Türkiye Kupası TÜM KUPALARDAN DAHA KIYMETLİ

TÜM KUPALARDAN DAHA KIYMETLİ

22.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Genel Sekreteri Yener, “Futbol sonuçta bir oyun” diyerek ortamın gerilmesinin son derece yanlış olduğunu belirtti, “Tabi burada hepimizin suçu var. Bundan sonra da bu maçlar, kupalar olacak. Dünyanın sonu değil. İnsan hayatı bütün kupalardan kıymetli” dedi

TÜM KUPALARDAN DAHA KIYMETLİ

Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak olan Trabzonspor’un Genel Sekreteri Hasan Yener, dev maç öncesinde verdiği mesajla takdir topladı.
Yener, özellikle son hafta taraftarlar arasında yaşanan olayları değerlendirerek, “Türkiye’de futbolun geriye gittiği, stadyumlarda seyircinin azaldığını daha önceden söylemiştim. Aslında bu yaşananların gerçekleşmesini düşünmek çok üzücü olay. Burak kardeşimize tekrar Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Futbol adına 20 yaşındaki delikanlıyı kaybetmek hepimizi üzer. Sonuçta bu bir oyun. Bunu bu derece germek son derece yanlış. Tabi burada hepimizin suçu var. Bundan sonra her sene bu maçlar, kupalar olacak. Dünyanın sonu değil. Bunu böyle düşünmek lazım. Tabii ki insan hayatı bütün kupalardan kıymetli” ifadesini kullandı.
2010 yılında Şanlıurfa’da yapılan Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından yeniden Fenerbahçe ile bir kupa finalinde karşı karşıya geleceklerini belirten Yener, “Hatırlayacağınız üzere Şanlıurfa’da çok güzel bir futbol ile Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek kupayı almıştık. Muhteşem bir gündü. Umarım yarın (bugün) da bu günlerden biri olur” dedi.
Fenerbahçe ile çok zor geçecek bir kupa finali oynayacaklarını ifade eden Hasan Yener, şöyle devam etti:
“Burada önemli olan futbolcu arkadaşlarımızın buna inanmış olmaları ve sahada kupayı almak için her türlü mücadeleyi ortaya koymaları. Futbolcu arkadaşlarımızdan, teknik kadromuzdan bu konuda güzel sinyaller aldık. Umarım Çarşamba akşamı 9. kupayı Trabzon’a hep birlikte getiririz.”
Ankara 19 Mayıs Stadı kapasitesinin düşük olduğuna da değinen bordo-mavili yönetici, “Tribünleri ikiye böldüğünüzde seyirci sayısında iki takımın taraftarı da çok yer alamayacak. Biz Trabzonspor olarak 60 bin bileti bile bitirebilirdik. O kadar seyircimiz olurdu. Bunun örneklerini daha önce yaşadık” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Serkan ile 2 yıl daha

Trabzonspor’da ilk imza, iç transferde Serkan Balcı ile atıldı. Kulüp futbol şube sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, sözleşmesi sona eren Serkan’ın anlaşma sağladıklarını belirterek, futbolcunun sözleşmesini 2 yıl uzattıklarını söyledi. Tecrübeli oyuncu, 2007-2008 sezonu öncesinde Fenerbahçe’den transfer edilmişti.

6-0’lık kadroyu tuttu

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, kadro dışı bırakılan Alanzinho, Emerson, Janko, Bamba ve izinli Colman dışında tüm futbolcuları Fenerbahçe maçı kadrosuna aldı. Dün öğle saatlerinde THY’ye ait özel uçakla Ankara’ya giden bordo-mavili kafilede 22 futbolcu yer aldı. Kafkas’ın, Fenerbahçe karşısına kupa yarı finalinde Sivasspor’u 6-0 mağlup eden kadroya yakın bir takımla çıkması bekleniyor. Esenboğa Havalimanı’ndan oteline geçen bordo-mavililer, karşılaşmanın son hazırlıklarını dün akşam Başkent’te gerçekleştirerek maç saatini beklemeye başladı.

Yazarlar