Dünyadan Futbol Tüm dünya yasta

Tüm dünya yasta

26.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollanda efsanesi Cruyff’un vedası tüm dünyayı yasa boğdu. Avrupa ve dünyada bütün gazetelerin manşetleri Sarı Fare lakaplı Cruyff’u gösterirken, Barcelona ve Ajax’ta bayraklar yarıya indirildi.

Tüm dünya yasta

Hollanda futbolu başta olmak üzere Barcelona ve Ajax’ta adeta bir devrim yapan Johan Cruyff’un hayatını kaybetmesi tüm dünyayı yasa boğdu.

Haberin Devamı

Sarı Fare lakaplı futbol efsanesinin akciğer kanserine yenilmesi, bütün gazetelerin birinci sayfasına oturdu. Ayrıca Barcelona ve Ajax kulüpleri matemlerini göstermek adına bayrakları yarıya indirdi.

Camp Nou’da cumartesi günü özel bir Cruyff günü düzenleneceği ifade edilirken, Barça TV’de İngilizce olarak Cruyff belgeseli dönüyor.

Hollanda basınında, De Telegraaf, AD ve de Volksrant gazeteleri Cruyff’un eski fotoğraflarını manşete çıkarıp, “1947-2006” yazısını koydu.

İspanya’da ise Marca ve As gazeteleri, “Futbolun mucidi dahi” başlıklarını kullandı. The Sun da, “Cennet yeni bir oyun kurucu kazandı” yorumunu yaptı. Fransız L’Equipe, “Cruyff futbol demekti, futbolun ta kendisiydi” diyerek efsaneye övgüler dizdi.

Haberin Devamı

İngiliz gazetesi Guardian, büyük bir hata yaparak manşetine Cruyff yerine Rob Rensenbrink’in fotoğrafını koydu. Ayrıca Fransa ile Hollanda arasında oynanan özel maçta Johan Cruyff’un efsane formasına atıfta bulunularak 14. dakikada saygı duruşu yapıldı.

Unutulmaz anma

Hollanda futbolunun efsane ismi Johan Cruyff’un hayata vedası Amsterdam Arena’da unutulmadı. Hollanda’nın Fransa’ya 2-3 kaybettiği maçında, Cruyff için yapılan saygı gösterisi adeta tarihe geçti. Maçın başında yapılan saygı duruşunun ardından 14. dakikada, Cruyff’un efsane formasına ithafen oyun bir anda durdu ve bütün futbolcular oldukları yerde kıpırdamadan kaldı. Büyük efsaneye gösterilen bu saygı tribünde de devam etti. Hollanda taraftarları dev bir 14 numaralı Cruyff bayrağı açtı. Öte yandan, Hollanda’nın 2. golünü kaydeden Ibrahim Afelay gol sonrası elleriyle 14 işareti yaptı.

Guardiola: Bana futbolu öğretti

Barcelona’nın efsane futbolcusu ve teknik direktörü Pep Guardiola, Cruyff’a övgülerde bulundu. Kendisine futbolu öğreten ismin Cruyff olduğunu aktaran Guardiola, “Cruyff ile tanışmadan önce futbol hakkında hiçbir şey bilmiyordum” dedi.

Yazarlar