Galatasaray Transfere yaş kriteri!

Transfere yaş kriteri!

16.06.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray yönetimi, UEFA'dan gelen kısıtlamanın ardından yeni yol haritasını belirledi.

Transfere yaş kriteri

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar genç, gelecek vadeden ve ilerde yüksek rakamlara satabileceği oyuncuları kadrosuna katacak. Bu kararda takımın yaşlanması ile Gomis, Belhanda, Sofiane Feghouli için aynı piyasanın oluşmayabileceği düşüncesi de rol oynadı.

Galatasaray Yönetimi artık satabileceği futbolcuyu transfer edecek. Sarı-kırmızılılar, UEFA Finansal Fair Play çerçevesinde yaşadığı kısıtlamanın ardından yeni bir yol haritası çizdi. Buna göre Cim-Bom bonservis ödeyerek aldıkları futbolcularda ilk olarak yaşa bakacak. Bundaki tek amaç ise bir sonraki dönem alınan futbolcunun satılarak transfer için kaynak yaratılması. Böylece Galatasaray ‘sattığın kadar transfer yap’ yaptırımına karşı önlemini alacak.

Belirlenen yeni kriterle beraber genç, gelecek vadeden ve ilerde yüksek rakamlara satılabilecek oyuncular kadroya dahil edilecek. Bu kararın alınmasında ise UEFA’dan gelen kısıtlamanın dışında şu faktörler rol oynadı: Takımın yaş ortalaması yükseldi. Seneye bu takım 1 yaş daha yaşlanacak. Bu yaz dönemi Gomis, Feghouli, Belhanda gibi isimlerin yüksek rakamlara satılması için fırsat. Seneye aynı piyasa oluşmayabilir. Bundan dolayı Galatasaray yaşı ilerlemiş yıldız isimleri kiralayabiliyorsa ya da bonservisi yoksa kadrosuna katacak.

Haberin Devamı

Yazarlar