Futbol Türk yıldızlar Avrupa'ya gidip kayboldu! Ali Akman ve Ömer Faruk'un şaşırtan istatistiği

Türk yıldızlar Avrupa'ya gidip kayboldu! Ali Akman ve Ömer Faruk'un şaşırtan istatistiği

11.10.2022 - 11:26 | Son Güncellenme:

Türk takımları son yıllarda Avrupa’nın büyük liglerine ihraç ettiği futbolcularla dikkat çekerken bazı isimler yeni kulüplerinde ortaya koyduğu performansla alkış alırken bazı isimler ise büyük hayal kırıklığı yarattı. Futbol kamuoyunun çok şey beklediği genç futbolcular yeni adreslerinde adeta formayı unuttu.

Türk yıldızlar Avrupaya gidip kayboldu Ali Akman ve Ömer Farukun şaşırtan istatistiği

Genç yaşta gösterdiği performanslarla yıldızlarını parlatan ve önümüzdeki yıllara damga vurması beklenen genç futbolcular, adeta forma giymeyi unuttu. Bursaspor’da adını duyuran Ali Akman, Fenerbahçe altyapısında yıldızlaşan ve sarı-lacivertlilerin geleceği olarak nitelendirilen Ömer Faruk Beyaz ve Galatasaray’ın büyük beklenti içinde olduğu Mustafa Kapı ve Bartuğ Elmaz, yeni takımlarında beklentilerin altında kalarak büyük hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

Bartuğ Elmaz

Galatasaray altyapısında yetişen ve taraftarın performansını merakla beklediği isimlerden biri olan Bartuğ Elmaz, sarı-kırmızılılarda istediği süreleri alamadı. A takımla yalnızca 2 maçta oyuna dahil olan ve toplamda 2 dakika sahada kalabilen Bartuğ Elmaz, geçtiğimiz yaz Fransız devi Marsilya’nın B takımına transfer oldu. 19 yaşındaki orta saha, yeni takımında sadece 3 maçta görev yaparken gol ya da asist katkısı veremedi.

Türk yıldızlar Avrupaya gidip kayboldu Ali Akman ve Ömer Farukun şaşırtan istatistiği

Mustafa Kapı

Galatasaray tarihinde 16 yıl 4 ay 15 günle Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcu ünvanına sahip olan Mustafa Kapı, sarı-kırmızılılarda istediği şansları bulamamış ve takımıyla sözleşme yenilemeyerek Fransız kulüp Lille'e transfer olmuştu. Lille'in futbol kamuoyuna büyük sürpriz yaparak Ligue1 Şampiyonluğu elde ettiği sezonu forma giymese de Lille'de geçiren ve kupa kaldırma sevinci yaşayan 20 yaşındaki futbolcu, 2022 kış transfer döneminde Adana Demirspor'a transfer olarak Türkiye'ye geri döndü. Genç orta saha oyuncusu, bir önceki sezonda Süper Lig'de yalnızca 3 maçta forma giyerken bu sezon ise rezerv ligde oynadığı 2 maç haricinde süre bulamadı.

Haberin Devamı

Türk yıldızlar Avrupaya gidip kayboldu Ali Akman ve Ömer Farukun şaşırtan istatistiği

Ali Akman

Bursa’da yaşadığı çıkışla adını duyuran Ali Akman, 2021 yılının mart ayında Bundesliga’nın köklü takımlarından Frankfurt’a transfer olmuştu. Geçtiğimiz sezonu Hollanda ekibi NEC Nijmegen’de geçiren ve bu süreçte 32 maça çıkıp 6 gol atan santrafor, yeni sezonda ise Türkiye’ye geri döndü. Ege temsilci Göztepe’ye kiralık olarak transfer olan 2002 doğumlu Ali Akman, yeni takımında beklediği süreleri alamadı. 8.haftası geride kalan TFF 1.Lig’de 3 maçta (38 dakika) şans bulan genç forvet, söz konusu maçlarda oyuna sonradan dahil olurken herhangi bir gol katkısı yapamadı.

Türk yıldızlar Avrupaya gidip kayboldu Ali Akman ve Ömer Farukun şaşırtan istatistiği

Ömer Faruk Beyaz

Fenerbahçe’nin son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak nitelenen ancak sarı-lacivertlilerle beklediği şansların gelmemesinin ardından takımıyla yollarını ayıran Ömer Faruk Beyaz, 2021 yazında bedelsiz olarak Stuttgart’a transfer olmuştu. Geçtiğimiz sezon 4’ü Bundesliga, 1’i DFB Pokal olmak üzere 5 maçta forma giyen 19 yaşındaki futbolcu gol ve asist üretemedi. Stuttgart’ta henüz beklenen çıkışı yapamayan ve geçtiğimiz aylarda Bundesliga2 ekibi Magdeburg’a kiralık olarak gönderilen Ömer Faruk Beyaz, yeni takımında 3 maçta süre alırken maça ilk 11’de başlama fırsatı elde edemedi. Genç orta saha, 10 haftanın geride kaldığı Bundesliga2’de henüz skora elde edemedi.

Haberin Devamı

Türk yıldızlar Avrupaya gidip kayboldu Ali Akman ve Ömer Farukun şaşırtan istatistiği

 

 

Yazarlar