğlu yorumu: Kabus gibi geçti

İkinci yarıya ilişkin beklentim Başakşehir’in reaksiyon göstermesiydi. Karşılığındaki soru ise Trabzonspor’un aynı disiplin anlayışını sürdürüp sürdüremeyeceği idi. Dolayısıyla yük orta alana düşecek ve takım savunması öne çıkacaktı.
Bu arada ikinci golü bulması da mümkündü. Gomes ve Bakasetas ile bu fırsatı buldu ama kaleci Volkan dikkatliydi. Ancak Gomez ile ilgili söylemek zorundayım; o vuruşu gol yapamayacaksan, hangisini atacaksın?
Avcı’nın oyuna müdahalesi 66. dakikada geldi. Doğucan ve Naci’yi ikinci bölgeyi diri tutmak adına aldı oyuna. Lakin bu hamleler Başakşehir’in baskı kurmasına engel olamadı.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu’nun takımı, hani derler ya aldı sazı eline, çalıp oynamaya başladı. Hem de nasıl? Bu tempodan gol çıkmaması mucize olabilirdi, o da oldu. Çünkü Trabzonspor’un tek yapabildiği skoru korumaktı. Son 25 dakika kabus gibi geçti. Başakşehir tek kale oynadı da sinirlerine hakim olamadı. Kaç oyuncusu haftaya kart cezalısı durumuna düştü Emre hoca biliyordur acısını.
Trabzonspor açısından sezonun devam edip etmeyeceği anlamında bir doksan dakika yaşandı. Son şampiyon “devam” dedi, hayata tutundu. Bu galibiyeti kimse küçümsemesin. Trabzonspor uçurumun eşiğinden döndü. Hem de hedefindeki takımlardan birini yenerek. Bence Avcı bundan sonra “deplasman fobisi” yaşadığı anlaşılan oyuncularına yeni yöntemlerle el uzatması. Belki de hoca bu sorunda kendine düşen payı da sorgulayarak, geleceğe daha güvenli bakabilir! 

Haberin Devamı

Trabzonsporun yıldızlarına övgü Emre Belözoğlu yorumu: Kabus gibi geçti

TRABZONSPOR NEFES ALDI / AKSAL YAVUZ

Taraftarın Abdullah Avcı’nın evinin önünde toplanıp destek, moral vermesi, Trabzonspor Yönetimi’nin Avcı’nın arkasında olduğunu ‘ilan’ etmesi, bordo-mavili takımın tekrar ayağa kalkması için çok güzel hareketlerdi. Zira herkes, iyi olanın yanında olur. Önemli olan, böyle günlerde takıma, teknik adama destek ve moral vermek gerekir. 
Tribünlerin de hakkını teslim edelim; iğne atılsa yere düşmezdi.
Sahaya dönüp, ilk yarının kısa bir özetini yapacak olursak; uzatmaların uzatması hariç, bordo-mavililer, Medipol Başakşehir’e pozisyon vermedi. Her oyuncu canını dişine taktı, iyi alan daralttılar, ön alan baskısıyla rakibi hataya zorlayıp pozisyon buldular ama onca pozisyondan birine 21’de damga vuran Bakasetas oldu. 

Haberin Devamı

Aylar sonra sahalara dönen Peres’in, Emre Belözoğlu’nun takımını tek kanatla oynamaya mahkûm ettiğini de hatırlatalım.
Bu tip maçlarda ikinciyi atmanız gerekir. İkinci yarının hem başında Trezeguet ve Gomez ile kaçırdıkları pozisyonlar sonrası oynanan dakikalar Trabzonsporlulara soğuk ter döktürdü. 
Maçın kırılma anları, 64’de Başakşehir’in direkte patlayan topu ve Serdar’ın vurduğu kafaya geçen seneden kesitler sunarak kurtaran Uğurcan’ın hareketleri oldu. Onlardan biri gol olsa!
Özetle, ilk yarı iyi oynayan, ikinci devre iyi mücadele eden Trabzonsporlu oyuncular ve Trabzonsporlular bu galibiyetle derin bir nefes almış oldular.

Trabzonsporun yıldızlarına övgü Emre Belözoğlu yorumu: Kabus gibi geçti

Yazarlar