Galatasaray Turgay Şeren'i kaybettik!

Turgay Şeren'i kaybettik!

07.07.2016 - 11:11 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane isimlerinden Turgay Şeren (84), bu sabah hayata gözlerini yumdu... Efsane kaleci, 9 Temmuz Cumartesi günü toprağa verilecek.

Turgay Şereni kaybettik

Galatasaray'ın ve Milli Takımımız'ın unutulmaz futbolcularından Berlin Panteri lakabını alan Turgay Şeren (84 yaşında) bugün sabah saatlerinde İstanbul'da vefat etti.
Bir dönem teknik direktörlük spor yazarlığı ve futbol yorumculuğu da yapan aynı zamanda son zamanlarda rahatsızlığı yüzünden yürüyemeyen Şeren bugün sabah saatlerinde vefat etti.
Futbolculuk kariyerinin tamamını Galatasaray’da geçiren Turgay Şeren 1951’de Berlin’de oynanan Batı Almanya-Türkiye karşılaşmasında yaptığı kurtarışlar neticesinde “Berlin Panteri” lakabı almıştı.
Cumartesi günü toprağa verilecek
Hayatını kaybeden Galatasaray'ın ve milli takımın efsane kalecisi Turgay Şeren, 9 Temmuz Cumartesi günü toprağa verilecek.

Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada 84 yaşında hayatını kaybeden Şeren için 9 Temmuz Cumartesi günü törenler düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bugün aramızdan ayrılan Galatasaray efsanesi Turgay Şeren için 9 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30'da Florya'daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı ve saat 15.00'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Arena'da anma töreni düzenlenecektir.

Şeren'in cenazesi aynı gün Teşvikiye Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecektir."
TURGAY ŞEREN KİMDİR?

Haberin Devamı

15 Mayıs 1932; Keçiören, Ankara'da dünyaya gelen Turgay Şeren, 1949 yılında transfer olduğu Galatasaray'da 1967 yılına kadar ter döktü. Galatasaray'ın efsane kalecilerinden biri olarak kabul edilen Şeren, sarı kırmızı formayla toplamda 269 maça çıktı.
Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine start veren Şeren, sırasıyla Mersin İdman Yurdu (1968-1969), Vefa (1969-1970), Samsunspor (1970-1971), Mersin İdman Yurdu (1971-1973), Nefa (1974) ve Galatasaray (1979-1980) takımlarında görev aldı.
TFF'den baş sağlığı mesajı
Bugün sabah saatlerinde vefat eden Eski Milli Futbolcu Turgay Şeren için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) baş sağlığı mesajı yayınladı.
TFF'nin resmi internet sitesinden yayınlanan baş sağlığı mesajında, "Milli Takımımızın efsane kalecilerinden, büyük kaptan Turgay Şeren'i kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz" denildi.
"Türk futboluna sadece sporcu olarak değil, teknik direktör, spor yazarı ve yorumcusu olarak da hizmet veren Turgay Şeren, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu" şeklinde devam eden baş sağlığı mesajının devamında ise TFF Başkanı Yıldırım Demirören taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
"Milli Takımımızın kaptanlarından, büyük sporcu ve centilmenlik timsali Turgay Şeren'in vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşıyorum. Futbolumuzun her nesline örnek olan ve olmaya devam edecek efsanelerimizden Turgay Şeren'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve tüm futbol camiasına başsağlığı dilerim."
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de Turgay Şeren'in vefatı sonrası bir başsağlığı mesajı yayınladı. Terim mesajında, "Türk futbolunun ve Galatasaray'ın en büyük değerlerinden biri olan, kıymetli Turgay ağabeyime Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dilerim" ifadelerine yer verdi.
G.Saray'dan başsağlığı mesajı
Galatasaray Kulübü, unutulmaz kaleci Turgay Şeren'in vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:
"Galatasarayımızın ve Milli Takımımızın unutulmaz kalecisi ve kaptanı Turgay Şeren bu sabah saatlerinde 84 yaşında İstanbul'da vefat etmiştir.
Futbolculuk kariyerinin tamamını Galatasaray'da geçiren Turgay Şeren 1951'de Berlin'de oynanan Almanya-Türkiye maçındaki kurtarışları nedeniyle "Berlin Panteri" lakabı almıştı.
Galatasaray ve Türk Spor Ailesi'ne başsağlığı dileriz."
Fenerbahçe'den Şeren için başsağlığı mesajı

Fenerbahçe Kulübü, 84 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın efsane kalecisi Turgay Şeren için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "Türk sporunun efsane isimlerinden, bir döneme damgasını vurmuş, tüm sporseverlerin sevgisini ve saygısını kazanmış 'Berlin Panteri' lakaplı Sayın Turgay Şeren'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Unutulmaz kaleci merhum Turgay Şeren'e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine, Galatasaray Spor Kulübü’ne ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadesi kullanıldı.

Beşiktaş'tan başsağlığı mesajı

Beşiktaş Kulübü, Galatasaray ve milli takımın efsane kalecisi Turgay Şeren'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, şu ifadeler kullanıldı:
"1951’de Berlin’de oynanan Almanya-Türkiye maçındaki kurtarışlarıyla bütün sporseverlerin hafızasında ‘Berlin Panteri’ lakabını almış, sahip olduğu spor ahlakıyla tüm futbolseverlerin sevgisini, saygısını kazanmış, Türk futbolunun efsane isimlerinden Turgay Şeren’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milli takımımız ve Galatasaray’ın unutulmaz kalecisi Turgay Şeren’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz."
Cavcav: Türk futboluna büyük emekleri olan çok değerli bir insandı
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, vefat eden Galatasaray'ın ve milli takımın efsane kalecisi Turgay Şeren için başsağlığı dileğinde bulundu.
Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgay Şeren'in bir döneme damgasını vurduğunu belirterek, "Türk futboluna büyük emekleri olan çok değerli bir insandı. Allah mekanını cennet etsin. Allah rahmet eylesin. Geride kalan yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

Yazarlar