Fenerbahçe Transfer titizliği!

Transfer titizliği!

06.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Benfica’dan Ljubomir Fejsa’yı kadrosuna katmak için girişimleri olan Fenerbahçe temkinli davranıyor. 30 yaşındaki orta saha için Portekiz kulübüyle anlaşan sarı-lacivertliler, Sırp yıldızın tüm sakatlık geçmişini araştırıyor.

Transfer titizliği

Fenerbahçe’de transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yeni sezonda direkt olarak zirveye oynayacak bir takım kurmak isteyen sarı-lacivertlilerde listede bulunan isimlerden Ljubomir Fejsa konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Fejsa transferi konusunda önemli adımlar atan Fenerbahçe, resmiyete kavuşturmayı bekliyor. Ancak şu anda Sırp yıldız hakkında da detaylı incelemeler yürütülüyor. Buna göre, başkan Ali Koç ile Benfica Başkanı Luís Filipe Vieira’nın Sırp oyuncu için görüştükleri aktarıldı. Deneyimli orta saha için 35 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunmasına karşın, bu seçenekten vazgeçen Benfica, Fenerbahçe’ye kolaylık sağladı. Oyuncunun 30’lu yaşlarına gelmesi ve bu sezon zaman zaman sakatlıklardan dolayı tam verimli olmaması sebebiyle daha düşük bir bedelle Fenerbahçe’ye transferine onay çıktı. Transferin 3-4 milyon euro civarı bir bonservis ve 3 yıllık anlaşma olacağı bildirildi.

Başkan Ali Koç ve ekibi de Fejsa’nın sakatlık geçmişini ve fiziksel durumunu detaylıca araştırıyor. Bu konuda bazı çekinceleri olan sarı-lacivertliler, işini şansa bırakmadan daha temkinli hareket ediyor. Acele etmeden oyuncunun fiziksel durumunu ve kariyeri boyunca yaşadığı tüm sakatlıkları inceleyecek olan Fenerbahçe, buna göre bir adım atacak.

Haberin Devamı

Sakatlık tablosu
Fenerbahçe’nin transfer listesinde üst sıralarda bulunan Ljubomir Fejsa’nın transfer geçmişi dikkat çekiyor. Partizan, Olympiakos ve Benfica’da zaman zaman sakatlıklarla gündeme gelen Fejsa, uzun sakatlık süreleriyle öne çıkıyor. Fejsa’nın ilk ciddi sakatlığı Temmuz 2010 ile Şubat 2011 arası Partizan forması giyerken yaşandı. Sırp yıldız tam 236 gün sahalardan uzak kaldı, 30 maç kaçırdı.
2014-15 sezonunda da Benfica’da çapraz bağ operasyonu geçiren tecrübeli orta saha, Haziran 2014 ile Mart 2015 arası 282 gün takımdan ayrıydı ve 38 maçta yer alamadı. Ciddi sakatlıkların dışında 30 yaşındaki orta sahanın her sezon en az 20 gün sakatlık nedeniyle takımlarından uzak kaldığı biliniyor.
Marco Fabian örnek oldu
Sarı-lacivertliler, Fejsa konusunda detaylı bir araştırma yapıyor. Geçen sezon başında Meksikalı orta saha Marco Fabian konusunda da benzer bir araştırmada bulunan Fenerbahçe, yıldız ismin belindeki sakatlık sorunu nedeniyle hemen transferden vazgeçmişti. Benzer durumun Fejsa’da yaşanmaması için de temkinli ve titiz bir çalışma yürütülüyor.