Anadolu Kulüpleri Transfer haberlerinde son dakika gelişemeler

Transfer haberlerinde son dakika gelişemeler

24.12.2014 - 11:54 | Son Güncellenme:

Transfer dönemine yaklaştığımız bu dönemde takımlar ve futbolcular hakkında çıkan transfer haberlerini sizler için derldik. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, transferde nasıl hamleler uygulayacak. İşte basında çıkan transfer haberleri

Transfer haberlerinde son dakika gelişemeler

Transfer haberleri haftaya hızlı bir başlangıç yaptı. Avrupa ve Türkiye'de devre arasının yaklaşmasıyla birlikte transferlerde hareketli saatler yaşanmaya başladı. Borussia Dortmund'un Kavin Kampl'ı renklerine bağlamasının ardından Bayern Münih'te Barcelona'nın yıldız orta saha oyuncusu Busquets'e talip oldu. Türkiye'de ise Fenerbahçe, Bursaspor'un Avrupa'dan men cezasından da faydalanarak Ozan Tufan'ı almanın hesaplarını yaparken Beşiktaş ise Chelsea'den Mohamed Salah'ı renklerine bağlamak istiyor. Detaylar haberimiz içerisinde...

Haberin Devamı

Galatasaray'da Pandev gidiyor mu?

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi maçının ardından açıklamalarda bulundu.

"Bazı arkadaşlarımızı net görme fırsatı yakaladık. Bizim açımızdan kazançlı bir maç oldu. Pandev'den memnunum. Daha tam istediğim seviyeye gelmedi, ama güç olarak üzerine koyarsa bize faydalı bir oyuncu. Bu arada teklifler olur ve gitmek isterse karar verilir, ama şu anda böyle bir düşüncemiz yok."

Bek ve stopere takviye

Bununla birlikte mevcut beklerden memnun olmayan Sarı-Kırmızılılar, Juventus ve PSG’nin yakından ilgilendiği Telles’i uygun bir bonservis bedeliyle elden çıkarıp, bu bölgeye Akhisar Belediyespor’dan Güray Vural’ı takviye etmeyi düşünüyor. Bir diğer hamle de takımdaki yerli stoper açığını kapatma amacıyla yapılacak. Hedef yine Akhisar’dan bir isim: Uğur Demirok. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, eski öğrencilerini çok yakından tanıdığı için, onları kısa sürede takıma adapte edeceğine inanıyor.

Sneijder de giderse...

Yönetimin bu transferler için küçük bir bütçe ayırdığı, ancak Pandev ve Telles gibi isimlerin satışından gelecek paranın da, 3 oyuncunun takviyesinde kullanılabileceği belirlendi. Diğer yandan, kadrodaki bir başka yıldız Sneijder de satılırsa, sağ kanatta içeriye dönük olarak oynayabilecek bir orta saha oyuncusunun daha transferi gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Chelsea planı

The Independent gazetesinin haberine göre Beşiktaş, Chelsea'nin Mısırlı orta saha oyuncusu Mohamed Salah'ı kiralayacak.

22 yaşındaki yetenekli orta saha oyuncusunun stat inşaatının bitmesinin ardından bonservisinin alınması bekleniyor.

Haberde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Chelsea CEO'su Ron Gourlay'le ilgili yaptığı "Ocak ayında kendileriyle bir iş yapacağız" açıklamasına da yer verildi.

Aynı haberde Beşiktaş'ın Petr Cech'le ilgilenmediği de belirtildi.

Chelsea'nin 19 yaşındaki yıldızı adayı Nathan Ake'in de Beşiktaş'ın kiralamayı düşündüğü futbolcular arasında yer aldığı belirtiliyor.

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Independent'te yer alan habere göre; siyah beyazlı kulüp, ara transfer döneminde Chelsea ile transfer görüşmeleri için masaya oturacak ve gündemdeki isim 22 yaşındaki orta saha oyuncu Muhammed Salah...

Yetenekli orta saha oyuncusunu ilk etapta ara transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna katmayı hedefleyen siyah beyazlı ekip, stat inşaatının bitmesinin ardından 22 yaşındaki oyuncuyu bonservisi ile birlikte satın almanın hesaplarını yapıyor.

FİKRET ORMAN: "OCAK'TA GÖRÜŞECEĞİZ"

Söz konusu haberde Fikret Orman'ın açıklamalarına da yer verilirken, Orman'ın "Chelsea CEO'su Ron Gourlay, bizim iyi bir arkadaşımız. Chelsea ile çok iyi ilişkilerimiz var ve Ocak ayında kendileri ile bir iş yapacağız" dediği belirtildi.

Petr Cech ile ilgilenmediklerini söyleyen Fikret Orman, "Chelsea forması giyen bir çok oyuncu ile ilgileniyoruz ancak Petr Cech bunlardan birisi değil. Sezonun ikinci yarısı için kiralık opsiyonunu değerlendirebileceğimiz oyuncular üzerine düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Transfer hamlerinin önüne geçen detayın stat yapımı olduğuna da dikkat çeken Fikret Orman, "Stat yaptırırken aynı zamanda transfer için oyunculara yatırım yapmak ekonomik açıdan bir hayli zor. Zaten stat gelirimiz yok" şeklinde konuştu.

Ayrıca aynı haberde, Beşiktaş'ın Muhammed Salah'ın yanı sıra bir diğer Chelseali oyuncu 19 yaşındaki yıldız adayı Nathan Ake'yi de gündemine aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

TEKRAR OYNAMAK BENİM HAYALİM

Haberin Devamı

Kuyt; "Feyenoord taraftarı olduğum kulüp ve her zaman öyle kalacak. Oradaki tekrar oynamak benim hayalim. Bu bir sır değil" derken, Feyenoord'un ekonomik koşullarının Fenerbahçe ile kıyaslanamayacağı görüşüne; "Elbette, konu sadece para değil. Bu biraz teşekkür gibi bir transfer olacak. Tüm kariyerimden sonra kendi kulübüme tekrar dönmek böyledir" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'deki moral durumuyla ilgili konuşan Kuyt; "Beni İstanbul'da sürekli mutlu ediyorlar. Feyenoord da beni hala istiyor. Gelecek ne olur bilemem. Futbolda ve yaşamda bazen kararlar verirsiniz. Benim bırakma zamanım hala gelmedi. Geldiği zaman kesinlikle bırakacağım" diyerek sözlerine son verdi.

Haberin Devamı

"Türkiye mi? Hiçbir zaman..."

Atletico Madrid'in Türk yıldızı Arda Turan, 2014 yılını ve 2015 yılından beklentileri hakkında konuştu. Atletico Madrid mutlu olduğunu ve kariyerinin sonuna kadar Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini ifade etti.

Pato Fenerbahçe yolunda
Brezilyalı yıldız Alexander Pato'nun, devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olabileceği belirtildi.

Brezilya basınında yer alan haberlerde, Sao Paulo'da kiralık olarak forma giyen 25 yaşındaki futbolcunun Ocak ayında Fenerbahçe'ye transfer olabileceği iddia edildi. Corinthians ile sözleşmesi devam eden Pato'nun Avrupa'da forma giymek istediğinin vurgulandığı haberlerde, takım olarak ise Fenerbahçe işaret edildi. Brezilyalı yıldız 2007-2013 yılları arasında Milan forması ile çıktığı 117 maçta 51 gol kaydetmişti. Pato'nun Brezilya Milli Takımı forması altında ise 27 maçta 10 golü bulunuyor.

Ozan Tufan Fenerbahçe'ye doğru

UEFA, ekonomik sorunlardan ötürü Bursa'yı 1 yıl men etti, Timsahlar için yıldız satışı kaçınılmaz hale geldi. Tüm bu gelişmeler, Ozan Tufan'a Fenerbahçe'nin kapılarını ardına kadar açtı. “Ederini bulursa ceketimi bile satarım” sözünün sahibi Bursa Başkanı Bölükbaşı son fiyatı bile belirledi: 6 milyon Euro.

Inter'den Fener'e
Stoper mevkiinde Bruno Alves'in istenen performansı gösterememesi ve en son yaşanan prüz sonrası alternatif arayışlarına giren Fenerbahçe'de transfer listesine Hırvat kule Nemanja Vidic alındı.
Geçtiğimiz sezon Manchester United'dan Inter'e transfer olan 1.90'lık stoperin Serie A'da sıkıntılı günler geçirmesi nedeniyle farklı bir ligde şansını denemek istediği haberlerde belirtilirken Vidic'in Fenerbahçe'yle anlaşma ihtimalinin de yüksek olduğunu öne sürüldü.

Stoch, Ocak'ta Fenerbahçe'de

Ligdeki zirve yarışını sürdürmesine karşın ilerisi için ümit vermeyen Fenerbahçe'de yönetim arayışlara girdi. Sarı Lacivertlilerde özellikle yabancı oyuncuların formsuzlukları ve düşük performansları başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarını kara kara düşündürüyor.

HaberTürk Gazetesi'nin haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain takımında kiralık olarak forma giyen Miroslav Stoch, ocak ayında takıma geri dönebilir. Slovak futbolcunun form grafiğini yakından takip eden Fanerbahçe teknik heyetinin, oyuncuyu devre arasında takıma katmak için her yolu deneyeceği belirtildi. Dönüş devre arasında gerçekleşmemese bile Stoch'un gelecek yıl mutlaka takımda yer alacağı ifade edildi.

Gareth Bale Manchester United yolunda

Manchester United Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Real Madrid'in Galli yıldızı Gareth Bale ile ilgilendikleri yönündeki söylentileri yalanlamadı.

Bale'ın menajeri David Manasseh, yakın zamanda yapmış olduğu açıklamalarda oyuncusunun Real Madrid'den ayrılmayacağını söylese de, İngiliz medyası Manchester United'ın başarılı kanat oyuncusuyla ciddi şekilde ilgilendiğini öne sürmüştü.

Real Madrid'e rekor bir bedelle transfer olan yıldız futbolcu, İspanyol devinin forması altında çıktığı 66 resmi maçta 33 gol atıp 24 asist yaptı.

Bayern Münih Busquets'i istiyor

Bayern Münih'in hocası Pep Guardiola, Barcelona'nın deneyimli orta saha oyuncusu Sergio Busquets'i transfer etmeyi planlıyor.

Express'te yer alan habere göre, orta sahada sakatlıklardan dolayı sıkıntı yaşayan Bavyera ekibi Sergio Busquets ile o bölgeye takviye yapmaya hazırlanıyor.

Lahm'ın yaşadığı ağır sakatlığın yanı sıra Javi Martinez'in de sakat olması o bölgede sadece Bastian Schweinsteiger'ın görev almasına neden olmuştu.

Pep Guardiola, eski öğrencisi Busquets'in transferiyle yaşadığı defansif orta sıkıntısını çözmeyi hedefliyor.

Bu sezon Barcelona formasıyla 19 maça çıkan Busquets, bir gol bir asist yaparak takımına katkıda bulundu.

Heynckes: Reus, Real Madrid'e gitmeli
Sky 90'a konuşan Heynckes, "Reus'a Real Madrid'e gitmesini öneririm. Bayern Münih'in hücum hattında 4-5 tane üst düzey futbolcu var." dedi.

Kevin Kampl Borussia Dortmund'da

Almanya Bundesliga'da kötü bir sezon geçiren ve puan durumunda 17. sırada yer alan Borussia Dortmund, kadrosuna takviye yaptı. Alman ekibi, bir dönem Fenerbahçe'nin de transfer listesinde yer alan Red Bull Salzburg takımının futbolcusu Kevin Kampl ile anlaşma sağladığını duyurdu. Dortmund'un sportif direktörü Michael Zorch, "Kevin Kampl, bir süredir takip ettiğimiz çok yönlü oynayabilen bir futbolcu. Bizim oyun tarzımıza da uyan bir futbolcu" dedi.

Yazarlar