İspanya La Liga Transferde yılın hamlesi! Alexander Sörloth için görüşmeler başladı

Transferde yılın hamlesi! Alexander Sörloth için görüşmeler başladı

22.05.2024 - 12:04 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga'da 2023-2024 sezonuna damga vuran Norveçli yıldız Alexander Sörloth, kariyer transferini yapmaya hazırlanıyor. Norveçli yıldız için görüşmeler başladı.

Transferde yılın hamlesi Alexander Sörloth için görüşmeler başladı

İspanya'da Villareal formasıyla 2023-2024 sezonuna damga vuran ve ligin bitimine 1 hafta kala 23 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Alexander Sörloth, Avrupa devine transfer oluyor. İspanyol basını transfer görüşmelerini ve bonservis bedelini duyurdu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

KARİYER SEZONLARINDAN BİRİNİ YAŞIYOR

2019-2020 sezonunda Trabzonspor'a kiralık olarak transfer olan ve bordo-mavililerde gösterdiği performansla Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e transfer olan Alexander Sörloth, Bundesliga'da bekleneni veremedi ve Real Sociedad'a kiralandı. Bask ekibinde yeniden küllerinden doğan Sörloth, sezon başında Leipzig'den 10 milyon euro bonservis bedeliyle Villareal'e transfer oldu.

Villareal formasıyla tüm kulvarlarda 40 maçta forma giyen Alexander Sörloth, 26 gol atıp 6 asistle oynadı.

Transferde yılın hamlesi Alexander Sörloth için görüşmeler başladı

ARDA GÜLER İLE DÜELLOYA GİRDİ

Norveçli golcü haftasonu Real Madrid ile oynanan ve 4-4 sona eren karşılaşmada 4 gol birden atarak tarihi bir performans sergilemişti. Real Madrid'in gollerinden ikisini Arda Güler kaydetmişti. Sörloth ve Arda Güler'in gol düellosundan kazanan çıkmamıştı.

Haberin Devamı

KARİYER TRANSFERİNİ YAPIYOR!

Villareal formasıyla küllerinden yeniden Alexander Sörloth, Atletico Madrid'in dikkatini çekti. Marca'da yer alan habere Atletico Madrid, Norveçli yıldızı kadrosuna katmak için transfer görüşmelerine başlıyor.

Habere göre Villareal, Alexander Sörloth için pazarlıklara 38 milyon euro seviyelerinden başlayacak. Atletico Madrid'in pazarlıklarda bonservis bedelini 30 ila 35 milyon euro seviyelerine çekebileceği aktarıldı.

İki kulübün geçmişte birçok transferde işbirliği yaptığo hatırlatılan haberde pazarlıkların hemen sonuçlanmayacağı belirtildi.

Transferde yılın hamlesi Alexander Sörloth için görüşmeler başladı

ALTERNATİF İSİMLER DE BELLİ

Marca'da yer alan haberin detayında Alexander Sörloth'un alternatiflerinin Stuttgart'ta forma giyen Serhou Guirassy ve Girona'dan Artem Dovbyk olduğu ifade edildi.

Atletico Madrid'in forvet transferi için 30-35 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ayırdığı belirtildi.

SORLOTH'UN KARİYERİ

Kariyerine ülkesinin takımlarından Rosenborg'un altyapısında başlayan Alexander Sörloth, Ocak 2015'te Rosenborg'tan Bodo/Glimt'e kiralık olarak transfer olmuştu.

1 Ocak 2016'da Rosenborg'tan 550 bin euro bonservisle Groningen'e transfer olan Sörloth, 1 Temmuz 2017'de 450 bin euro bedelle Midtjylland'a transfer oldu.

Haberin Devamı

Ocak 2018'de 16 milyon euroya Midtjylland'dan Crystal Palace'a transfer olan Norveçli yıldız Ocak 2019'da Gent'e aynı sezonun sonunda Trabzonspor'a kiralandı.

2019-2020 sezonunda Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de 24 golle gol krallığı yaşayan Norveçli, Leipzig'in dikkatini çekti ve 20 milyon euroluk bonservis bedeliyle Bundesliga ekibine transfer oldu.

2020-2021 sezonunda Leipzig ile beklentilerin altında kalan Sörloth, Real Sociedad'a kiralandı ve bu sezon başında Leipzig'ten 10 milyon euroya Villareal'e transfer oldu.

Transferde yılın hamlesi Alexander Sörloth için görüşmeler başladı