Milli Takım Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntz'un yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntz'un yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

09.09.2023 - 12:47 | Son Güncellenme:

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz eleştirilerin odak noktası oldu. Alman teknik adamın yerine sürpriz bir isim ortaya atıldı.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. maçında Ermenistan'ı Eskişehir'de konuk eden A Milli Takım, sahadan beraberlikle ayrılarak büyük bir avantajı kaybetti. Türkiye-Ermenistan maçının ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz eleştirilerin odak noktasındaki isim oldu. Alman teknik adamın yerine sürpriz bir isim ortaya atıldı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ERMENİSTAN KARŞISINDA BERABERLİĞİ SON ANLARDA KURTARDIK

Türkiye, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. maçında Ermenistan ile karşılaştı.

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda oynanan maç 1-1 sona erdi. Konuk ekibin golü 49. dakikada Artak Dashyan'dan geldi. Milli takımımızın golünü ise 88. dakikada Bertuğ Yıldırım attı.

Bu sonuçla Türkiye, puanını 10'a çıkardı. Ermenistan ise 7 puana çıktı.

Grubun bir sonraki haftasında Ermenistan, Hırvatistan'ı konuk edecek. Türkiye ise haftayı BAY geçecek. Milli takımımız bir sonraki maçını 12 Ekim'de Hırvatistan ile oynayacak.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'DEN KUNTZ SORUSUNA YANIT

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1-1 biten Ermenistan maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Kötü oyun için özür dileyen Mehmet Büyükekşi, "Çok daha sevinçli ve Avrupa Şampiyonası'nı garanti eder şekilde buradan ayrılmalıydık. Birçok pozisyondan yararlanamadık. En azından berabere bitti çok şükür. 10 puanla liderliğimiz devam ediyor ama buradan böyle bir sonuçla ayrılmamamız gerekiyordu. Halkımızdan özür diliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Sakat oyunculara dikkat çeken Büyükekşi, "Forvette 3, sol bekte 2 sakatımız var. Cenk alışık olmadığı bir yerde oynadı ve yeterli randımanı alamadık maalesef. Takımımıza güveniyoruz. İyi bir takımımız var. Son dakikalarda galibiyeti kaçıran taraf biz olduk." ifadelerini kullandı.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

KUNTZ İLE DEVAM MI?

Stefan Kuntz ile yola devam edilip edilmeyeceği hakkındaki soruyu yanıtlayan Büyükekşi, "Bugün için konu Stefan Kuntz değil. Kaybettiysek beraber kaybettik. Takımımızda çok güzel bir arkadaşlık var. İnşallah daha iyi ve güzel günler göreceğiz." dedi.

STEFAN KUNTZ'A SERT ELEŞTİRİLER

A Milli Takım'ın Ermenistan ile Eskişehir'de 1-1 berabere kalması Stefan Kuntz'a yapılan sert eleştirileri de beraberinde getirdi. Spor yazarları Stefan Kuntz'u eleştirirken Alman teknik adamın yerine gelmesi beklenen sürpriz isim ortaya çıktı.

Spor yazarlarının Stefan Kuntz ile görüşleri şu şekilde:

Attila Gökçe (Milliyet): Dünkü sonuç kötülerin belki de en iyisi oldu. Bir takım futbol oynamadan, abuk sabuk ıslak bez gibi toplarla rakibine gol atacağını zannederek futbol oynadığına inanıyorsa, bunun adı yalancılık olur. Ne Cengiz, ne Kerem, ne Barış Alper Ermenistan kalesini tehdit edecek bir varlık ve beceri gösterebildi.

Haberin Devamı

Arkadaşları top oynamayınca kaptan Hakan Çalhanoğlu da ayarını düşürdü. Milli takım ikili mücadeleleri kaybediyor, sert ve hızlı oyunla, uzaktan attıkları tehlikeli şutlarla oyuna ortak olan, daha etkin görünen Ermenistan, dakikalar ilerledikçe yükselen motivasyonuyla dişli ve tehlikeli bir rakip kimliği kazanıyordu.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

İlk yarı tembel oyunumuzla 0-0 bittiği zaman, Kuntz’un devre arasında önemli değişiklikler yaparak oyunun akışını kontrol edeceğini düşündük. Ancak Alman hoca 61.dakikaya kadar geç kaldı. Yaptığı değişikliklerle de kuşku uyandırıyordu. Hem kötü gününde olan Cengiz sahadaydı, hem de onun alternatifi olarak düşünülen İrfan Can Kahveci. Doğru dürüst duran top kullanamayan, korner kazanamayan millilere karşı fizik olarak sağlam duran, koşan ve uzaktan tehlikeli şutlarla doğrudan kalemizi yoklayan Ermenistan giderek büyük sorunlar oluşturuyordu.

Haberin Devamı

Dakika 48, bir gaflet anı. Savunma bölgesinde ve orta alanda kalabalık oluşturan Ermenistan bir anda uzun bir topla golü yokladı. O uzun topla buluşan Dashyan, Cenk Özkaçar ve Çağlar Söyüncü’nün arkasında çaresiz kalan kaleci Mert’i de avlayarak büyük şok yaratacaktı.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

Şimdi biraz durup Eskişehir’in o ünlü bandosuna, muhteşem taraftarına teşekkür etmezsek olmaz. Kuntz’un ve çocukların oyundan düştüğü o dakikalarda onlar baştan sona müzikle ayağa kalkıp bayraklarıyla rüzgar yaratıp, sesleriyle de rakip takım üzerinde olabildiğince baskı kurarak sonuca katkı yapacak tuğlaları döşediler, suları akıttılar. Gamı alıp, enerjiyi körüklediler.

Kuntz’un nihayet yaptığı değişiklikler devam ederken, Halil ve sonrasında Bertuğ rakip ceza alanında dolaşmaya başlayan takımımız için heyecan yarattı. Ümidimiz ve beklentimiz arttı. Halil’in vuruşunda top rakip kaleciden döndü ama onun da dengesini bozdu. Kaleci Cancarevic kalkamadan Bertuğ tamamladı: 1-1. Dakika 88, beraberlik ve sonrasında 8 dakikalık uzatma.

Haberin Devamı

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

Cem Dizdar (Fanatik): Grubun sürpriz takımı Ermenistan’a karşı oyun kurulumu konusunda sabırlı olan milli takım, gerek rakip savunma bloğunun yoğunluğu gerekse bu yoğunluğu savuracak tempoya erişememe sorunu nedeniyle ilk yarıyı sönük geçirdi. Yine de kontra ihtimaline izin vermeyen savunma anlayışı rakibi sadece şut atmaya yöneltti ve bu durum da devreyi risksiz tamamlamaya yetti. İlk devre boyunca ceza alanı içi ya da çevresinde etkinlik kuramayan milliler ne kadar şut attıysa Ermenistan da o sayıya ulaşmıştı; 7/6. Yani görünenin aksine işler eşitte ilerliyordu ve bu rakibin lehineydi. Ve ikinci devrenin hemen başında kenardan iki girişiminin birinde golü buldu rakip. İkincisinde de golle burun burunaydılar. Akabinde üstünlüğü ele geçiren üstelik ilk devre kalesinde biri hariç ciddi tehlike yaşamamış Ermenistan savunmayı iyice sağlama aldı. Milli takım ise “oyun yerine oyuncu değiştirme seçeneği”ne yöneldi. Ancak topu öndekilere geçirmek ya da öne doğru alan yaratmak uzun süre pek de mümkün olmadı. Örneğin Kerem ikinci devrenin büyük bölümünde “görünmez” haldeydi. Haliyle Ermenistan savunma bloğunu hareket ettirecek ne tempo ne de kişisel beceri devreye girebildi.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

Grubun sürpriz takımı Ermenistan’a karşı oyun kurulumu konusunda sabırlı olan milli takım, gerek rakip savunma bloğunun yoğunluğu gerekse bu yoğunluğu savuracak tempoya erişememe sorunu nedeniyle ilk yarıyı sönük geçirdi. Yine de kontra ihtimaline izin vermeyen savunma anlayışı rakibi sadece şut atmaya yöneltti ve bu durum da devreyi risksiz tamamlamaya yetti. İlk devre boyunca ceza alanı içi ya da çevresinde etkinlik kuramayan milliler ne kadar şut attıysa Ermenistan da o sayıya ulaşmıştı; 7/6. Yani görünenin aksine işler eşitte ilerliyordu ve bu rakibin lehineydi. Ve ikinci devrenin hemen başında kenardan iki girişiminin birinde golü buldu rakip. İkincisinde de golle burun burunaydılar. Akabinde üstünlüğü ele geçiren üstelik ilk devre kalesinde biri hariç ciddi tehlike yaşamamış Ermenistan savunmayı iyice sağlama aldı. Milli takım ise “oyun yerine oyuncu değiştirme seçeneği”ne yöneldi. Ancak topu öndekilere geçirmek ya da öne doğru alan yaratmak uzun süre pek de mümkün olmadı. Örneğin Kerem ikinci devrenin büyük bölümünde “görünmez” haldeydi. Haliyle Ermenistan savunma bloğunu hareket ettirecek ne tempo ne de kişisel beceri devreye girebildi.

Maç berabere bitti ve Kuntz’un tartışılan Türkiye kariyeri son dakikalarda gelen golle nihayete ermekten kurtuldu sayılır! Şimdi yaptığı Vargas esprisinden girip futbolu bilmediğinden çıkılacağı kesin ama çok az insan ülkede oynanan oyunun seviyesinden söz edecektir! Haliyle bu futbol ikliminin kurbanı her daim hazırdır.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

Bülent Timurlenk (Sabah): Sahaya çıkan 11'i görüp ilk yarıyı izlediğimde devre arasında şu sorularla baş başa kalıyorum: Bu Milli Takım, takım mı? Değil. Bu Milli Takım 11'i en yetenekli Türk futbolcularla mı kurulmuş? Hayır... Bu Milli Takım bu sezon en çok süre almış oyuncularla mı sahaya çıkmış? Hayır... Bu Milli Takım'da herkes orijinal mevkilerinde mi oynuyor? Hayır... Evet olan ne peki?

Bu Kuntz'un paşa keyfine göre kurduğu kadro. Ferdi alternatifsiz bir oyuncu, Arda Güler büyük yeteneğimiz, Cenk Tosun usta golcümüz. Bunların yokluğu mühimdir ama Milli Takım bir kulüp takımı gibi 25 kontratlı oyuncuyla oluşmuyor, önünde kocaman bir havuz var, tam da bu yüzden Okan Buruk bazı maçlarda en uçta oynattı diye Barış Alper'i elinde Bertuğ ve maalesef kadroya almadığın Enis Destan varken santrfor yapamazsın.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir

Barış güçlü oyuncu ama bitirici değil. Bunu 80 milyon biliyor. Sol bekte Cenk, sağ kanatta Yusuf Sarı ve kendi takımında daha formda olan İrfan Can Kahveci varken Cengiz'i tercih etmek, Salih Özcan'ı unutmak mı facia, yoksa 1-0 geriye düştükten sonra yaptığı değişiklikler mi?

İddia ediyorum dün bu maçı izleyip bu değişiklikleri yapabilecek tek insan var memleket sınırları içinde. Onun da bizim Milli Takım teknik direktörümüz olması bizim büyük çaresizliğimiz işte… Hamit Altıntop-Kuntz'un futbol aklına (!) teşekkür edip ülkenin en önemli futbol akıllarından Sergen Yalçın'ı göreve çağırma vaktidir.

Türkiye-Ermenistan maçı sonrası Kuntzun yerine sürpriz ismi duyurdu: Göreve çağırma vaktidir