Fenerbahçe Tümer Metin: Gazeteler onu yazacak, futbolculuk akıyor

Tümer Metin: Gazeteler onu yazacak, futbolculuk akıyor

23.04.2022 - 11:40 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasının açılış maçında Fenerbahçe deplasmanda Çaykur Rizespor'u 6-0 yendi. Maçtan sonra Tümer Metin, sarı lacivertlilerin performansını değerlendirdi.

Tümer Metin: Gazeteler onu yazacak, futbolculuk akıyor

İşte Tümer Metin'in yaptığı o açıklamalar;

Haberin Devamı

 "İSMAİL HOCA HİÇBİRİNE MÜSADE ETMEDİ"
İsmail hoca ve Fenerbahçe yönetimi Mesut ve Ozan'ı dışarıda bırakarak gidişata yönelik hamle yaptılar ve meyvesini görüyorlar. En azından sorun yok gibi görünüyor. Var sorunları Fenerbahçe'nin tabii ki, topa sahip olan takımlar sorun çıkarabilir Fenerbahçe'ye veya yaslanan takımlar. Bu periyotta İsmail hoca ve takımı hiçbirine müsade etmedi.

"GAZETELER ARDA'YI YAZACAK"
Arda Güler hikayesi yazılıyor bugünlerde. İsmail hocayuı bir kez daha tebrik edelim. Son 10 maçta 9 galibiyet, 6 maçtır kazanma serisi. Gazete manşetleri de Arda'yı yazacak sürmanşetlerde.

"FUTBOLCULUK AKIYOR"

Arda benim hakkımda ne yazmışlar diye bakacaktır. Ekmek kadayıfının üzerindekini almak ister futbolcu. Genç kardeşimizi tebrik ederim. 3-4 tane pozisyon var maçın içinde Arda'yla ilgili. Top gelmeden önce ne yapacağını biliyorsan 1 adım öndesindir, Arda zaman zaman 3-4 adım önde. Çocuktan futbolculuk akıyor.

"PAZARTESİ OKULA GİDECEK"
Biz Arda'nın gelişimi için kale önünde yaptıklarını değil, arkada neler yaptığını görüyoruz. Bir genç oyuncu Fenerbahçe'nin sahada yaptığı önemli işlerinde rol alıyor. Pazartesi kalkıp okula gidecek çocuk. Hayatı değişiyor artık, bunun yanında acilen topla ilişkisini kesecek. Valencia'ya attığı topta da gördük orada öğrenecek bir şeyi yok artık.

Haberin Devamı

"ARDA'NIN ÖĞRENMESİ GEREKENLER.."
Arda topu ayağına aldıktan sonra Valencia'yı gördükten sonra ayak içiyle o hatta topu atıyor. Artık onu biliyor zaten doğuştan. Yapması gereken işler başka. Kısada çabukluk ve patlayıcı kuvvet öğrenmesi lazım. Bunun metotları var, drilleri var. Hemen burayı öğrenecek. Arda'ya topu vereceksen şut attıracaksın. Arda topa nasıl vuruyor bilmiyoruz. Bu kadar kadiye ayağın repertuarına bunları da eklemesi lazım. Bunlar başka bir oyuncu yapacak meziyetler.. Arda Güler'den Nihat Kahveci şutu görmek istiyorum.

"PEREIRA SORUYOR MUDUR"
İsmail hocanın yaptıkları çok değerli. Bazen yıldızlar sonuçları getirir, çoğunlukla takım olduğun için onu alırsın. Pereira'nın önüne düşüyor mu acaba şu anda yaptıklar. Birileri gidip ona sen bu takımı böyle bıraktın, bu adam bu takımı böyle yaptı diyor mudur. Bu takım nasıl 6 atmıştır diye soruyor mudur mesela Pereira.

"ESKİ USUL ETKİLİ OLUR"
İsmail hoca çok bir şey yapmadı bu takıma, İsmail hoca yaşındaki teknik adamlarımız futbol dünyası üzerindeki değişime geç adapte oldular. İsmail hocada eski usul şeyler görüyoruz ama etkili olur onlar. Fenerbahçe'nin oyununda gözle görülür şeyler var mı var?

Haberin Devamı

Tümer Metin: Gazeteler onu yazacak, futbolculuk akıyor

"FENERBAHÇE TAKIM OLDU"
Kadro yapılanmasında çok önemlidir, bir oyuncu sürekli değişebilir riski altında oynuyorsun. Stoper Serdar Aziz her maç oyundan çıkıyor. Her an beni yalnız bırakabilir durumu var. İhale bana kalmasın psikolojisi bu. Takım oldu Fenerbahçe, en önemlisi bu.

"MESUT ÖZİL'LE OLMAZDI"

Yıldızları bir araya getirmek maharettir. Yönetmek teknik direktörlük becerisidir. En önemli yıldızından arındı Fenerbahçe, bambaşka bir duruma büründü. Mesut Özil'le Fenerbahçe bu seriyi yakalayabilir miydi? Net yakalayamazdı.

"NORMALDE İZLEMEM, ARDA'YI İZLERİM"
Benim işim bu olmasına rağmen ben 90 dakika Rize Fenerbahçe maçını izlemem. 3 dakikalık özetini izler geçerim işim bu olmasına rağmen diyorum hem de. Arda 3-0'dan sonra girdi diye oturur izlerim ama. Maşallahı var, benim nazarım değmez.

"FERDİ CANER'DEN DAHA İYİ SAVUNMACI"
Ferdi'de de şöyle bir durum var. Pozisyonu nedir Ferdi'nin? Milli Takım'da da sol bek oynayacaksa ben soru işareti olarak yaklaşıyorum ona. Mevkisi olmamasına rağmen sol bekte hatasız oynadığını söyleyebilirim. Caner gibi ortası yok ama Caner'den daha iyi savunma yaptığı bir gerçek.

Haberin Devamı

"NOVAK - FERDİ GÖRMEK İSTERİM"
Ferdi ve Osayi açık alan oyuncular aslında. Fenerbahçe'nin sezon genelinde savunmaları açarken sıkıntı yaşıyor olmaları gerek ama bu periyotta böyle olmadı. Fenerbahçe'de solda Novak ve önünde Ferdi oynarsa nasıl olacağını da merak ediyorum