Milli Takım Türkiye, EURO 2024'e nasıl katılır? Avrupa Şampiyonası bileti için rakip Letonya

Türkiye, EURO 2024'e nasıl katılır? Avrupa Şampiyonası bileti için rakip Letonya

15.10.2023 - 11:36 | Son Güncellenme:

Hırvatistan zaferiyle EURO 2024'e katılma yolunda büyük bir avantaj yakalayan Milli Takım'da gözler Letonya maçına çevrilmiş durumda. Kritik maç öncesi 'Türkiye, EURO 2024'e nasıl katılır?' sorusu gündeme geldi. İşte EURO 2024 Elemeleri D Grubu puan durumu, ihtimaller ve Türkiye'nin muhtemel 11'i...

Türkiye, EURO 2024e nasıl katılır Avrupa Şampiyonası bileti için rakip Letonya

Türkiye'nin başındaki ilk maçına Hırvatistan deplasmanında çıkan Montella, zorlu maçtan çıkarılan 3 puanın ardından gözünü Letonma maçına çevirmiş durumda. Letonya karşısında hata yapmadan EURO 2024 bileti almak isteyen Milli Takım'da Konya'da oynanacak önemli mücadeleye çevrildi.

Haberin Devamı

GRUPTAN KAÇ TAKIM ÇIKIYOR?

EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 19-21 Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

A Milliler Letonya maçıyla birlikte gruptan çıkmayı garantileyebilir. Ay-yıldızlılar, Letonya'yı yenmesi durumunda puanını 16'ya çıkaracak ve diğer maçların sonuçlarına bakılmadan grubu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyerek, Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası biletini alacak.

LETONYA BİZE TERS GELİYOR

A Milli Takımımız, Letonya ile 10. kez kozlarını paylaşacak. Deplasmanda oynanan maçı 3-2’lik skorla kazanan Milliler, son dakikalarda galibiyete ulaşmış ve 10 kişilik rakibi karşısında bir hayli zorlanmıştı. Daha önceki 9 maçın 3’ünü kazanabilen Ay-Yıldızlı ekibimize, Letonya genel olarak ters geliyor. Diğer 6 maçın 5’i berabere biterken, Letonya 1 kez galip gelebildi. Taraflar arasında Türkiye’de oynanan 3 maçta ise eşitlik bozulmamıştı.

Haberin Devamı

Türkiye, EURO 2024e nasıl katılır Avrupa Şampiyonası bileti için rakip Letonya

MONTELLA'NIN PLANI

Ay-Yıldızlı ekibimizin teknik patronu Vincenzo Montella, Letonya maçı öncesi basın toplantısında, "Türk futbolseverlerin ne kadar tutkulu olduğunu biliyorum. Konya’da verecekleri destekten hiç şüphem yok. Onların enerjisi önemli. Geçen maça göre stratejimiz farklı olacak” ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik direktörün kritik Letonya maçında da Hırvatistan karşısında zaferi getiren ilk 11'i bozması beklenmiyor.

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye: Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdülkerim, Cenk, Salih, İsmail, Hakan, İrfan Can, Kerem, Barış Alper.

Letonya: Ozols, Savalnieks, Balodis, Dubra, Ciganiks, Emsis, Saveljevs, Jaunzems, Ikaunieks, Daskevics, Uldrikis.

Türkiye kaçıncı sırada? Türkiye EURO 2024 Elemeleri D Grubu puan durumu

1- Türkiye / 13 puan (6 maç)
2- Hırvatistan / 10 puan (5 maç)
3- Ermenistan / 7 puan (6 maç)
4- Galler / 7 puan (5 maç)
5- Letonya / 3 puan (6 maç)

KARŞILAŞMA KAPALI GİŞE

Deplasmandaki Hırvatistan zaferinin ardından bu akşamki Türkiye-Letonya maçına Konya ev sahipliği yapacak. 40 bin kişilik Konya BŞB Stadı’nda satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken, saat 21.45’te başlayacak kritik mücadelede tribünler tıklım tıklım dolacak. Taraftarlardan özellikle Kırmızı-Beyaz giyinerek maça gelmeleri istenirken, Letonya’yı devirmemiz halinde diğer sonuçlara bakmadan ve Kasım’daki maçı beklemeden ilk 2’yi garantileyeceğiz.

Haberin Devamı

Türkiye, EURO 2024e nasıl katılır Avrupa Şampiyonası bileti için rakip Letonya

MİLLİ TAKIM'IN KALAN MAÇLARI

Gruptaki ilk müsabakasında 25 Mart 2023 tarihinde Ermenistan ile deplasmanda karşılaşan Milliler, 2. maçında Hırvatistan'ı ağırladı. Milli Takımımız, 16 Haziran'da Letonya, 19 Haziran'da Galler ile iç sahada oynadığı karşılaşmanın ardından Eylül ayında eleme grubundaki tek maçını Ermenistan ile kendi sahasında oynadı. Hırvatistan'ın ardından 15 Ekim Pazar günü Letonya ile kendi sahasında karşılaşacak olan Ay-Yıldızlılar, 21 Kasım'da deplasmanda oynayacağı Galler maçı ile elemeleri tamamlayacak.

EURO 2024 ALMANYA'DA

Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih'teki Allianz Arena, final karşılaşmasının ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Haberin Devamı

EURO 2024'e Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

Yazarlar