Skorer TSYD Trabzon Şubesi'nde toplu istifa!

TSYD Trabzon Şubesi'nde toplu istifa!

10.03.2011 - 15:43 | Son Güncellenme:

TSYD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, TSYD Genel Merkezi'nin dün yaptığı açıklamayla ilgili olarak kendilerine danışılmadığı gerekçesiyle toplu olarak istifa kararı aldı.

TSYD Trabzon Şubesinde toplu istifa

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Başkanı İhsan Öksüz, genel merkezin dünkü açıklamaları nedeniyle şube yönetim kurulu olarak istifa ederek, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını söyledi.

Öksüz, yönetim kurulu üyeleriyle dernek binasında düzenledikleri basın toplantısında, istifa kararının nedenlerini anlattı.

Trabzonspor’dan hafta içinde haklarının yenildiği gerekçesiyle bir açıklama yapıldığını anımsatan Öksüz, "Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği bir açıklama yaparak, resmen Trabzonspor’u suçladı. Genel merkezin dünkü açıklamasını gazeteci arkadaşım Ergun Ata’dan öğrendim. Açıklamalara baktığımda çok ağır ifadeler olduğunu gördüm" dedi.

Bunun ardından TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer’i telefonla aradığını anlatan Öksüz, şöyle devam etti: "Ona niye böyle açıklama yaptıklarını sordum. O da gazetecilerin haklarını savunmak gerektiğini, bu nedenle Trabzonspor’un açıklamasındaki bir ifadenin kendilerine çok dokunduğu söylediler ki ona katılıyorum. Orada ’inlerine çekilmiş medya mensupları’ diye bir cümle var. Yanlış, ağır bir cümle olmuş. TSYD sadece bu cümleden hareketle bir açıklama yapmak lüzumundayken çok gereksiz, olayı Türkiye’de futbolun tüm sorunlarını irdeleyen, hakemleri, federasyonu ve MHK’yi savunan bir açıklamaya çevirdi." TSYD’nin görevinin bu olmadığını söyleyen Öksüz, "TSYD’nin görevi medya mensuplarının, spor basını çalışanlarının özlük hakları ve çalışma şartlarını iyileştirmek olmalıdır. Bizim amacımız budur. Türkiye’de Fenerbahçe’nin stadına Aziz Yıldırım’ın emriyle alınmayan gazeteler ve gazeteciler yıllardan beri varken, TSYD bununla değil de Trabzonspor’un yaptığı basit açıklama ile gündemi meşgul edecekse biz bu işte yokuz. Yönetim kurulu olarak topluca istifa ettik.

Olağanüstü kongre kararı aldık. Genel merkez uygun görürse devam ederiz, yok derlerse kayyum atanacaksa ona da hazırız. ’Profesyonel çalışanlarımız var, sizin hizmetleriniz sürecek. Bu şartlarda bizim görev yapmamız mümkün değil’ dedik kendilerine. Açıklama da gönderdik kendilerine" ifadelerini kullandı.

TSYD’nin, Türkiye’nin en büyük basın kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Öksüz, "AIPS’in üyesi. Çok büyük etkinliği var. Gündemi bu konularla meşgul etmelerini çok yadırgadık doğrusu. Biz istifa etmekle kalmadık, genel merkezi de bizim yaptığımız gibi bir uygulamaya davet ettik" dedi.

Öksüz, Trabzon’da yeni bir yönetim oluşumu çıkıp çıkamayacağı yönündeki bir soruya ise "Bu bizi ilgilendirmez, ancak bizim aldığımız karar nedenlerinden biri de Türkiye’de son yıllarda istifa müessesesi yok. Biz bu istifa müessesesini devreye sokalım dedik. Bilmiyorum doğru mu yaptık, yanlış mı yaptık. Trabzonspor yöneticileriyle kimseyle bu konuyu paylaşmadık. Bu yöndeki düşünceler çok çirkin.

Ben hayatta hiç kimseye danışarak iş yapmadım. Bir karar aldım ve arkadaşlarım da bana uydu. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.