Almanya Bundesliga Transferde yılın çalımı! İşte Kim Min Jae'nin yeni takımı

Transferde yılın çalımı! İşte Kim Min Jae'nin yeni takımı

17.06.2023 - 10:35 | Son Güncellenme:

Napoli'de unutulmaz bir sezon geçiren ve İtalya'da yılın savunma oyuncusu ödülüne layık görülen Kim Min Jae'nin yeni takımı netlik kazandı.

Transferde yılın çalımı İşte Kim Min Jaenin yeni takımı

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonun başında Kim Min Jae'yi 3 milyon euroya Çin'in Beijing Guoan takımından transfer etmişti. Güney Koreli yıldız sarı-lacivertlilerde gösterdiği performansla kısa sürede Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Napoli, Kim Min Jae'yi Fenerbahçe'den 18 milyon euro karşılığında transfer etmişti.

Haberin Devamı

Napoli 33 yıl sonra İtalya Serie A'da mutlu sona ulaşırken Güney Koreli yıldız takımının en değerli isimlerinin başında yer aldı. İtalya'da yılın savunma oyuncusu ödülüne layık görülen Kim Min Jae, Luciano Spalletti'nin vazgeçilmesi oldu.

Napoli formasıyla tüm kulvarlarda 45 maçta görev yapan Kim Min Jae, 2 gol 2 asistle takımına katkı sağladı.

Transferde yılın çalımı İşte Kim Min Jaenin yeni takımı

SERBEST KALMA BEDELİ BULUNUYOR

İngiliz devi Manchester United uzun süredir Kim Min-jae transferi için girişimlerini sürdürüyor. Oyuncunun sözleşmesindeki 48 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli transferi cazip hale getirirken, söz konusu madde temmuz ayının ilk iki haftasında geçerli olacak.

SEZONUN EN İYİ SAVUNMACISI OLDU

Kim Min-Jae, Napoli’de sergilediği performansla henüz ligdeki ilk sezonunu geçirmesine rağmen sezonun en iyi savunma oyuncusu ödülünü kazanmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

Bayern Münih’in bu transfer için Napoli’ye yaklaşık 60 milyon euroluk ödeme yapması beklenirken, oyuncuyu elinde tutamayacağını bile Napoli yönetimi de alternatif arayışlarına başladı.

Transferde yılın çalımı İşte Kim Min Jaenin yeni takımı

BAYERN TRANSFERDE SONA YAKLAŞTI!

Bayern Münih, Kim Min Jae transferinde artık sona yaklaştı. Kicker'da yer alan habere göre Bayern Münih yetkilileri ile Kim Min Jae'nin menajeri arasında yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildi.

Haberde Bayern'in Napoli'ye ne kadar ödeme yapılacağına dair bilgi verilmezken Kim Min Jae'den övgüyle bahsedildi. 

Kicker'da şu ifadeler yer aldı:

"Savunma için takviye arayışında olan FC Bayern, İtalyan şampiyonu SSC Napoli'de aradığını buldu. Kısa bir süre önce geçen sezonun Serie A'nın en iyi defans oyuncusu seçilen Min-Jae Kim, Paris Saint-Germain'e giden Lucas Hernandez'in yerini alabilir.

Son dakika bilgisine göre Bayern, Kim'in danışmanlarıyla ilk görüşmesini yaptı ve görüşmelerin çok iyi gittiği bildiriliyor. Güney Koreli oyuncunun serbest kalma maddesi var, bu yüzden Napoli'nin eli kolu bağlı. Bayern'in yanı sıra Manchester United'ın da yoğun ilgi gösterdiği söyleniyor.

Geçen yaz Fenerbahçe'den güney İtalya'ya 18.05 milyon avroya taşınan Kim, hemen Luciano Sparka dletti'nin aörtlüsünde çapa oldu. 26 yaşındaki oyuncuyla oynadığı 35 lig maçında Napoli, 16 maçta gol yemedi ve 1.90m boyundaki uluslararası oyuncu, SSC'nin 1990'dan bu yana ilk lig şampiyonluğuna iki gol ve iki asistle katkıda bulundu.

Haberin Devamı

Kendi ülkesinde Kim'e "Canavar" lakabı takılmıştır, güçlü bir kafa vuruşu, tavizsiz bir topa müdahale oyuncusu olarak kabul edilir. Hernandez'in aksine aynı zamanda oyunu açma niteliklerine sahiptir ve boyuna rağmen hızı ve atletik yapısıyla etkileyicidir."

Transferde yılın çalımı İşte Kim Min Jaenin yeni takımı

Yazarlar