Diğer Tuğba Danışmaz: Bu hikaye örnek olsun

Tuğba Danışmaz: Bu hikaye örnek olsun

06.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda üç adım atlamada zirveye çıkan Tuğba Danışmaz vazgeçmeme hikayesiyle bir kez daha alkışı haketti. 2017’deki sakatlığının ardından ‘bırakma’ kararı alan milli atlet tekrar ayağa kalktı. ‘Madalyalarımla herkese yanıt verecektim’ diyen başarılı sporcu önceki gün Ataköy’de Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

Tuğba Danışmaz: Bu hikaye örnek olsun

Ataköy Atletizm Pisti’nde dün sona eren Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar üç adım atlamada Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazanan Tuğba Danışmaz ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Haberin Devamı

U23 Avrupa Şampiyonaları tarihinde Türkiye’ye altın madalya getiren ilk sporcu unvanını da elinde bulunduran Tuğba adeta tırnaklarıyla kazıyarak bu seviyelere ulaştı. Geçmişte verdiği bir röportajda yaşadığı zorlukları anlatan Danışmaz’ın hikayesinden satırbaşları şöyle:

- Okuldaki seçmelerde seçilmeme rağmen birtek ben istenmiyordum. Ama pes etmedim yarışmaya sporcuları götüren servise gizlice bindim. Üstelik ailem de spor yapmama izin vermedi, ben de babamdan gizlice, o işe gidince spor yapabiliyordum.

- 2017’de büyük bir sakatlık geçirdim ve ‘her şey bitti buraya kadar’ dedim. Beni kız kardeşim Sinem’in sözleri ayağa kaldırdı ve 9 yıllık spor hayatım gözümün önünden geçti.

- ‘Niye tekrar olmasın’ dedim. Cahit Hocam benimle çalışmaya karar verdi. Sakatlığımda yanımda olmayanlara başarılarımla yanıt verecektim. Ağrılarımdan ölüyordum ama hep daha çok çalıştım.Evet, aslında Tuğba Danışmaz’ın bu hikayesi spora başlayan, zorluk yaşadığı dönemde vazgeçenlere bir örnek aslında. Bu şampiyonluğun ardından hedefini daha da yükseğe koyan milli sporcu, önce Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, ardından da 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kürsüye çıkmak için hazırlıklarına başlayacak.

Haberin Devamı

Madalyasına kavuştu

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 3 adım atlamada kürsünün ilk basamağında yer alan Tuğba Danışmaz altın madalyasına dün kavuştu. Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlenen törende milli atlete madalyasını, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi. Bu anlarda Tuğba gözyaşlarını tutamadı.

Bayrak takımı 6.

Ataköy Atletizm Salonu’nun ev sahipliğini yaptığı 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası dün sona erdi. Kapanış gününde erkeklerde 4x400 bayrak takımımız piste çıktı.

Sporseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği mücadeleyi Berke Akçam, İlyas Çanakçı, Yasmani Copello, Kubilay Ençü, Oğuzhan Kaya, İsmail Nezir’den oluşan takımımız 3:09.41’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Ancak milli atletlerin bu başarılı süresi madalyaya yetmedi. 4x400 takımımız yarışı 6. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Zorlu mücadelede 3:05.83 ile Avrupa’da yılın en iyi derecesine imza atan Belçika mutlu sona ulaştı.

Yazarlar