Diğer Türk derbisi Eczacı'nın

Türk derbisi Eczacı'nın

22.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manila'daki dev turnuvada Eczacıbaşı Vitra, son şampiyonu devirmeyi başardı.

Türk derbisi Eczacının

RAGIP TEKİN

Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası yarı finalinde iki temsilcimiz karşı karşıya geldi. Eczacıbaşı, Boskovic’in yıldızlaştığı maçta Vakıfbank’ı mağlup ederek kupaya bir adım daha yaklaştı.

Dünya Kadınlar Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası yarı finali Türk derbisine sahne olurken, Eczacıbaşı ezeli rakiplerinden Vakıfbank’ı 3-1 yenerek finale çıktı. Maçta 22 sayı üreten Boskovic galibiyetin mimarı oldu.

Birinci set karşılıklı elde edilen sayılarla sürdü. Turuncu-beyazlılar Boskovic ve sarı-siyahlılar ise Zhu’nun smaçları ile setten kopmadı. Bloklarda başarı sağlayan ve skoru 23-23’te eşitleyen Eczacıbaşı, Ognjenovic’in taktik servisleri sonunda seti 25-23 kazandı 1-0 öne geçti.

İkinci sete Vakıfbank iyi başladı etkili servis atarak üstünlüğü ele geçirdi. Eczacıbaşı bu sette basit hatalar yapınca Vakıfbank Zhu’nun sayılarıyla arayı açtı ve seti 25-19 galip tamamladı. Üçüncü sette Eczacıbaşı toparlandı. Dengeli geçen oyunda Boskovic sahneye çıktı ve takımının seti 25-17 kazanmasını sağladı. Dördüncü set Vakıfbank iyi başlamasına rağmen Thaisa’nın bloklarıyla Eczacıbaşı skoru 9-9’da eşitledi. Seti bırakmayan turuncu-beyazlılar seti 25-23 maçı da 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Final 14.00’te

Eczacıbaşı bugün TSİ 14.00’te oynanacak finalde İtalya’nın Pomi takımıyla karşı karşıya gelecek ve kupayı kazanması halinde bu başarıya üst üste 2. kez ulaşarak tarih yazacak. Vakıfbank ise Volero Zürich ile TSİ 08.00’de üçüncülük-dördüncülük maçına çıkacak.