Basketbol Türk Telekom- Anadolu Efes: 76-84

Türk Telekom- Anadolu Efes: 76-84

11.03.2019 - 20:51 | Son Güncellenme:

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 21. haftasında Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu’nda oynanan maçta Türk Telekom’u 76-84 mağlup etti.

Türk Telekom- Anadolu Efes: 76-84

ORHAN KEMAL ERKILIÇ-ANKARA

Haberin Devamı

THY Euroleague 25. haftasında Barcelona karşısında aldığı muhteşem galibiyetle morallenen Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 21'inci hafta mücadelesinde de Türk Telekom engelini kayıpsız aştı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan maça iki ekipte hızlı başladı. Doğuş’un turnikesi ile ilk sayısını bulan İstanbul temsilcisine, başkent ekibinden Kenny Gabriel 3 sayılık atışları ile karşılık verdi. Motum’un sayıları ile Türk Telekom’un skor olarak önünde kalan Anadolu Efes, Gariel’e eşlik eden Campbell ile skora ortak oldu ve ilk periyot 19-18 başkent ekbinin üstünlüğüyle tamamlandı.

EŞİTLİKLE BİTTİ

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Anadolu Efes oldu. Pota altında etkili olan İstanbul ekibi, rakibin sert savunması karşısında kazandığı faullerle skor üretti. Türk Telekom ise Landesberg ve Redding ile dış atışlar üretti. Hızlı hücumdan Campell’ın sayısı ile son 3 dakikaya 30-27 önde giren başkent ekibini durduran Ergin Ataman’ın molası oldu. Son bölümde daha sert savunma yapan Anadolu Efes, rakibini yakaladı ve çeyrek 36-36 sona erdi.

Haberin Devamı

Büyük heyecana sahne olan ilk yarının ardından üçüncü periyotta çok hızlı başladı. Anadolu Efes’in katı savunması karşısında zorlanan Türk Telekom, üst üste 2 hücumdan boş dönünce İstanbul temsilcisi Motum’un 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayıyla 2.5 dakika sonrasında 43-37 üstünlük kurdu. Pota altında etkili savunma yapan başkent ekibi Stimac ve Landesberg’in sayılarıyla 44-43’lük üstünlük kurdu. Anadolu Efes Antrenörü Ergin Ataman’ın molasıyla yeniden toparlanan İstanbul temsilcisi, 10-0’lık seri ile öne geçti: 44-53. Savunmada Dunston ve Anderson ile Türk Telekom’a geçit vermeyen Anadolu Efes, çeyrek sonunda ilk kez çift haneli farklara ulaşarak, son çeyreğe avantajlı girdi: 49-63.

ANADOLU EFES FARKI AÇTI

Final periyoduna rakibine dış atış şansı vermeden başlayan Türk Telekom, faul çizgisinden bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışsa da hücumda yapılan basit hataları iyi değerlendiren Anadolu Efes, rakip potadan boş dönmedi ve son 7.5 dakikaya 53-71 önde girdi. Türk Telekom Antrenörü Burak Gören’in molası sonrasında Landesberg’ün 3 sayılık atışı ile morallense de oyunda tamamen kontrolü eline geçiren Anadolu Efes, Mucic’in basket faulü ile farkı korudu: 55-75. Pota altında Türk Telekom’a geçit vermeyen İstanbul temsilcisi, moralini ve kontrolünü kaybeden rakibi karşısında etkisini arttırdı. Gabriel ve Landesberg’in 3 sayı çizgisinden bulduğu sayılarla bir anda farkı eriten başkent ekibi son 1 dakikaya farkı 10 sayıya indirse de Anadolu Efes hücumda hata yapmadı ve maçı 76-84 kazandı.

Haberin Devamı

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Zafer Yılmaz, Alper Özgök, Özge Şentürk

Türk Telekom: Josua Landesberg 20, Yunus Emre Sonsırma 1, Kenny Gabriel 12, T.J Campbell 5, Vilademir Stimac 22, Metin Türen, Reggie Redding 14, Kaya Peker, Polat Kaya, Nusret Yıldırım, Ender Arslan 2

Anadolu Efes: Rodrigues Beaubois 8, Doğuş Balbay 7, William Motum 28, James Anderson 3, Bryant Dunston 8, Vasilijie Micic 15, Sertaç Şanlı 10, Metecan Birsen 5

1. Periyot: 19-18

Haberin Devamı

Devre: 36-36

3. Periyot: 49-63